Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi vremea în luna februarie: Directorul ANM anunță cea mai săracă lună în precipitații a iernii și a anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prima săptămână a lunii februarie aduce temperaturi de primăvară, însă, începând cu a doua săptămână, vremea se schimbă, urmând ca în cea de-a treia săptămână temperaturile să fie mai mici decât cele normale acestei perioade, scrie DCNEWS.RO.

”Prima săptămână din februarie aduce temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei din calendar, mai ales în zonele centrale și cele de sud-vest, acolo unde abaterile termice sunt cele mai mari.

Citește și: Cum va fi vremea în februarie 2021: Prognoza meteo de la ANM pentru perioada următoare

Așa cum arată informațiile la acest moment, discutăm de abateri mai mari de 5,5 grade Celsius față de normalul climatologic al unei prime săptămâni din februarie și precipitații deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest valori apropiate de normal.

Următoarea săptămână, 8-15 februarie, vine cu temperaturi medii ușor mai coborâte în special în partea de est și nord-est a țării, în rest valori apropiate de normal.

În săptămâna 15-22 februarie, vor fi temperaturi mai coborâte în toate regiunile, mai ales în nord estul țării.

Ultima săptămână, 22 februarie- 1 martie, aduce valori apropiate de norme, iar, în ceea ce privește valorile de precipitați, cu excepția primei săptămâni când informațiile indică un semnal al unor precipitații deficitare, următoarele trei săptămâni sunt caracterizate de valori apropiate de normal, dar luna februarie este cea mai săracă lună în precipitații a iernii și a anului” a spus Elena Mateescu, pentru DCNews.

Directoarea ANM a subliniat: ”Cu siguranță, săptămâna 1-8 aduce valori mai ridicate. Miercuri – joi, vor fi temperaturi maxime de 14-15, posibil chiar 16 grade Celsius în partea de vest, sud-est și minime preponderent pozitive. După care, urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte”.

Sursa: DCNEWS.RO


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea