Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum se sufocă economia României cu ajutorul nepreţuit al Partidului Diletanţilor Leneşi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Auzim constant în ultimele săptămâni cum curg fără oprire laudele guvernamentale, în ceea ce priveşte incredibila performanţă portocalie de scoatere a României din criză, odată cu venirea primăverii…Dar nu auzim nimic din ceea ce se întâmplă în România reală, aceea în care trăiesc toţi ceilalţi români şi în care aceştia sunt nevoiţi să plătească statului, în fiecare zi, impozite şi taxe tot mai grele, mai aberante şi sufocante, dintr-un venit din ce în ce mai mic, devenit aproape imperceptibil pentru orice buzunar de român obişnuit!
Aici, în această tăcută şi tristă Românie, nicio voce guvernamentală actuală nu ne strică liniştea apăsătoare, vorbindu-ne deschis despre cum cresc peste noapte preţurile la orice, de la pâine, legume, fructe, carne, până la electricitate şi carburanţi – care au ajuns deja la un nivel astronomic – şi nu vine niciunul dintre ei, nici domnul Boc, nici domnul Ialomiţieanu şi nici măcar doamna Udrea, cu lămuriri veridice, privind cauzele acestor măriri fără oprire!
Recent, doamna ministru Udrea le vorbea colegilor de partid despre cum a reuşit PDL să scoată ţara din criză, dar nu a scos un cuvinţel despre politica fiscală falimentară, pe care o practică acelaşi PDL, de când guvernează full-time! Nu a vorbit niciodată, la fel de mândră, despre noile modificări ale Codului fiscal, care au influenţat imediat toate aceste scumpiri fulminante, pe care tot românul trebuie să le suporte, sufocat oricum de tăieri, austeritate şi sărăcie, induse în bloc de dumnealor, pe post de salvare naţională!
Domnul Boc, în calitatea sa de premier a cinci guverne succesive, nu ne explică niciodată în ce constă procedura de salvare a economiei şi a mediului privat, pe care o tot invocă neîncetat, dacă ceea ce au pus permanent în practică guvernele sale relevă faptul că lucrurile din teren stau exact pe dos: prin modificările Codului fiscal Guvernul Boc V doreşte să-şi majoreze veniturile fiscale cu 18% pe spinarea contribuabililor şi a bugetelor locale. Principalele surse de venituri suplimentare sunt TVA şi accizele, adăugându-se în plus şi câştigul obţinut din micşorarea sumelor defalcate către autorităţile locale cu 11%. Zis şi făcut şi cu accizele! Au crescut tot mai multe dintre ele, au explodat şi preţurile imediat!
Deci despre care relaxare fiscală şi ce politici de stimulare a mediului privat sau a economiei în ansamblu vorbim, domnule prim-ministru, când dumneavoastră nu luaţi nici măcar o măsură încurajatoare, care să uşureze în vreun fel povara inimaginabilă la care sunt supuse firmele din România sau angajaţii, plătitori, cu toţii, de taxe şi impozite?
Singura dumneavoastră politică a fost aceea de jupuială continuă a tuturor celor care au ceva de plată statului, în timp ce statul a uitat cu desăvârşire să-şi mai plătească datoriile şi a instituit blocajul de lichidităţi şi falimentarea în regim de urgenţă a tuturor acelor multe firme care aveau de primit!
Despre care salvare a ţării din criză ne vorbeşte doamna Udrea, dacă economia zace continuu într-un cerc vicios al blocajelor de tot felul, închis ermetic de politicile portocalii? Nici măcar Guvernatorul BNR, domnul Mugur Isărescu, care a declarat că în România neplata datoriilor este „un sport naţional” şi ar trebui ca statul să dea un exemplu pozitiv şi să îşi achite debitele, pentru că altfel „se strică atmosfera asupra economiei de piaţă”, nu-i trezeşte din letargia diletantismului pe domnii guvernanţi…
Deputat PNL Alba, Teodor ATANASIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Somn URIAȘ prins pe Tăul Mare de la Roșia Montană, în urmă cu o lună: Lacul ar fi plin de asemenea „monștri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Somn URIAȘ prins pe Tăul Mare de la Roșia Montană, în urmă cu o lună: Lacul ar fi plin de asemenea „monștri”

Lacul de acumulare piscicolă Tăul Mare din Roșia Montană nu dă doar bătăi de cap autorităților, ci aduce și bucurii pescarilor.

În urmă cu aproximativ o lună, un pescar a reușit să facă o captură de ținut minte, prinzând, la boboc de rață, un somn de 1.75 metri și aproximativ 43 de kilograme.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit pescarului, în Tăul Mare din comuna Roșia Montană au fost observate și capturate exemplare de somn mult mai mari de-a lungul timpului.

Asemenea pești uriași au fost prinși anul acesta și pe râul Mureș, dar într-un număr mai mic în acest an, din cauza braconajului.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Scandal pe piața energiei: Germania acuză SUA că vinde gaz la ”prețuri astronomice”

Culda Ionică

Publicat

în

Scandal pe piața energiei: Germania acuză SUA că vinde gaz la ”prețuri astronomice”

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a reproşat miercuri, 5 octombrie, mai multor ţări, în primul rând SUA, că vând la preţuri foarte ridicate gazele care le înlocuiesc pe cele din Rusia, transmite AFP.

”Anumite ţări, chiar prietene, obţin adesea preţuri astronomice”, a declarat oficialul într-un interviu acordat ziarului regional Neue Osnabruecker Zeitung. ”Asta creează o problemă”, a apreciat el, adăugând că a cerut Comisiei Europene să ”discute” cu statele respective.

Elit - Gustul Desăvârșit

După ce a invadat Ucraina şi a fost sancţionată de Occident, Rusia a redus mai întâi semnificativ livrările de gaz către Germania, iar la începutul lui septembrie le-a sistat. Înainte de conflict, gazul rusesc reprezenta 55% din importuri.

Prin urmare, Berlinul a fost nevoit să îşi diversifice furnizorii şi a crescut considerabil volumul achiziţiilor de gaze naturale lichefiate (GNL), mult mai scumpe. La fel au procedat şi alte ţări europene, orientându-se în special către Statele Unite, iar ponderea GNL americane în importurile europene respective a crescut de la 28% anul trecut la 45% în prezent.

Habeck s-a referit deci în primul rând la furnizorii americani, reamintind că ”Statele Unite au făcut apel la noi când au explodat preţurile petrolului” şi apreciind că ”o astfel de solidaritate ar fi utilă şi pentru amortizarea preţurilor gazelor”.

În primăvară, când preţurile la petrol erau în creştere, Statele Unite au făcut apel la rezerva strategică naţională pentru a reduce presiunea asupra pieţelor, iar aliaţii lor din Agenţia Internaţională pentru Energie au sprijinit acest efort, menţionează AFP.

Germania cere, de asemenea, Uniunii Europene să îşi coordoneze achiziţiile de gaze, pentru a obţine preţuri mai scăzute. Ministrul citat a afirmat că UE trebuie ”să îşi pună în comun puterea pe piaţă şi să orchestreze un comportament de achiziţii inteligent şi sincronizat (…) astfel încât diferitele state din Uniune să nu liciteze unele împotriva altora”.

Berlinul a anunţat săptămâna trecută un plan de asistenţă în valoare de 200 de miliarde de euro pentru plafonarea preţului la gaze atât pentru populaţie, cât şi pentru economia germană. Iniţiativa a fost criticată de alte ţări europene, în special de Franţa şi Italia, care au acuzat Germania că acţionează de una singură.

Sursă: ziare.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Alba Iulia, capitala fondurilor europene pentru o zi:  La Sala Unirii se semnează documentul care aduce României 31.5 miliarde euro nerambursabili

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| Alba Iulia, capitala fondurilor europene pentru o zi:  La Sala Unirii se semnează documentul care aduce României 31.5 miliarde euro nerambursabili

Miercuri, 5 octombrie, Alba Iulia devine, pentru o zi, capitala fondurilor europene. La această oră are loc, în Sala Unirii, ceremonia de semnare a Acordului de Parteneriat 2021-2027 dintre România și Comisia Europeană.

Documentul oficial va fi semnat de Elisa Ferreira, Comisar European pentru Coeziune și Reforme și de Marcel Ioan Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în prezența premierului român, Nicolae Ciucă și a altor invitați din țară și de peste hotare.

Elit - Gustul Desăvârșit

România va benefecia de fonduri europene în valoare de 45 de miliarde de euro, dintre care 31.5 de miliarde de euro fonduri nerambursabile. Banii vor fi investiți „în sănătate, în mediul de afaceri şi pentru un mediu mai curat.

Acordul de Parteneriat dintre Comisia Europeană și România acoperă finanțarea politicii de coeziune – care cuprinde Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European Plus și Fondul de Coeziune – alături de Fondul pentru Tranziție Justă și Fondul European pentru Afaceri Maritime, Pescuit și Acvacultură. Investițiile concrete din teritoriu vizează 8 programe regionale și 9 programe naționale, alocarea financiară nerambursabilă fiind de peste 31.5 miliarde euro.

Acordul de Parteneriat subliniază importanța tranziției verzi și digitale în toate aspectele vieții economico-sociale, susținând inclusiv dezvoltarea economiei românești pe baze competitive, inovatoare și orientate către export.

Practic, prin acest document se garantează faptul că resursele publice alocate de Uniunea Europeană vor contribui la dezvoltarea inovării, la implementarea unor servicii medicale și sociale performante, la asigurarea celor mai bune oportunități de educație și formare, dar și la crearea unui sistem de transport sigur și ecologic, toate acestea asigurând creșterea competitivității țării noastre și a calității vieții tuturor cetățenilor.

Importanța acestui document pentru dezvoltarea durabilă a României este covârșitoare. În acest context, beneficiind de Înaltul Patronaj al domnului Nicolae-Ionel Ciucă, Primul-Ministru al României, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, responsabil de implementarea politicii europene de coeziune în țara noastră, va organiza


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea