Ziarul Unirea
 

CSU Alba Iulia sancţionată de FRB pentru neglijenţă! Meciul cu Olimpia Braşov, pierdut la “masa verde” şi fără punct în clasament!

CSU Alba Iulia traversează o perioada critică, seriei aproape interminabile de înfrângeri adăugându-se şi o sancţiune din partea Federaţiei Române de Baschet, decizie conform căreia formaţia din Cetatea Marii Uniri a pierdut la “masa verde” confruntarea cu Olimpia Braşov, scor 0-20, neacordându-se nici punctul în clasament.

Din neglijenţă, formaţia lui Manuel Rodriguez a utilizat-o în întâiul joc al anului, în Sala Universităţii “1 Decembrie 1918”, scor pe teren 66-70, pe Cristiana Cutaş,fără a fi plătită amenda la un “tehnic” încasat de baschetbalista în cauză, în jocul anterior de la Tg. Mureş.

O eroare care o costă pe CSU un punct important în economia stagiunii, însă, ca să facem haz de necaz, pe undeva e bine, după recenta decizie, că nu s-a câştigat jocul cu trupa lui Dan Calancea, întrucât pierderea ar fi fost dublă!

În cele ce urmează vă prezentăm decizia comisiei din cadrul Federaţiei Române de Baschet, din 25 ianuarie.

CLTO in baza rapoartelor intocmite de catre comisarii jocurilor BC Sirius Tg Mures – CS Universitatea Alba Iulia din cadrul LNBF, disputant in data de 28.12.2017 si respectiv CS Universitatea Alba Iulia – CSTBr Olimpia Brasov din cadrul LNBF, disputant in data de 06.12.2018 a constatat in baza art 21.7 din RGOC, incalcarea prevederilor cuprinse in RSCN al LNBF 2017-2018,  cap 6  Conditii financiare de catre echipa CSU Alba Iulia care a utilizat in jocul disputant in data de 06.01.2018 jucatoarea Cristiana Cutas  aflata in stare de suspendare temporara datorita faptului ca in jocul precedent disputant in data de 28.12.2017 la Tg Mures in compania echipei BC Sirius Tg Mures a fost sanctionata cu GT care a fost inregistrata in foaia oficiala de joc respectand procedura descisa in ROJB, B –Foaia oficiala de Joc punctul B.8.3.2.
Deoarece nu a fost facuta dovada achitarii sanctiunii financiare pentru jucatoarea Cristiana Cutas in conformitate cu ROJB Art. 7.2. antrenorul principal confirma acordul sau referitor la datele inscrise in foaia oficiala de joc prin semnarea acesteia si lui îi revine întreaga responsabilitate pentru orice infractiune.
Din acest motiv folosirea unei jucatoare fara drept de joc se sanctioneaza cu pierderea jocului prin neprezentare (20-0) fara punct in clasament.
  Avand in vedere cele de mai sus CCLTO in baza art 22.26 din RGOC decide:

1. Omologheaza rezultatul jocului CS Universitatea Alba Iulia – CSTBr Olimpia Brasov disputat in cadrul LNBF, in data de 06.01.2018 scor  pe teren 66-70 in favoarea echipei CSTBr Olimpia Brasov , cu scorul de 0-20 in favoarea echipei CSTBv Olimpia Brasov. Echipei CS Univeritatea Alba Iulia nu i se acorda punct in clasament

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...