Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum a vrut un bărbat din Alba să-și scape fratele de închisoare și a sfârșit condamnat el insuși pentru mărturie mincinoasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a vrut un bărbat din Alba să-și scape fratele de închisoare și a sfârșit condamnat el insuși pentru mărturie mincinoasă

În încercarea de a-și salva fratele de judecată, un bărbat de 28 de ani din Alba, a ajuns el însuși condamnat de instanță pentru mărturie mincinoasă.

Fratele acestuia, un bărbat de 51 de ani a fost depistat conducând sub influența alcoolului și a fost condamnat definitiv la pedeapsa de un an și două luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.

Potrivit deciziei Judecătoriei Aiud, numitul B.B.B care fiind audiat în calitate de martor, la datele de 10.11.2015 și 29.01.2018, într-un dosarul penal privind pe inculpatul C.C.C, a declarat neconform adevărului că nu inculpatul C.C.C a fost cel care a condus autovehiculul marca Audi la data de 28.04.2014 ci el însuși, inculpatul aflându-se pe bancheta din spate a autoturismului.

„S-a subliniat de către Ministerul Public că prin Sentința penală nr. 719/2017 pronunțată la data de 26.06.2017 de Judecătoria Aiud, instanța a dispus condamnarea inculpatului C.C.C. pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alte substanțe prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal. S-a învederat că instanța a apreciat că din raportul de expertiză rezultă imposibilitatea ipotezei prezentate de martorii B.B.B. și A.A.A., precum și că necoroborarea declarațiilor celor doi cu restul probelor din dosar și refuzul efectuării unui test poligraf referitor la cele declarate în cursul cercetării judecătorești duce la concluzia certă că acele declarații aveau menirea de a împiedica tragerea la răspundere penală a lui C.C.C.. Mai mult, instanța a dispus înlăturarea ca nesincere a declarațiilor inculpaților B.B.B. și A.A.A.. Dispozițiile Sentinței în ceea ce privește declarațiile inculpaților și soluția de condamnare au fost menținute și prin Decizia nr. 348/2018 din data de 23.04.2018 pronunțată în apel de Curtea de Apel Alba Iulia”, se arată în motivarea instanței.

Numitul B.B.B. a fost condamnat la 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată cu amânarea aplicării pedepsei astfel stabilite, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea