Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN ȘI REVELION 2018. Când încep ninsorile și cum vor fi temperaturile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN ȘI REVELION 2018. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat previziunile pentru luna decembrie. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion. SMS de Anul Nou

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice şi la munte, iar în extremitatea sudică a ţării acestea se vor situa uşor sub cele normale. În restul teritoriului temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice la această dată.

Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în această săptămână vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei, excedent ce va fi mai pronunţat în nord-vestul teritoriului. În restul ţării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel climatologic normal pentru această perioadă.

Citește și: urări de Crăciun deosebite și mesaje de revelion

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

Temperatura aerului va avea valori în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului, posibil uşor mai ridicate în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal al perioadei, în cea mai mare parte a ţării.

Citește și: Mesaje de Sărbători • Urări de Sărbători • Felicitări de Sărbători • SMS de Sărbători

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Temperatura aerului va avea valori în apropiate de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice şi sud-estice. În restul ţării valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sudul, estul şi sud-estul ţării, iar în rest va fi apropiat ce cel normal al acestei săptămâni.

Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe întreg teritoriul României.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI de Crăciun. FELICITARI de Crăciun pe care le puteţi trimite prin SMS de Crăciun celor dragi

Caracterizarea climatică a lunii decembrie

Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie.

O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6ºC faţă de ultima lună de toamnă.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea