Rămâi conectat

Actualitate

Cum trebuie să oferim și să primim cadourile de Crăciun. Darurile care trebuie evitate, potrivit normelor de etichetă

Publicat

în

Cum trebuie să oferim și să primim cadourile de Crăciun. Darurile care trebuie evitate, potrivit normelor de etichetă

Nu trebuie să uităm că felul în care dăruim este la fel de important precum cadoul în sine. Aflaţi ce spun normele de etichetă despre modul elegant în care dăruim şi primim cadourile din materialul video atașat.

„Un cadou trebuie să spună o poveste şi să fie întotdeauna însoţit de bune maniere”, consideră Andreea Ştefănescu, trainer de etichetă. Iar pentru cei care au dificultăţi în a găsi cadoul perfect, ea crede că este mult mai uşor şi mai personal să oferi un dar care spune ceva despre tine, decât să te întrebi la nesfârşit „Ce i-ar plăcea celuilalt să primească?”

Citește și: Texte frumoase cu URARI de Crăciun şi FELICITARI de Sărbători de iarnă pe care le puteţi trimite prin SMS de Crăciun celor dragi

Andreea Ştefănescu, trainer de etichetă: Cred că, în princpiu, ce oamenii nu înţeleg este că se concentrează foarte mult pe preţul cadoului, pe ce ar vrea cealaltă persoană să ghicească. De fapt, psihologic vorbind o regulă a succesului în a primi cadoul perfect şi a oferi cadoul perfect este să porneşti de la tine. De exemplu, dacă eu îţi ofer cartea mea preferată, ceva în care eu am pus foarte mult suflet şi efort. Contează mult mai mult pentru cel care primeşte cadoul, decât dacă eu pornesc de la întrebarea care niciodată nu va avea răspunsul perfect „Ce îşi doreşte cealaltă persoană?” Să aduci o parte din tine şi să o pui într-un cadou este cel mai frumos gest şi întăreşte foarte mult relaţiile dintre oameni.

Electrica Furnizare Discount

Experţii în etichetă ne mai sfătuiesc ca atunci când darul nu este pentru o persoană apropiată, să evitatăm cadourile foarte scumpe, cele intime sau cele pe care noi le considerăm amuzante.

Andrei Pop, trainer de etichetă: Poţi într-adevăr să imortalizezi anumite momente, prin cadoul pe care îl oferi. Şi asta apropo şi de idei de cadouri, asta e o metodă prin care poţi să obţii idei bune de cadouri. Te gândeşti: cu colegul X de la serviciu, care a fost un moment fain pe care l-am avut cu el? şi cum as putea sa surprind acel cadou ca el să mă țină minte în acea ipostază?

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Cadourile extravagante sunt de evitat, mai ales când sunt făcute cuiva care nu are acelaşi statut social. Întotdeauna preţul se pune pe intenţie şi pe povestea din spatele darului, nu pe valoarea finaciară.

Andreea Ştefănescu, trainer de etichetă: În România se oferă cadouri foarte scumpe, după care dacă relaţiile se destramă, ne aşteptăm să primim cadourile înapoi. Trebuie să realizam că odată ce cadoul a fost oferit, aparţine strict omului ce l-a primit. Aşa că să te astepţi ca după ce o relaţie se destramă să îţi primeşti înapoi maşina, apartamentul, Rolexul, este o dovadă de mare prost gust.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

Felul în care dăruim este, în egală măsură, cartea noastră de vizită.

Adrian Murariu, trainer de etichetă: Mie mi se pare foarte importantă livrarea cadoului şi anume acele cuvinte scrise de mână care însoţesc cadoul. Trebuie să fie şi câteva cuvinte scrise, dar şi câteva cuvinte spuse, să zicem aşa, motivaţia pentru care oferi acel cadou. Pe lângă valoarea lui materială, care nu ar trebui să conteze, oferi şi o valoare să zicem sentimentală, atunci când vorbesc despre acel cadou.

Citește și: Scrioare către Moș Crăciun: Modele cu cele mai frumoase și amuzante texte • Exemple de scrisori care ne pot ajuta să compunem un text pentru Moș

Andreea Ştefănescu, trainer de etichetă: Aş vrea să menţionez ca un obicei că ar fi bine să oferim cadoul cu ambele mâini, nu pe diagonală, nu aruncând cadoul la cineva să îl prindă ca pe o minge de baschet. Motivul pentru care sugerez oamenilor să îl ofere cu două mâini este că la un moment dat vei prinde obiceiul să îl oferi doar cu o mână, Doamne fereşte, cu mâna stângă unui arab sau unui indian, care în niciun caz nu va aprecia gestul sau cadoul, sau să îl oferi doar cu o mână unui diplomat sau unui om drag din China sau Japonia, care din nou se va simţi ofensat că nu i-ai oferit cadoul cu două mâini. Până la urmă, nu doar cadoul sau felul în care l-ai împachetat este important, ci şi emoţia cu care oferi un cadou. Trebuie să priveşti omul în ochi cand i-l oferi şi omul respectiv trebuie să se uite şi el în ochii tăi când îţi mulţumeşte.

Dacă darul este oferit cu două mâini, trebuie primit la fel. Dacă este oferit cu mâna dreaptă, trebuie primit tot cu mâna dreaptă. Este recomandat să îl privim în ochi pe cel care ne-a făcut cadoul şi să ne arătăm recunoştinţa.

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Texte frumoase care pot fi trimise prin SMS de Anul Nou

Andreea Ştefănescu, trainer de etichetă: În multe din trainingurile pe care eu le fac, încep cu un exerciţiu în care le ofer oamenilor ceva ce nu face sens. Este o piatră cu o formă foarte abstractă şi nu numai că trebuie să îmi mulţumească pentru cadou, dar trebuie să găsească ceva care este sincer şi care indică pentru ce or sa folosească ei acel obiect. Să vă educaţi cumva în viaţă să fiţi recunoscători pentru tot ce aveţi, ţine de palsticitatea creierului nostru şi cred că în viaţa de zi cu zi ne obişnuim să fim foarte negativi şi să punem un filtru prin care nimic nu ne multumeşte. Dar în perioada Crăciunului este momentul ideal pentru voi să învăţaţi să fiţi recunoscători pentru ce viaţa vă oferă, pentru ceea ce oamenii vă oferă. Cum suntem recunoscători? Nu spunem mulţumesc pentru cadou fără să indicăm ce este cadoul: „Mulţumesc pentru suportul de cărţi pe care l a-m primit. Chiar aveam foarte multe cărţi şi îmi doream să le pun într-o formă mai organizată”. Adică spuneţi exact ce obiect aţi primit şi spuneți pentru ce o să îl folosiţi în viitor. Asta este o formă de recunoştinţă.

Citește și: Codul Bunelor Maniere: Top 40 de reguli de bază

Cum procedați când nu vă place cadoul primit

Se poate întâmpla ca darul să nu fie chiar pe placul celui ce îl primeşte. Peste astfel de situaţii se trece de fiecare dată cu politeţe şi recunoştinţă.

Andrei Pop, trainer de etichetă: Când vorbim despre cadouri, vorbim despre orele, minutele pe care un om le a investit în a-ţi oferi ţie ceva de suflet. Poate i-a ieşit, poate, nu. Poate a fost inspirat, poate, nu. Oricum ar fi, acea persoană a depus un efort. Și atunci poate nu vom reuşi să apreciem cadoul, dar putem să apreciem efortul.

Citește și: Mesaje de Sărbători • Urări de Sărbători • Felicitări de Sărbători • SMS de Sărbători

Andreea Ştefănescu, trainer de etichetă: Fiţi recunoscători, chiar dacă este o persoană foarte dragă, de care sunteţi foarte apropiaţi şi care simţiţi că „aş putea să îi spun copilului meu”, „aş putea sa îi spun soţului meu”, „Ce este cadoul ăsta? nu mă cunoşti!” . Nu este cel mai bine… Până la urmă, noi încercăm să fim cei mai politicoşi cu oamenii străini, uitând că relaţiile cele mai importante din viaţa noastră sunt cele cu oamenii dragi. Rămâneţi recunoscători faţă de ceea ce primiţi, indiferent dacă vă place sau nu. Într-un moment ulterior din viaţă este posibil să duceţi în discuţie că „mi-ar fi plăcut pentru la anul să primesc asta”. Indicaţi dar la un moment ulterior, în nciun caz în momentul în care primiţi cadoul.

Indiferent de buget sau context, un cadou ambalat cu bune maniere şi inteţii frumoase va avea aduce cel mai frumos sentiment dintre toate: bucuria.

Publicitate

Actualitate

Număr RECORD de concedii medicale în 2021: Ce sumă uriașă are statul român de plată

Publicat

în

Număr RECORD de concedii medicale în 2021: Ce sumă uriașă are statul român de plată

Concediile medicale acordate bolnavilor în 2021, multe dintre ele cauzate de pandemia de coronavirus, costă statul român un miliard de euro.

Creșterea este uriașă față de anul precedent, cu aproximativ 40 de procente. Astfel, bugetul alocat concediilor medicale de Casa Națională de Asigurări de Sănătate a crescut de la 3,6 miliarde de lei în 2020, la aproape 5 miliarde de lei în 2021. Această sumă ar fi fost mai mult decât suficientă pentru construirea unui spital sau pentru o autostradă peste munți.

România a pierdut în 2020, primul an al pandemiei de coronavirus, aproximativ 30 de milioane de lei lunar pentru concediile medicale acordate bolnavilor de COVID 19 sau celor aflați în carantină. Adică în jur de 44.000 de certificate eliberate, în medie, pe lună.

Electrica Furnizare Discount

Anul trecut, însă, suma pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate trebuie să o plătească acestora pentru concediile medicale s-a dublat, ajungând la aproximativ 60 de milioane de lei lunar. Datele obținute de Digi24 arată că numărul celor care și-au luat concediu medical a crescut vertiginos de la val la val.

Dacă la debutul pandemiei, în perioada martie-aprilie 2020 au fost acordate 48.552 de certificate de concediu medical, în valul 4 au fost eliberate aproximativ 188.000, adică o creștere de 287%.

În total, bugetul alocat concediilor medicale de Casa Națională de Asigurări de Sănătate a crescut de la aproape 3,4 miliarde de lei în 2019, primul an de dinainte de pandemie, la aproape 5 miliarde de lei în 2021, suma pe care statul trebuie să o plătească tuturor pacienților care au nevoie de zile libere, indiferent de boală.

Cele cinci miliarde de lei reprezintă cam 10% din bugetul total al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pe un an întreg. Statul va continua să piardă sume importante și anul acesta, având în vedere că deja s-a ajuns la 16.000 de infectări pe zi. Dacă acest număr crește, există riscul ca unele firme să își oprească activitatea din lipsă de personal, ceea ce va genera costuri noi pentru economie.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

SRI, în căutare de hackeri: Ce salariu are un ofiţer debutant la Cyberint și ce CONDIȚIE de bază trebuie să îndeplinească

Publicat

în

SRI, în căutare de hackeri: Ce salariu are un ofiţer debutant la Cyberint și ce CONDIȚIE de bază trebuie să îndeplinească

Anton Rog, șeful Centrului Național Cyberint și general de brigadă, a discutat, în cadrul unui podcast difuzat pe canalul SRI, faptul că Serviciul a angajat chiar și hackeri, încă de pe băncile facultății.

Citește și: Posturi în învățământ 2022. Angajări MASIVE în EDUCATIE, aprobate de Guvern

Citește și: ADMITERE la școli MAI 2022: La Poliție, pompieri și jandarmi, aproape 3000 de locuri suplimentare. PROBELE concursului

„Avem mai multe metode, da, avem un treasure hunt pe care îl avem ascuns prin nişte site-uri de-ale noastre, şi cei care îl găsesc şi trec de anumite etape, ajung la un număr de telefon, sună şi intrăm într-un dialog”, a explicat Rog, care a adăugat că „un ofiţer debutant la Cyberint câştigă între 5.000 şi 6.000 lei”.

Electrica Furnizare Discount

„Legea ne spune că avem voie să recrutăm hackeri. Pe unii, dacă reuşim să-i angajăm bine, dacă nu, lucrăm altfel cu ei, apropiat, pentru a proteja România. Îi considerăm „white hat”, adică hackeri buni. Cum i-am găsit? Media de vârstă la Centrul Cyberint e stricată de mine, care am 47 de ani, şi asta le-am dus-o pe la 31 de ani sau aşa ceva, că, dacă n-aş fi eu, ar fi media de vârstă mai mică aşa, deci, până în 30 de ani la ofiţerii de execuţie, cum îi numim noi, cei care nu sunt şefi. Şi cum îi recrutăm? Îi recrutăm de pe băncile facultăţilor, îi recrutăm din mediul de hacking.

Citește și: Admitere la Academia de Politie 2022: Probe, înscrieri, cele mai frecvente întrebari

Da, avem mai multe metode, da, avem un treasure hunt pe care îl avem ascuns prin nişte site-uri de-ale noastre, şi cei care îl găsesc şi trec de anumite etape, ajung la un număr de telefon, sună şi intrăm într-un dialog. Aviz hackerilor, da. O singură problemă este la noi. Pentru a fi ofiţer în SRI trebuie să îndeplineşti mai multe condiţii, una este să termini o facultate, şi atunci cei care sunt.. mulţi hackeri nu termină o facultate, dar care sunt foarte buni şi recunoaştem lucrul acesta.

