Cum primea bani un pădurar din Alba pentru furtul de arbori. A fost înregistrat cu camera ascunsă
Cum primea bani un pădurar din Alba pentru furtul de arbori. A fost înregistrat cu camera ascunsă
Tribunalul Alba a admis rechizitoriul procurorilor într-un dosar în care un pădurar este acuzat de luare de mită în formă continuată, dar un judecător a eliminat, însă, filmările realizate de către denunțător cu camera ascunsă.
Pădurarul „închidea ochii” la furturile de lemn din pădure. La o percheziție domiciliară, în locuința pădurarului a fost găsită suma de 4.400 de euro. C. C., pădurar din cadrul Ocolului Silvic Sebeş, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.
„În fapt, s-a reţinut că, în luna iulie 2022, inculpatul, în calitate de pădurar, a încheiat o înţelegere cu denunțătorul care a sesizat fapta la data de 06.06.2023, în baza căreia inculpatul, contrar atribuţiilor de serviciu, a fost de acord să primească sume de bani periodic, pentru a permite denunţătorului, singur sau însoţit de persoane alese de el, să sustragă lemne din pădurea administrată de inculpat, situată lângă localitatea Petreşti-Sebeş.
În perioada aprilie-mai 2023, inculpatul a primit mită de la denunţător 300 lire sterline, 200 euro şi 8 borcane de cafea solubilă ness, pentru a permite acestuia să sustragă lemne din pădurea păzită de inculpat. În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză, de la locuinţa inculpatului a fost ridicată suma de 4.400 euro, cu privire la care procurorul a propus confiscarea extinsă, întrucât probele administrate au conturat o suspiciune rezonabilă că banii provin din activitatea infracţională a inculpatului”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.
Pădurarul – înregistrat cu camera ascunsă
În faza de verificare a legalității administrării probelor, pădurarul a scăpat de o probă foarte importantă a anchetatorilor. Este vorba despre două procese verbale încheiate de procuror în 19 și 20 iunie 2023, care redau interceptări și filmări obținute prin intermediul unui sistem montat pe corpul denunțătorului.
Bărbatul s-a dus și s-a întâlnit de două ori cu pădurarul timp în care avea aparatura montată pe el. Acesta a avut mai multe discuții despre banii pe care trebuia să îi dea acestuia pentru a putea tăia fără probleme din pădure. Prin avocat, pădurarul a cerut ca înregistrările făcute cu camera ascunsă să fie eliminate de la dosar, deoarece sunt obținute ilegal. A invocat faptul că procurorul nu a primit mandat de la judecătorul de drepturi și libertăți pentru montarea tehnicii de interceptare pe corpul denunțătorului.
Citește și: Pădurar din Sebeș trimis în judecată pentru luare de mită: Câți bani primea bani de la hoții de lemne
„Procedura de înregistrare audio/video a inculpatului, prin intermediul tehnicii montate pe corpul colaboratorului este nelegală, întrucât nu a existat încheiere/mandat de supraveghere expres emis în acest sens din partea judecătorului de drepturi și libertăți”, a susținut avocatul pădurarului.
Magistratul a admis excepția formulată și a dispus îndepărtarea celor două procese- verbale de la dosar.
Parchetul și-a asumat situația și a susținut că își menține dispoziția de trimitere în judecată. În 18 decembrie 2023, judecătorul de la Tribunalul Alba a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul emis de Parchet, cu excepția referirilor la mijloacele de probă excluse anterior. Încheierea poate fi contestată la Curtea de Apel.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Ziua națională a portului tradițional din România marcată la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Diplome de excelență
Ziua națională a portului tradițional din România marcată la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Diplome de excelență La Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia a fost marcată în premieră, luni, 12 mai 2025, Ziua națională a portului tradițional din România. Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Biblioteca […]
FOTO | Medalie de bronz pentru Andrei Miroiu, elev al Școlii Ciugud, la etapa națională a Concursului Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”
Medalie de bronz pentru Andrei Miroiu, elev al Școlii Ciugud, la etapa națională a Concursului Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România” Andrei Miroiu, elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Ciugud, a obținut medalia de bronz la etapa națională a Concursului Național de Metematică „Olimpiada Satelor din România”. Etapa națională s-a desfășurată la […]
Reluarea procedurii de licitație pentru proiectarea și execuția reabilitării sălii de gimnastică a Colegiului Național „David Prodan Cugir”: Peste 2,5 milioane de lei alocați
Reluarea procedurii de licitație pentru proiectarea și execuția reabilitării sălii de gimnastică a Colegiului Național „David Prodan Cugir”: Peste 2,5 milioane de lei alocați Primăria Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) realuarea procedurii de contractare a proiectării tehnice și execuție în cadrul proiectului care vizează reabilitarea sălii de gimnastică a Colegiului […]