Rămâi conectat

Actualitate

Cum se vor redeschide spitalele pentru pacienţii non-COVID: Cele două etape anunțate de ministrul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalele vor fi redeschise pentru pacienţii non-COVID în două etape, a anunţat joi, Ministrul Sănătăţii. Acestea vor ține cont de incidenţa cazurilor din fiecare judeţ şi de numărul de paturi ocupate din fiecare unitate sanitară.

Ioana Mihăilă a declarat că Ordonanţa 434, care reglementează planul de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă, va fi modificată, pentru a asigura o asistenţă medicală adecvată pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-Cov-2, dar şi îmbunătăţirea asistenţei medicale acordate pacienţilor non-Covid. Modificările au fost trimise spre publicare la Monitorul Oficial.

Potrivit ministrului, redeschiderea secţiilor a fost structurată în două etape.

„În etapa 1, condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a cere reducerea numărului de paturi Covid sunt: o rată de incidenţă la nivelul judeţului mai mică de la 1 la mie şi o rată de ocupare a paturilor din unitatea sanitară respectivă, pentru pacienţii confirmaţi cu Covid, sub 50%. Etapa a doua de scădere, care urmează după un minim de 30 de zile şi în cazuri speciale după o perioadă mai scurtă de timp, poate fi aplicată dacă rata de incidenţă la nivelul judeţului este mai mică de 0,5, iar rata de ocupare a paturilor este sub 50%”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit Mediafax.

DSP-urile pot aproba în prima etapă o reducere a numărului de paturi de până la 50% pentru spitalele de Boli Infecţioase şi de Pneumoftiziologie şi de până la 30% pentru spitalele care nu sunt înalt specializate în tratarea pacienţilor cu Covid 19, a mai precizat ministrul.

„În etapa a doua de scădere procentul paturilor destinate pacienţilor Covid scade cu 30% pentru spitalele înalt specializate şi cu până la 15% pentru celelalte”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a precizat că paturile pentru pacienţii cu Covid sunt păstrate „pentru că vream ca fiecare spital să poată să îngrijiească pacienţii care s-au internat în spitalul respectiv pentru altă patologie dacă se pozitivează pe parcursul internării, să nu fie nevoiţi să-i transfere”, dar şi ca un „plan de revenire la situaţia anterioară dacă vom cunoaşte o accelerare a pandemiei”.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea