Rămâi conectat

Cultură Educație

„Cui aparţinem?”- Conferinţă religioasă ortodoxă găzduită de Casa de Cultură Cugir

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 4 decembrie, Casa de Cultură Cugir împreună cu Asociaţia Prologos îi invită pe locuitorii oraşului la o conferinţă religioasă ortodoxă care îşi propune să descopere răspunsul la întrebarea „Cui aparţinem?”. În periplul lor spiritual cei prezenţi vor fi însoţiţi de Claudiu Răducu, licenţiat în teologie, secretar de redacţie radio în cadrul Mitropoliei Banatului.

Chiar dacă teologul doreşte să păstreze misterul în ceea ce priveşte problemele ce vor fi abordate, Claudiu Răducu ne-a declarat că tema conferinţei vizează principala problemă a existenţei umane, fiind adus în discuţie rostul pe care-l avem pe pământ şi ceea ce avem de ales în acestă existenţă.

Suntem în faza iluziei de a alege soluţii geopolitice, economice, militare, sociale, când de fapt alegerea este una singură, de natură spirituală„, a precizat teologul. ”Vom vedea însă că, inclusiv în planul alegerii spirituale există o altă ispită, o soluţie pseudo spirituală propusă de diferite tipuri de ştiinţe, care ne oferă pseudo căi spirituale” ne atenţionează Claudiu Răducu.

Care este alegerea spirituală valabilă întregii umanităţi veţi afla participând la conferinţa „Cui aparţinem” care va avea loc miercuri, în sala de spectacole a Casei de Cultură, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă, putând participa toţi cei interesaţi.

Cu această ocazie, cugirenii prezenţi la manifestare vor avea ocazia să se închine icoanei Maicii Domnului, pictată de părintele Pantelimon de la Mănăstirea Oaşa, icoană ce va fi expusă pe perioada conferinţei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea