Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a scăpat un bărbat din Alba de amendă, după ce a fost reclamat de vecini pentru zgomotele produse la renovarea apartamentului: „Starea de fapt nu corespunde realității”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a scăpat un bărbat din Alba de amendă, după ce a fost reclamat de vecini pentru zgomotele produse la renovarea apartamentului: „Starea de fapt nu corespunde realității”

După ce a fost amendat de Poliția Locală Alba Iulia pentru că făcea zgomote în apartament, proprietarul unui apartament din municipiu a obținut în instanță anularea proces verbal prin care a fost sancționat.

Gălăgia i-a deranjat atât de tare pe vecinii acestuia încât au sunat la Poliția Locală și au semnalat incidentul. Urmarea a fost amendarea proprietarului (A. S.) cu suma de 200 de lei pentru tulburarea fără drept a liniștii proprietarilor. Deși amenda a fost mică și putea plăti doar 100 de lei în 15 zile, persoana amendată a ales să meargă în justiție și să conteste procesul verbal de sancționare.

„Măsura amenzii a fost luată doar pe baza plângerilor unor vecini, iar agentul de poliţie s-a prezentat în data de 11 februarie 2023, după o zi de la stabilirea amenzii şi emiterea proceselor verbale de constatare a contravenţiei. Agentul de poliţie a încheiat procesul verbal în baza unor înregistrări prezentate de reclamanţi, care nu puteau fi dovedite. Am efectuat câteva lucrări de modernizare în camera copiilor, dar niciodată în orele de linişte şi în niciun caz nu au fost produse zgomote care să deranjeze foarte mult”, a susținut persoana amendată în acțiunea depusă la Judecătoria Alba Iulia.

După șapte luni, în septembrie 2023, instanța i-a dat dreptate persoanei sancționate.

„Starea de fapt nu corespunde realității”

Reprezentanții Poliției Locale au susținut legalitatea sancțiunii, iar „abaterea săvârşită de către petent există şi a fost încadrată corespunzător”. Magistratul i-a dat dreptate petentului și a constatat că fapta nu a fost constatată în mod direct de către agentul constatator, adică cu propriile simțuri.

„Agentul nefiind de față la momentul producerii presupuselor zgomote, astfel cum rezultă din raportul agentului din data de 09.03.2023, instanţa reține că nu i se poate acorda procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei valoarea probatorie a unei prezumții simple. În acest sens, instanța reține că starea de fapt, astfel cum a fost menționată în cuprinsul procesului verbal, nu corespunde realității, astfel cum a fost stabilită pe baza probelor administrate în dosar, intimatul nefăcând dovada temeiniciei faptelor reținute, prin niciun mijloc de probă administrat în cauză”, a susținut judecătorul, în hotărârea pronunțată în 15 septembrie 2023.

Instanța a reținut că, deși petentul a recunoscut efectuarea unor lucrări de modernizare în camera copiilor, pentru care a folosit și unele unelte care produc zgomot, acesta a afirmat că nu a produs zgomote care să deranjeze foarte mult și niciodată în timpul orelor de liniște, aspecte care se coroborează cu cele declarate de către ceilalți vecini.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Cergău a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea termică și eficientizare energetică clădire administrativă Cergău Mare, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 472.203,98 de lei.

Obiectivul general al proiectului este: Asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile.

Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.

Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirii administrative din Cergau, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.

Lucrarile constau în principal în:

– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii

Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Achizitie lucrari pentru realizarea obiectivului de investitie “REABILITAREA TERMICA SI EFICIENTIZARE ENERGETICA CLADIRE ADMINISTRATIVA CERGAU MARE, JUD ALBA ” proiect finantat prin Planul national de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 — Fondul local.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare