Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia calificată în semifinale, după victoria externă 86-50 cu CSM Satu Mare

Tudor Stan

Publicat

în

CSU Alba Iulia - CSM Satu Mare17CSU Alba Iulia a învins CSM Satu Mare, în al doilea meci din cadrul play-off-ului la baschet feminin şi s-a calificat în semifinale, unde va întâlni CSM Târgovişte, echipa lui Popov având avantajul disputării a două jocuri pe teren propriu. Scorul final al partidei a fost 86-50 pe sferturi 17-17, 26-13, 14-15, 27-5 pentru CSU Alba Iulia

Este al doilea sezon la rând în care CSU se califică între primele 4 echipe din ţară, sezonul precedent adversară fiind tot formaţia dâmboviţeană. Fără prea mari emoţii privind calificarea, fetele lui Popov nu au forţat, iar partida a fost una strânsă şi frumoasă. Primul sfert s-a terminat la egalitate 17-17, formaţia locală fiind tare înverşunată, iar CSU Alba Iulia nu a pus presiune pentru a nu risca accidentări. În cel de-al doilea sfert, baschetbalistele lui Miroslav Popov şi-au asigurat o diferenţă liniştitoare pentru întreaga partidă, câştigând la finalul celor 10 minute cu 26-13. În cea de a treia parte, fetele fostului director universitar, Petru Eleş s-au impus, însă la o diferenţă de un singur punct, 15-14. În ultimul sfert, CSM Satu Mare a căzut din punct de vedere fizic, iar Cadjo şi compania au câştigat ultima parte, scor 29-5.

La revenirea de la cabine, sătmărencele au avut o tresărire de orgoliu și au controlat cel de-al treilea sfert, pe care au reușit să-l câștige, însă au recuperat doar un singur punct pe tabelă. În ultima parte însă universitarele s-au mobilizat și nu au dorit să mai lase spațiu niciunei surprize și au câștigat în final categoric la o diferență de 36 de puncte, profitând și de faptul că în ultimele 3 minute antrenorul CSM-ului a introdus în teren junioarele. De la formația din Alba Iulia a lipsit Alexandra Uiuiu, care a făcut deplasarea, însă nu a putut evolua din cauza unei răceli. „Deoarece eram foarte încrezători că vom câștiga, am început puțin relaxați, iar adversarele au forțat și ne-au dar o replică bună, dar în fine, învingătorul nu cred că a fost pus nicio secundă la îndoială. Îmi felicit sportivele, ne facem treaba și mă bucur foarte mult că ne-am respectat statutul de favorită și am încheiat disputa în 2 meciuri. Este bine că avem timp toată săptămâna să pregătim prima partidă din semifinale cu CSM Târgoviște”, a afirmat antrenorul Miroslav Popov.

În penultimul act al campionatului, fetele lui Popov vor întâlni pe CSM Târgoviște, într-o dispută ”cel mai bun din 3 partide”, în care va avea avantajul de a juca două meciuri pe propriul teren. Prima dintre ele va avea loc duminică, 13 aprilie 2014, în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia.

Ne-a fost destul de greu, mai ales pe debut de partide, dar important este că am câștigat ambele confruntări și am trecut mai departe în playoff. Cred că s-a văzut clar din nou pe teren că noi în acest sezon avem o echipă mult mai bună decât Satu Mare. Urmează pentru noi meciuri cu CSM Târgoviște foarte dificile, pe care ne dorim să le trecem cu brio, eu sper să le câștigăm cel puțin cele jucate acasă”, a afirmat AnneMarie Părău.

Echipa lui Popov este la a patra victorie consecutivă în faţa formaţie rivale din anii trecuţi, la care activează Petru Eleş, Eniko Laza şi Bianca Voica.

 Marcatoare: Sasa Cadjo – 20, Chastity Reed – 16, Breanna Salley – 15, AnneMarie Părău – 12, Tiffany Brown – 11, Ildiko Nagy – 6, Larisa Toma – 4, Chadijah Whittington – 2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea