Cum se completează declarația pentru saloanele de înfrumusețare și alte activități care nu sunt expres prevăzute: Ce spune prefectul de Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Șase localități din județul Alba au intrat în carantină de marți, 17 noiembrie, ora 00.00. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a emis duminică hotărâri, pentru fiecare dintre localitățile vizate, cu măsurile și restricțiile propuse pentru perioada de două săptămâni de carantină.

Saloanele de înfrumusețare rămân deschise în perioada carantinei, nefiind stipulată închiderea lor pe perioada celor două săptămâni. Problema clienților și a administratorilor este faptul că cei care vor să treacă pragul saloanelor în această perioadă nu au ce motiv să treacă în declarația pe proprie răspundere.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Contactat de ziarulunirea.ro, prefectul de Alba, Nicolae Albu a spus că „oricine poate merge la o activitate care nu este închisă, cu motive întemeiate”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Vezi și: Model de declarație pe propria răspundere carantina zonală și adeverință angajator pentru Alba Iulia, Abrud, Blaj, Sebeș, Cugir și Ciugud

„Declarația este o declarație tip, care să ajute, nu sunt trecute toate motivele, se spune acolo pentru motive întemeiate, care pot fi foarte multe. Noi în hotărâre am prevăzut motivele ce sunt trecute pe declarație, care sunt cele esențiale, dar nu s-au completat chiar toate. Declarația a fost actualizată, însă nu pot fi prevăzute toate motivele și vă dau un exemplu: merge cineva să-și ridice pașaportul, e un motiv întemeiat însă nu e trecut în declarație așa că își va trece cu pixul ridicare pașaport. Ideea este ca motivul să fie întemeiat.

Intenția nu este să blocăm totul, ci doar activitățile neesențiale. Deci dacă nu sunt închise, înseamnă că oricine poate merge la o activitate care nu este închisă”, a declarat prefectul de Alba, Nicolae Albu, pentru ziarulunirea.ro

Întrebat dacă cetățenii care ar merge la saloane sau administratorii acestora ar fi pasibili de amendă, Nicolae Albu a răspuns că nu este cazul de amenzi dacă nu sunt închise.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419