Cum poate lua ANAF bani de la oameni chiar dacă aceștia nu au datorii -cod de procedură fiscală

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Conform codului de procedură fiscală, Fiscul îți poate lua bani fără să ai datorii, dacă ești client al unei firme cu datorii la stat.

Situații absolut incredibile în care pot fi puse firmele din România. Conform codul de procedură fiscală, dacă o firmă are datorii la stat, ANAF poate lua banii direct de la clienții acestora. Mai mult, există astfel posibilitatea să trebuiască să dai bani la ANAF, chiar dacă știi că nu ai datorii.

Dacă ai datorii la stat, Fiscul îți poate obliga clienții să nu-ți mai achite facturile, ci să i le plătească direct lui. Astfel, în încercarea de a eficientiza recuperarea datoriilor pe care le are o companie la stat, reprezentanții ANAF pot apela chiar și la clienții acesteia.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Se poate ajunge la situații aproape suprarealiste, cum este un exemplu recent în care clienții unui restaurant (care au achitat consumația pe firmă) au fost somați să nu mai plătească pe viitor nota de plată, ci să o vireze direct la ANAF.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Concret, Codul de procedură fiscală permite autorităților să recupereze din datoriile unei firme direct de la clienții acesteia, care ori au restanțe de achitat, ori vor avea în viitor.

sursa: capital.ro

Adela SPĂTAR