Un ofiţer debutant la Cyberint câştigă între 5.000 şi 6.000 lei. Nu e rău ca un prim job. Eu angajez mai mult din toate zonele”, a explicat Anton Rog, în podcastul TOP (ne) SECRET difuzat pe canalul de YouTube al SRI realizat de către purtătorul de cuvânt al instituţiei Ovidiu Marincea.

El a explicat să ce este Centrul Naţional Cyberint şi cu ce se ocupă.

„Centrul Naţional Cyberint, aşa cum e cunoscut el în afara Serviciului, este unitatea centrală din Serviciul Român de Informaţii care se ocupă cu securitatea cibernetică a infrastructurilor cu valenţe critice.

Citește și: Admitere școli MAI 2022: La Poliție, Jandarmerie și Pompieri, locurile se DUBLEAZĂ, în acest an

Noi trebuie să securizăm acele infrastructuri a căror afectare produce o disturbare a vieţii sociale, a vieţii economice, a pieţelor financiare. Spre exemplu, sistemul bancar, da, de care n-am fost tot timpul aşa apropiaţi, însă acum au înţeles că e mai bine să fie protejaţi şi de noi pe lângă măsurile pe care şi le iau, Guvernul României, ministerele, agenţiile, infrastructuri care transportă utilităţi, şi aşa mai departe, infrastructurile relevante, care au valenţe critice”, a precizat Anton Rog.

Acesta a vorbit şi despre un caz în anul 2020, la începutul pandemiei, o grupare de criminalitate cibernetică ce dorea să cripteze spitalele suport COVID.

„A fost o speţă, chiar la începutul pandemiei, în 2020, în martie – aprilie, în care o grupare de criminalitate cibernetică voia să cripteze spitalele suport COVID ca să-şi mărească faima în cadrul grupului ei de hackeri. Nici măcar nu voiau bani! Nu s-a întâmplat, şi, împreună cu organele de aplicare a legii, în speţă cu DIICOT, oamenii sunt după gratii, ca să mă exprim aşa, plastic. Da, au vrut. Ce se întâmplă dacă criptezi datele dintr-un spital? Se amână operaţii, nu se mai fac tratamente, trebuie reluate analize. Nu s-a ajuns la pierderi de vieţi omeneşti, dar s-a creat un disconfort. S-ar fi putut crea un disconfort major în zona pacienţilor”, a completat şeful Centrului Naţional Cyberint.

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Anton Rog a adus în discuţie şi alte aspecte mai amuzante ale profesiei sale şi anume diverse întrebări pe care le primeşte de la oameni, cum ar fi „În câte minute poţi să-mi spargi telefonul?” sau „Poţi să mă împrieteneşti cu nu ştiu care pe Facebook?”, ori „Îmi bagi şi mie 2000 de like-uri pe Facebook?”.

Sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

Posturi în învățământ 2022. Angajări MASIVE în EDUCATIE, aprobate de Guvern

Publicat

în

Posturi în învățământ 2022. Angajări MASIVE în EDUCATIE, aprobate de Guvern

În cursul zilei de miercuri, 19 ianuarie, Executivul a aprobat suplimentarea posturilor din Educaţie cu 1.175, fiind vorba mai ales de locuri destinate învăţământului preuniversitar de stat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

CITEȘTE ȘI: Admitere școli MAI 2022: La Poliție, Jandarmerie și Pompieri, locurile se DUBLEAZĂ, în acest an

Potrivit acestuia, hotărârea de Guvern aprobată modifică şi completează HG 369/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei.

„În principal, aceste posturi suplimentare sunt destinate învăţământului preuniversitar de stat, inclusiv învăţământului special, Centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, Centrului municipiului Bucureşti de resurse şi asistenţă educaţională, 1.100 de posturi alocate suplimentar pentru această direcţie”, a afirmat Cărbunaru.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Admitere la Academia de Politie 2022: Probe, înscrieri, cele mai frecvente întrebari

Potrivit acestuia, suplimentarea este impusă de faptul că, începând cu acest an şcolar, este necesară creşterea gradului de cuprindere a copiilor cu vârste între 3 – 5, 6 ani în învăţământul preşcolar şi a celor cu vârste de 6 – 18 ani în învăţământul obligatoriu.

„Şi este necesară îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă psihopedagogică şi consiliere educaţională pentru un număr cât mai mare de elevi şi preşcolari din învăţământul preuniversitar”, a completat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sursa: economica.net

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare