Cum va fi vremea în weekendul 13-14 iunie: Instabilitate atmosferică, averse, grindină și vijelii în aproape toată țara

Astăzi, sâmbătă, 13 iunie 2020, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în regiunile estice, centrale, nordice, precum şi la deal şi munte.

Vor fi înnorări şi perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade.

ELIT
Vremea, sâmbătă, la munte

Şi la munte, vremea va fi în continuare în general instabilă. Mai ales după-amiază şi la începutul nopţii, vor fi averse, frecvente descărcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitaţile de apă vor depaşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Vremea, sâmbătă, la mare

La mare, vremea va fi în general instabilă şi normală termic. Cerul va fi temporar noros, şi vor fi averse, descãrcãri electrice şi grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi 25…30 l/mp. Vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificãri asociate averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 24 de grade. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 15 şi 20 de grade.

Vremea, duminică, în toată țara

Duminică, 14 iunie, instabilitatea atmosferică va fi din nou prezența în aproape toate zonele țării, numai în sudul Olteniei precipitațiile își facă apariția doar în mod izolat. Pe lângă frecventele descărcări electrice ce vor acompania furtunile, izolat va cădea și grindină, care datorită curenților ascendenti foate puternici, în mod cu totul punctiform poate ajunge până la dimensiuni de 4-5 centimetri în diametru. Cantitățile de apă vor fi de asemenea apreciabile, mai ales în Moldova și la munte urmând să se strângă local până la 15-20 de mm și izolat 30-40 de mm.

Vântul va suflă moderat în sud-vestul Banatului și în nordul Carpaților Orientali și mai mult slab în restul teritoriului.

Maxime termice cuprinse între 22 și 28 de grade

Maximele termice vor urcă la prânz până spre 23-28 de grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 25-30 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu valori ușor mai scăzute așteptate a se înregistra pe litoral, că urmare a influenței brizei marine) și 22-27 de grade în Moldova.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...