Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum a aflat Ministrul Apărării, de drona căzută în România: „M-a anunțat un sătean pe care mă cunoștea. M-am gândit să nu fie vreo glumă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a aflat Ministrul Apărării, de drona căzută în România: „M-a anunțat un sătean pe care mă cunoștea. M-am gândit să nu fie vreo glumă”

Vasile Dâncu, ministrul apărării a mărturisit că a fost informat despre incident de un sătean din zonă și inițial a crezut că este vorba despre o glumă a unui club de aeromodeliști.

„La început eu am crezut, fiind din Bistrița, drona a căzut aproape de locul unde m-am născut eu, la câteva localități distanță, m-am gândit că este o glumă a unui club de aeromodele din zona Bistriței. Nu era o glumă totuși, pe mine m-a anunțat un sătean pe care mă cunoștea, m-a anunțat direct, atunci când s-a întâmpălat”, a spus luni seara Vasile Dîncu la Digi24. Conform acestuia, drona are „un metru și ceva avengură” și este o dronă de cercetare-informații.

„A căzut acolo în niște răchițele și a fost adusă de copii în sat, nu era periculoasă. Este de fabricație sovietică, n-a fost folosită și nu există în dotarea armatelor în acest moment. Este o dronă, ca și cea care a ajuns la Zagreb, dar era scoasă din uz după 1989”, a precizat ministrul Apărării.

El spune că cel mai probabil drona venea din Ucraina. „Noi am intrat în legătură și cu reprezentanții Ucrainei, am vorbit despre această dronă, încearcă și ei să obțină informații să vadă de unde a plecat și să identifice locul. Este clar că este o dronă care venea de pe teritoriul lor pentru că nu are o autonomie de zbor foarte mare”, a mai spus Vasile Dîncu. Potrivit acestuia, o comisie a studiat luni drona, care se află la IPJ Bistrița-Năsăud, și va prezenta concluziile tehnice. Polițiștii din Bistrița-Năsăud au anunțat duminică seara că au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea