Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Cum să nu deveniţi victime ale infractorilor în timpul recensământului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În perioada 20-31 octombrie 2011, la nivel naţional va avea loc recensământul populaţiei şi al locuinţelor. În această perioadă cetăţenii vor fi chestionaţi de către recenzori desemnaţi de autorităţile locale, care se vor legitima cu ecusonul eliberat de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţei. Ecusonul va fi completat cu datele de identitate ale recenzorului şi date privind competenţa sa teritorială, ştampilat şi semnat. De asemenea recenzorii vor avea asupra lor o mapă de culoare albastră, care va conţine formularele tipizate necesare şi se deplasează singuri.
„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vine în întâmpinarea cetăţenilor din judeţul nostru cu câteva recomandări menite să prevină victimizarea acestora de către anumite persoane care, folosindu-se de acest eveniment, pot să-şi declare falsa calitate de recenzor, în scopul obţinerii de foloase materiale:
– manifestaţi vigilenţă faţă de persoanele care vă solicită informaţii personale (ex: locul unde vă ţineţi banii, modul în care vă protejaţi locuinţa şi bunurile) şi care nu au elementele de identificare ale recenzorilor (ecuson de identificare şi mapa albastră inscripţionată cu denumirea, perioada de desfăşurare şi sloganul recesământului).
– în cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la autenticitatea unui recenzor, cereţi-i să se legitimeze şi cu cartea de identitate; ecusonul trebuie să conţină aceleaşi date cu cele cuprinse în actul de identitate.
– dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca si numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează. Apelaţi, gratuit, Serviciul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 şi un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului!” se arată în comunicatul IPJ Alba.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați Clienţii din centrul comercial Carolina Mall din Alba Iulia au fost evacuaţi, joi seara, după ce alarmele de incendiu s-au declanşat. Citește și: UPDATE FOTO INCENDIU în Alba Iulia: O mașină a luat foc pe Bulevardul Transilvaniei Imaginile au fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea