Cu duelul Alba – Arad, se trage cortina peste turul Seriei a 4-a din Liga a 3-a | Astăzi, la Zlatna, AFC Unirea Alba Iulia – Gloria Lunca Teuz Cermei; mâine, Industria Galda de Jos – UTA „Bătrâna Doamnă” 2

Paul Voicu - Primar 2020

performanta-ighiu-gloria-lunca-teuz-cermei-2Astăzi, trei dintre conjudeţene îşi iau “adio” de la meciurile oficiale, în Seria a 4-a a eşalonului terţ fiind prevăzută ultima rundă a turului. Dacă Performanţa Ighiu joacă în deplasare, cu Millenium Giarmata, celelalte două combatante au întâlniri pe teren propriu cu formaţii din Arad, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – astăzi, iar Industria Galda de Jos – sâmbătă, programate la ora 14.00.

*AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Gloria Lunca Teuz Cermei (astăzi, la Zlatna). La ultima reprezentaţie internă, „alb-negrii” sunt constrânşi să câştige împotriva nou-promovatei din Arad, pentru a evada din subsolul Seriei a 4-a. Însă problemele de lot sunt extrem de multe pentru AFC Unirea 1924 Alba Iulia, ce are iarăşi o defensivă decimată. Vor absenta fundaşul Mardare, mijlocaşul Crăciunesc şi atacantul Lăsconi – toţi trei suspendaţi, lista indisponibililor fiind şi mai lungă: N. Rus, M. Oprea – apărători, Joldeş – mijlocaş şi An. David – atacant, jucători care au şanse reduse de a evolua. „Un meci foarte foarte important pentru noi, în contextul atâtor absenţe. Categoric trebuie să învingem, să luăm toate puncte, pentru a avea o iarnă liniştită”, a precizat antrenorul Radu Andone, completat de preşedintele Mihai Dăscălescu: “Victoria este o condiţie obligatorie în acest meci care trage cortina peste prima parte a campionatului. Cele 3 puncte sunt vitale pentru noi, în dorinţa de a ne depărta de zona nisipurilor mişcătoare şi a avea posibilitatea, în pauza competiţională, să ne reorganizăm în linişte”. Vizitatorii au însă amintiri plăcute din Alba, cucerind puncte în cele două dispute: 1-0 cu Industria şi 2-2 cu Performanţa Ighiu.

ELIT

*Industria Galda de Jos – UTA „Bătrâna Doamnă” 2 (sâmbătă, ora 14.00). Fără victorie de 5 întâlniri, unele extrem de dificile, cu trei puncte strânse în acest răstimp, Industria Galda de Jos îşi propune să încheie turul de campionat cu un succes în faţa fanilor, în confruntarea cu „lanterna roşie”, UTA „Bătrâna Doamnă” 2, care a pierdut în precedentele descinderi în Alba, 0-2 cu Performanţa Ighiu (tot pe terenul din Galda) şi 0-1, la Zlatna, cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia. „Vom face tot posibilul pentru a ne despărţi de suporteri într-un mod fericit şi a încununa astfel, printr-o victorie, o toamnă fructuoasă. Trebuie să învingem în acest joc de final de tur, dar suntem conştienţi că nu va fi uşor, cu toate că întâlnim ultima clasată”, a apreciat antrenorul Paul Ciucă. Din distribuţia amfitrionilor absentează Costea – suspendat şi Al. Man – accidentat, incerţi fiind Cioplântă, Frenţiu şi Cernea. „Lanterna roşie” are un singur gol marcat (de 3 puncte, runda anterioară, cu Nuova Mama Mia) în precedentele 6 dispute.

 

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...