Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cum primea bani un pădurar din Alba pentru furtul de arbori. A fost înregistrat cu camera ascunsă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum primea bani un pădurar din Alba pentru furtul de arbori. A fost înregistrat cu camera ascunsă

Tribunalul Alba a admis rechizitoriul procurorilor într-un dosar în care un pădurar este acuzat de luare de mită în formă continuată, dar un judecător a eliminat, însă, filmările realizate de către denunțător cu camera ascunsă.

Pădurarul „închidea ochii” la furturile de lemn din pădure. La o percheziție domiciliară, în locuința pădurarului a fost găsită suma de 4.400 de euro. C. C., pădurar din cadrul Ocolului Silvic Sebeş, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„În fapt, s-a reţinut că, în luna iulie 2022, inculpatul, în calitate de pădurar, a încheiat o înţelegere cu denunțătorul care a sesizat fapta la data de 06.06.2023, în baza căreia inculpatul, contrar atribuţiilor de serviciu, a fost de acord să primească sume de bani periodic, pentru a permite denunţătorului, singur sau însoţit de persoane alese de el, să sustragă lemne din pădurea administrată de inculpat, situată lângă localitatea Petreşti-Sebeş.

În perioada aprilie-mai 2023, inculpatul a primit mită de la denunţător 300 lire sterline, 200 euro şi 8 borcane de cafea solubilă ness, pentru a permite acestuia să sustragă lemne din pădurea păzită de inculpat. În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză, de la locuinţa inculpatului a fost ridicată suma de 4.400 euro, cu privire la care procurorul a propus confiscarea extinsă, întrucât probele administrate au conturat o suspiciune rezonabilă că banii provin din activitatea infracţională a inculpatului”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Pădurarul – înregistrat cu camera ascunsă

În faza de verificare a legalității administrării probelor, pădurarul a scăpat de o probă foarte importantă a anchetatorilor. Este vorba despre două procese verbale încheiate de procuror în 19 și 20 iunie 2023, care redau interceptări și filmări obținute prin intermediul unui sistem montat pe corpul denunțătorului.

Bărbatul s-a dus și s-a întâlnit de două ori cu pădurarul timp în care avea aparatura montată pe el. Acesta a avut mai multe discuții despre banii pe care trebuia să îi dea acestuia pentru a putea tăia fără probleme din pădure. Prin avocat, pădurarul a cerut ca înregistrările făcute cu camera ascunsă să fie eliminate de la dosar, deoarece sunt obținute ilegal. A invocat faptul că procurorul nu a primit mandat de la judecătorul de drepturi și libertăți pentru montarea tehnicii de interceptare pe corpul denunțătorului.

Citește și: Pădurar din Sebeș trimis în judecată pentru luare de mită: Câți bani primea bani de la hoții de lemne

„Procedura de înregistrare audio/video a inculpatului, prin intermediul tehnicii montate pe corpul colaboratorului este nelegală, întrucât nu a existat încheiere/mandat de supraveghere expres emis în acest sens din partea judecătorului de drepturi și libertăți”, a susținut avocatul pădurarului.

Magistratul a admis excepția formulată și a dispus îndepărtarea celor două procese- verbale de la dosar.

Parchetul și-a asumat situația și a susținut că își menține dispoziția de trimitere în judecată. În 18 decembrie 2023, judecătorul de la Tribunalul Alba a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul emis de Parchet, cu excepția referirilor la mijloacele de probă excluse anterior. Încheierea poate fi contestată la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba Mai mulți călători au avut o surpriză în timp ce se plimbau prin satul Dealu Lămășoi, de 1 mai. Două vipere le-au ieșit în cale, iar călătorii au imortalizat momentul, filmându-le și făcându-le poze, pe care le-au distribuit pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea