Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cum îi dădea Dorin Cocoș ordine fostului premier Emil Boc în dosarul Crinuței Dumitrean

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi dezvăluiri, făcute de site-ul stiripesurse, apar din dosarul al patrulea deschis de DNA pentru retrocedările ANRP.

emil-bocConcret, Dorin Cocoș a fost sunat de Sergiu Diacomatu și Remus Baciu, membri ANRP, că Ioan Oltean îi amenință. Cocoș a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe premierul de la acea vreme, Emil Boc, ca să intervină în acest scandal. Cocoș, soțul Elenei Udrea în acel moment, a dat telefonul pe speaker, astfel că discuția lui cu Boc a fost auzită de mai mulți martori. ”Stai liniștit, o rezolv eu cu Oltean si nu veți mai fi amenintați.”, ar fi spus Boc.

Baciu și Diacomatu îl amenințau și ei că vor publica niște poze cu Crinuța Dumitrean și Mihai Betelie, un procuror, dar și cu Oltean și Dumitrean, un scandal sexual care ar fi detonat o bombă în politică la acea vreme. Totul apare în referatul procurorilor DNA care a ajuns la Comisia Juridică din Parlament. Pozele sunt și ele la dosar, se pare.

Potrivit informațiilor din referatul DNA, deputatul PNL Ioan Oltean lua șpaga cu sacul, prin intermediul unui șofer.

Ioan Oltean a fost denunțat la DNA de fostul paroh al Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Chitila, Ion Adrian Alexandrescu, care le-a povestit procurorilor că acesta ar fi luat şpagă de 600.000 de euro de la afaceristul Mihai Rotaru, în cazul ANRP 4.

„Ioan Oltean a venit o singura data la biserica cu un autoturism de serviciu. Am vazut ca are un sofer si ca in acea ocazie Rotaru Mihai a inmanat o suma de bani lui Oltean Ioan. Din cate imi aduc aminte aproximativ 600.000 de euro. Rotaru Mihai a intrat in biroul meu iar Rotaru avea asupra lui o borseta si un sac menajer negru legat cu un snur galben si Rotaru Mihai i-a spus lui Remus Baciu ca Oltean Ioan i-a marit comisionul si ca in loc de 400.000 de euro a cerut 600.000”, este declarația preotului în fața procurorilor DNA.

Comisia Juridică a aprobat cererea DNA de reţinere şi arestare a lui Ioan Oltean, deşi acesta le-a cerut deputaţilor, aproape în lacrimi, să respingă solicitarea. Oltean a negat toate acuzaţiile şi susţine că a fost umilit de presă din cauza dosarului deschis de DNA. A fost aprobată şi cererea care-l priveşte pe deputatul Catalin Teodorescu.

Stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea