Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum a scăpat un bărbat din Alba de amendă, după ce a fost reclamat de vecini pentru zgomotele produse la renovarea apartamentului: „Starea de fapt nu corespunde realității”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cum a scăpat un bărbat din Alba de amendă, după ce a fost reclamat de vecini pentru zgomotele produse la renovarea apartamentului: „Starea de fapt nu corespunde realității”

După ce a fost amendat de Poliția Locală Alba Iulia pentru că făcea zgomote în apartament, proprietarul unui apartament din municipiu a obținut în instanță anularea proces verbal prin care a fost sancționat.

Gălăgia i-a deranjat atât de tare pe vecinii acestuia încât au sunat la Poliția Locală și au semnalat incidentul. Urmarea a fost amendarea proprietarului (A. S.) cu suma de 200 de lei pentru tulburarea fără drept a liniștii proprietarilor. Deși amenda a fost mică și putea plăti doar 100 de lei în 15 zile, persoana amendată a ales să meargă în justiție și să conteste procesul verbal de sancționare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Măsura amenzii a fost luată doar pe baza plângerilor unor vecini, iar agentul de poliţie s-a prezentat în data de 11 februarie 2023, după o zi de la stabilirea amenzii şi emiterea proceselor verbale de constatare a contravenţiei. Agentul de poliţie a încheiat procesul verbal în baza unor înregistrări prezentate de reclamanţi, care nu puteau fi dovedite. Am efectuat câteva lucrări de modernizare în camera copiilor, dar niciodată în orele de linişte şi în niciun caz nu au fost produse zgomote care să deranjeze foarte mult”, a susținut persoana amendată în acțiunea depusă la Judecătoria Alba Iulia.

După șapte luni, în septembrie 2023, instanța i-a dat dreptate persoanei sancționate.

„Starea de fapt nu corespunde realității”

Reprezentanții Poliției Locale au susținut legalitatea sancțiunii, iar „abaterea săvârşită de către petent există şi a fost încadrată corespunzător”. Magistratul i-a dat dreptate petentului și a constatat că fapta nu a fost constatată în mod direct de către agentul constatator, adică cu propriile simțuri.

„Agentul nefiind de față la momentul producerii presupuselor zgomote, astfel cum rezultă din raportul agentului din data de 09.03.2023, instanţa reține că nu i se poate acorda procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei valoarea probatorie a unei prezumții simple. În acest sens, instanța reține că starea de fapt, astfel cum a fost menționată în cuprinsul procesului verbal, nu corespunde realității, astfel cum a fost stabilită pe baza probelor administrate în dosar, intimatul nefăcând dovada temeiniciei faptelor reținute, prin niciun mijloc de probă administrat în cauză”, a susținut judecătorul, în hotărârea pronunțată în 15 septembrie 2023.

Instanța a reținut că, deși petentul a recunoscut efectuarea unor lucrări de modernizare în camera copiilor, pentru care a folosit și unele unelte care produc zgomot, acesta a afirmat că nu a produs zgomote care să deranjeze foarte mult și niciodată în timpul orelor de liniște, aspecte care se coroborează cu cele declarate de către ceilalți vecini.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea