Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum se sufocă economia României cu ajutorul nepreţuit al Partidului Diletanţilor Leneşi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Auzim constant în ultimele săptămâni cum curg fără oprire laudele guvernamentale, în ceea ce priveşte incredibila performanţă portocalie de scoatere a României din criză, odată cu venirea primăverii…Dar nu auzim nimic din ceea ce se întâmplă în România reală, aceea în care trăiesc toţi ceilalţi români şi în care aceştia sunt nevoiţi să plătească statului, în fiecare zi, impozite şi taxe tot mai grele, mai aberante şi sufocante, dintr-un venit din ce în ce mai mic, devenit aproape imperceptibil pentru orice buzunar de român obişnuit!
Aici, în această tăcută şi tristă Românie, nicio voce guvernamentală actuală nu ne strică liniştea apăsătoare, vorbindu-ne deschis despre cum cresc peste noapte preţurile la orice, de la pâine, legume, fructe, carne, până la electricitate şi carburanţi – care au ajuns deja la un nivel astronomic – şi nu vine niciunul dintre ei, nici domnul Boc, nici domnul Ialomiţieanu şi nici măcar doamna Udrea, cu lămuriri veridice, privind cauzele acestor măriri fără oprire!
Recent, doamna ministru Udrea le vorbea colegilor de partid despre cum a reuşit PDL să scoată ţara din criză, dar nu a scos un cuvinţel despre politica fiscală falimentară, pe care o practică acelaşi PDL, de când guvernează full-time! Nu a vorbit niciodată, la fel de mândră, despre noile modificări ale Codului fiscal, care au influenţat imediat toate aceste scumpiri fulminante, pe care tot românul trebuie să le suporte, sufocat oricum de tăieri, austeritate şi sărăcie, induse în bloc de dumnealor, pe post de salvare naţională!
Domnul Boc, în calitatea sa de premier a cinci guverne succesive, nu ne explică niciodată în ce constă procedura de salvare a economiei şi a mediului privat, pe care o tot invocă neîncetat, dacă ceea ce au pus permanent în practică guvernele sale relevă faptul că lucrurile din teren stau exact pe dos: prin modificările Codului fiscal Guvernul Boc V doreşte să-şi majoreze veniturile fiscale cu 18% pe spinarea contribuabililor şi a bugetelor locale. Principalele surse de venituri suplimentare sunt TVA şi accizele, adăugându-se în plus şi câştigul obţinut din micşorarea sumelor defalcate către autorităţile locale cu 11%. Zis şi făcut şi cu accizele! Au crescut tot mai multe dintre ele, au explodat şi preţurile imediat!
Deci despre care relaxare fiscală şi ce politici de stimulare a mediului privat sau a economiei în ansamblu vorbim, domnule prim-ministru, când dumneavoastră nu luaţi nici măcar o măsură încurajatoare, care să uşureze în vreun fel povara inimaginabilă la care sunt supuse firmele din România sau angajaţii, plătitori, cu toţii, de taxe şi impozite?
Singura dumneavoastră politică a fost aceea de jupuială continuă a tuturor celor care au ceva de plată statului, în timp ce statul a uitat cu desăvârşire să-şi mai plătească datoriile şi a instituit blocajul de lichidităţi şi falimentarea în regim de urgenţă a tuturor acelor multe firme care aveau de primit!
Despre care salvare a ţării din criză ne vorbeşte doamna Udrea, dacă economia zace continuu într-un cerc vicios al blocajelor de tot felul, închis ermetic de politicile portocalii? Nici măcar Guvernatorul BNR, domnul Mugur Isărescu, care a declarat că în România neplata datoriilor este „un sport naţional” şi ar trebui ca statul să dea un exemplu pozitiv şi să îşi achite debitele, pentru că altfel „se strică atmosfera asupra economiei de piaţă”, nu-i trezeşte din letargia diletantismului pe domnii guvernanţi…
Deputat PNL Alba, Teodor ATANASIU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni, la Prefectura Alba: Cer reabilitarea drumului național DN 74

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO | Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni, la Prefectura Alba: Cer reabilitarea drumului național DN 74 Astăzi, 8 decembrie, în Munții Apuseni a pornit un protest spontan, unde moții au blocat drumul național DN74, după ce, vreme de 3 ani, drumul încă nu a fost modernizat. Aceștia s-au deplasat la sediul Prefecturii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare