Rămâi conectat

Actualitate

Cum poate lua ANAF bani de la oameni chiar dacă aceștia nu au datorii -cod de procedură fiscală

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform codului de procedură fiscală, Fiscul îți poate lua bani fără să ai datorii, dacă ești client al unei firme cu datorii la stat.

Situații absolut incredibile în care pot fi puse firmele din România. Conform codul de procedură fiscală, dacă o firmă are datorii la stat, ANAF poate lua banii direct de la clienții acestora. Mai mult, există astfel posibilitatea să trebuiască să dai bani la ANAF, chiar dacă știi că nu ai datorii.

Dacă ai datorii la stat, Fiscul îți poate obliga clienții să nu-ți mai achite facturile, ci să i le plătească direct lui. Astfel, în încercarea de a eficientiza recuperarea datoriilor pe care le are o companie la stat, reprezentanții ANAF pot apela chiar și la clienții acesteia.

Se poate ajunge la situații aproape suprarealiste, cum este un exemplu recent în care clienții unui restaurant (care au achitat consumația pe firmă) au fost somați să nu mai plătească pe viitor nota de plată, ci să o vireze direct la ANAF.

Concret, Codul de procedură fiscală permite autorităților să recupereze din datoriile unei firme direct de la clienții acesteia, care ori au restanțe de achitat, ori vor avea în viitor.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea