Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN ȘI REVELION 2018. Când încep ninsorile și cum vor fi temperaturile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN ȘI REVELION 2018. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat previziunile pentru luna decembrie. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion. SMS de Anul Nou

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice şi la munte, iar în extremitatea sudică a ţării acestea se vor situa uşor sub cele normale. În restul teritoriului temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice la această dată.

Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în această săptămână vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei, excedent ce va fi mai pronunţat în nord-vestul teritoriului. În restul ţării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel climatologic normal pentru această perioadă.

Citește și: urări de Crăciun deosebite și mesaje de revelion

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

Temperatura aerului va avea valori în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului, posibil uşor mai ridicate în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal al perioadei, în cea mai mare parte a ţării.

Citește și: Mesaje de Sărbători • Urări de Sărbători • Felicitări de Sărbători • SMS de Sărbători

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Temperatura aerului va avea valori în apropiate de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice şi sud-estice. În restul ţării valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sudul, estul şi sud-estul ţării, iar în rest va fi apropiat ce cel normal al acestei săptămâni.

Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe întreg teritoriul României.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI de Crăciun. FELICITARI de Crăciun pe care le puteţi trimite prin SMS de Crăciun celor dragi

Caracterizarea climatică a lunii decembrie

Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie.

O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6ºC faţă de ultima lună de toamnă.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea