Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia – ICIM Arad, partida derby a etapei a 6-a din Liga Naţională de baschet feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ICIM Arad - CSU Alba Iulia13Nou meci dificil pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară întâlneşte miercuri seara, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universităţii, pe ICIM Arad, într-un meci care contează pentru etapa a VI-a a Ligii Naţionale de baschet feminin. Partida se anunţă una grea pentru universitare, având în vedere că întâlnesc vicecampioana şi deţinătoarea Cupei României şi una din principalele candidate la titlu în acest sezon. Totuşi, gazdele ar putea profita de avantajul propriului teren şi de faptul că au o mare dorinţă de a demonstra că se numără şi în acest an printre ”granzi” şi pot lupta pentru trofee.

În ceea ce priveşte debutul de sezon, ambele formaţii au înregistrat câte un insucces, reuşind însă să câştige toate celelalte partide disputate în cupă sau campionat. Astfel, CSU Alba Iulia a trecut optimile de finală ale Cupei de Nova Vita Tg. Mureş după o dublă manşă câştigată categoric şi urmează să întâlnească în sferturi pe CSM Satu Mare. În primele cinci etape din campionat sportivele antrenate de Miroslav Popov au trecut reuşit 4 victorii (cu Phoenix Galaţi, Olimpia Braşov, Universitate Cluj-Napoca şi BCM Timişoara), însă au pierdut dezastruos dispta cu campioana en-titre, CSM Târgovişte. De cealaltă parte, arădencele au depăşit Univ. CSM Oradea în Cupă, după ce au câştigat ambele partide, tur-retur şi vor întâlni mai departe pe Phoenix Galaţi. În ceea ce priveşte campionatul naţional, ICIM a pierdut clar la Alexandria, însă este lider în clasament, având alte cinci victorii (o partidă jucată în avans) cu Rapid Bucureşti, Univ. CSM Oradea, Sepsi Sf. Gheorghe, CSM Târgovişte şi BCM Timişoara.

În confruntările directe, avantajul este clar de partea trupei din judeţul Arad, care conduce cu scorul de 13-4, sezonul precedent cele două formaţii întâlnindu-se de nu mai puţin de 7 ori (2 ori în campionat, 2 în cupă şi 3 în Liga Europei Centrale), scorul sezonului fiind de 4-3 pentru vicecampioane. Totuşi, CSU a câştigat cea mai importantă dispută din sezonul 2013/2014, cea din finala CEWL, scor 69-59, trupa universitară adjudecându-şi astfel trofeul.

Meciul de mâine seară este unul special pentru trei dintre jucătoarele de la CSU, care au trecut la un moment dat în carieră pe la adversarele din Arad. Astfel, Alexandra Uiuiu, Larisa Toma şi Elisabeth Pavel au evoluat pentru cel puţin un sezon la ICIM. De asemenea, în lotul arădencelor se află o fostă universitară, Ildiko Nagy.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea