Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Culorile sufletului Getei Țălnar transcend granițele județului | Expoziție cu vânzare în Poiana Brașov, între 21 decembrie 2018 și 21 ianuarie 2019

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 21 decembrie – 21 ianuarie, la Centrul de agrement situat la baza pârtiei din Poiana Brașov, va avea loc o expoziție de litografii, după tablouri semnate de artista Geta Țălnar. Cele 80 de piese sunt puse la dispoziție de familia acesteia, tocmai pentru ca talentul celei care astăzi nu mai este printre noi să bucure și pe alții, lucrările originale rămânând, așa cum e firesc, în patrimoniul familiei Țălnar.

Culorile sufletului Getei Țălnar au strălucit în luna mai a acestui an și la Alba Iulia, în cadrul expoziției omagiale organizate la Museikon de copiii și soțul acesteia, eveniment care s-a bucurat de o prezență peste așteptări. Toți cei care aveau să treacă apoi pragul expoziției au plecat încărcați de o energie aparte.

Fără să o fi cunoscut personal și fără să fi auzit de Geta Țălnar vreodată, albaiulieni și turiști din lumea întreagă au poposit fascinați în fața zecilor de tablouri expuse o vreme aici, admirând chipuri și buchete de flori ori culori, simbolistici ascunse, mai mult sau mai puțin, în lucrări care parcă îți vorbesc. Unele te înduioșează, altele te mângâie, unele îți bucură sufletul, altele ți-l apasă, pentru că Geta și-a pictat deopotrivă bucuriile și suferințele unui om răpus, până la urmă, în plan fizic, de o boală fără apetit pentru frumos. Altfel, ar fi lăsat-o să ne mai bucure.

Geta Țălnar a intrat în galeria marilor artiști albaiulieni, iar vreme de o lună, toți cei care vor trece pe la Centrul de agrement din Poiana Brașov vor avea șansa să o cunoască prin intermediul lucrărilor sale și chiar să ia acasă o nuanță din sufletul ei, achiziționând oricare dintre litografii.

Daniela STOIA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea