Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pădurar din Sebeș trimis în judecată pentru luare de mită: Câți bani primea bani de la hoții de lemne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pădurar din Sebeș trimis în judecată pentru luare de mită: Câți bani primea bani de la hoții de lemne

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Sebeș a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, pentru săvârșirea infracțiunii de „luare de mită”.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 18.08.2023, trimiterea în judecată a unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Sebeş,
pentru săvârșirea infracțiunii de „luare de mită” în formă continuată, prevăzută de art. 289 alin. 1 C. pen. raportat la art. 6 și 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen.

În fapt, s-a reţinut că, în luna iulie 2022, inculpatul, în calitate de pădurar, a încheiat o înţelegere cu denunțătorul care a sesizat fapta la data de 06.06.2023, în baza căreia inculpatul, contrar atribuţiilor de serviciu, a fost de acord să primească sume de bani periodic, pentru a permite denunţătorului, singur sau însoţit de persoane alese de el, să sustragă lemne din pădurea administrată de inculpat, situată lângă localitatea Petreşti-Sebeş, iar în perioada aprilie-mai 2023, inculpatul a primit mită de la denunţător 300 lire sterline, 200 euro şi alte bunuri, pentru a permite acestuia să sustragă lemne din pădurea păzită de inculpat.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză, de la locuinţa inculpatului a fost ridicată suma de 4400 euro, cu privire la care procurorul a propus confiscarea extinsă, întrucât probele administrate au conturat o suspiciune rezonabilă că banii provin din activitatea infracţională a inculpatului.

La data de 29.06.2023, procurorul a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Alături de alte obligaţii specifice măsurii preventive dispuse, întrucât infracţiunea s-ar fi comis în legătură cu atribuţiile de serviciu ale inculpatului, acestuia i-a fost interzisă exercitarea meseriei, inclusiv a atribuţiilor sale legate de paza şi administrarea pădurii repartizate. Măsura preventivă a fost menţinută de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Alba.

Pentru efectuarea urmăririi penale, în cauză s-a procedat şi la delegarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ultimul apel de seară al Promoției 2024, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia: Tradiție și momente emoționante pentru absolvenții claselor a XII-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimul apel de seară al Promoției 2024, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia: Tradiție și momente emoționante pentru absolvenții claselor a XII-a Conform tradiției, miercuri 19 iunie 2024, de la ora 21:00, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia se desfășoară ultimul apel al Promoției 2024. Citește și: Călin Hartzos, absolvent al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea