Rămâi conectat

Sport

CSO Cugir, medalii la Cupa Mondială de Karate Tradițional | Fotbalistul Marian Codrea (Unirea Alba Iulia) – locul întâi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Cupa Mondială de Karate Tradițional, întrecere desfășurată în ultima lună a anului trecut, reprezentanții Clubului Sportiv Orășenesc Cugir au izbutit rezultate deosebite. Aceștia au urcat în patru rânduri pe podiumul de premiere, pe locul întâi reușind să se claseze Marian Codrea (component al divizionarei terțe Unirea Alba Iulia).

Țara gazdă a întrecerii a fost Cehia, evenimentul, ce a avut o participare numeroasă, chiar peste așteptări, derulându-se în Praga, capitala țării. Din cauza pandemiei de coronavirus, a avut loc o ediție specială, online, gândită de organizatori pentru a limita la minimum sau chiar a evita contactul între participanți. Din acest motiv au fost acceptate numai probe individuale, fără concursul pe echipe, sau altele care includeau doi sau mai mulți competitori.

Revenind la karateka de sub Drăgana, aceștia au primit recent diplomele și medaliile corespunzătoare preformanțelor înregistrate la acest important concurs, cugirenii, în frunte cu Sensei Vasile Pricob (6 Dan), antrenorul secției de karate tradițional, distingându-se printre participanții români premiați în Cehia.

Locurile ocupate de reprezentanții CSO Cugir au fost următoarele: Vasile Pricob – locul trei, Marian Ștefan Codrea – locul întâi, Cătălin Mortură – locul trei, Robert Ungureanu – locul trei, Irina Codrea – locul 4, Mara Roman – locul 5, Paul Anton Codrea – locul șase, Karina Rus – locul șase.

Felicitări tuturor participanților! Mulțumiri părinților, antrenorului, clubului și tuturor susținătorilor! Mulțumiri calde se cuvin antrenorului, concurentului și premiatului, Sensei Vasile Pricob”, a apreciat Marian Codrea, unul dintre karateka din Cugir.

Revenind la atacantul Unirii Alba Iulia, acesta este un sportiv polivalent și practică de 9 ani karate tradițional shotokan fudokan (variantele kata, prezentare, și kumite, luptă), răstimp în care a cucerit mai multe titluri naționale, dar și trofee europene și mondiale. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani face parte dintr-o familie numeroasă, majoritatea fraților său practicând cel puțin un sport (vezi Irina și Paul, prezenți și ei în Cehia). În 2019, Marian a devenit vicecampion mondial, la competiția de la Curitiba (Brazilia) clasându-se pe locul secund la Embo masculin (o variantă de prezentare în echipă de doi sportivi). Fotbalistul nu este la prima performanță de acest gen, întrucât la Mondialul din Italia, din 2017, a obținut un loc doi la kata pe echipe, același rezultat realizându-l în două rânduri și la Campionatele Europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea