Rămâi conectat

Actualitate

Cum ajută masca de protecție în tratarea COVID-19: Crește umiditatea în aerul inhalat și hidratează căile respiratorii. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prin creșterea substanțială a umidității din aerul pe care îl respiră cel care o poartă și hidratarea căilor respiratorii, masca ajută la protejarea persoanelor împotriva primirii sau răspândirii SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, dar acum cercetătorii de la Institutele Naționale de Sănătate au adăugat dovezi pentru un alt potențial beneficiu pentru purtători: masca poate ajuta la combaterea bolilor respiratorii, cum ar fi COVID-19, potrivit National Institutes of Health.

Studiul, condus de cercetătorii Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale (NIDDK) al NIH, a constatat că măștile de față cresc substanțial umiditatea din aerul pe care îl respiră cel care o poartă.

Acest nivel mai ridicat de umiditate în aerul inhalat, ar putea explica de ce purtarea măștilor a fost legată de severitatea mai scăzută a bolii la persoanele infectate cu SARS-CoV-2, deoarece hidratarea căilor respiratorii este cunoscută în beneficiul sistemului imunitar.

„Am constatat că măștile de protecție cresc puternic umiditatea în aerul inhalat. Hidratarea rezultată a căilor respiratorii ar putea fi responsabilă pentru constatarea documentată care leagă severitatea mai mică a bolii COVID-19 de purtarea unei măști”, a spus autorul principal al studiului, Adriaan Bax, dr., Investigator distins NIH.

„Nivelurile ridicate de umiditate s-au dovedit a atenua severitatea gripei și poate fi aplicabilă severității COVID-19 printr-un mecanism similar.”, a mai adăugat cercetătorul.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea