Rămâi conectat

Sport

CSU Rugby Alba Iulia va activa pe prima scenă a sportului cu balonul oval, după comasarea primelor două eșaloane!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce Federația Română de Rugby a decis comasarea primelor două eșaloane valorice și a aprobat un nou sistem competițional pentru Liga Națională, echipa din Cetatea Marii Uniri va evolua pe prima scenă a sportului cu balonul oval autohton.

CSU Rugby Alba Iulia, ce-și desfășoară activitatea pe bază de pasiune și voluntariat, a preferat să se înscrie, asta pentru a nu se desființa, iar primul meci în va avea în 16 aprilie, în deplasare cu CSM Știința Baia Mare, campioană pentru al 3-lea an la rând. În stagiunea trecută studenții au activat în al doilea eșalon, Divizia Națională de Seniori, punând Alba Iulia pe harta rugby-ului românesc, după foarte mulți ani de absență (o victorie în 16 dispute, 31-17 cu Bucoviona Suceava). Inițial FRR a anunțat că vor fi 15 echipe, însă două dintre acestea CSM Suceava și CSU Arad, centre de tradiție, repartizate inițial în Grupa 1, au declinat prezența.

Oameni buni, ne-am înscris în Liga Națională de Rugby. Știm: suntem inconștienți, ne expunem la riscuri foarte mari, nu avem resurse financiare decât foarte modeste, posibil să ne retragem înainte să înceapă campionatul, posibil să ne retragem după două etape, posibil să nu prindem returul, o să pierdem la diferențe astronomice, jucăm împotriva campioanei, împotriva unor profesioniști și din Emisfera Sudică, o să râdă unii de noi, însă alternativa era doar desființarea echipei (aproape imposibil să îndeplinim condițiile de la Rugby în 7 și nici nu agreem «soluțiile» originale de a ne înscrie). Așadar, continuăm pentru a susține o idee și un vis, din care, probabil, se vor naște și hrăni altele. Rugby la acest nivel nu s-a jucat niciodată în Alba Iulia! E un moment aparte si vom face tot ce putem ca să supraviețuim. Hai Alba Iulia! PS. După foarte mulți ani Alba Iulia are o echipă în Liga 1 la sport pe echipe. De unde nu se aștepta nimeni acum trei ani”, a transmis istoricul Marius Rotar, artizanul formării acestei echipe inimoase. Marea problemă este dată de decalajul sportiv și financiar existent între echipele din DNS și cele din SuperLiga

Într-o primă fază a campionatului formațiile vor fi împărțite în două grupe regionale: *Grupa 1: CSM Știința Baia Mare, SCM-USAMVB Timișoara, CSU Cluj, Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSU Alba Iulia; *Grupa 2: CSA Steaua, Dinamo, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, Poli Iași. Echipele vor juca o singură dată împotriva fiecărui adversar, iar primele două clasate acced în play-off, iar restul rămân în play-out, unde se va juca în sistem clasic, o singură manșă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea