Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, 5 jucătoare la lotul național al României la polo, senioare în vederea Campionatului European

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Veste excelentă pentru CSM Unirea Alba Iulia, club care se mândrește cu faptul că 5 jucătoare au fost selecționate în reprezentativa de polo senioare în vederea Campionatului European.

Este vorba despre Dorofea Vîrtosu, Amalia Novăceanu, Mariia Dvortzheska (din Ucraina, fostă la Dinamo), Maria Talianu și Chelsea Gandrabura, într-o primă fază, a convocărilor preliminare, dintre acestea rămânând 3 în lotul de 18, respectiv Novăcean, Talianu și Dvortzheska.

Din efectivul de 25 de jucătoare care efectuează un stagiu centralizat de pregătire la Izvorani, au făcut parte, într-o primă fază și 5 jucătoare de la CSM Unirea Alba Iulia (antrenor Viorel Rus, secondat de Ovidiu Pocol).

Pregătirea va avea loc până în 31 decembrie, în vederea participării la Campionatul European din Olanda, la Eindhoven, 3-13 ianuarie 2024.

Senioarele vor avea parte de dispute amicale cu reprezentativa Slovaciei, în perioada 26-31 decembrie. La Europene, senioarele se vor duela cu Cehia, Serbia și Turcia, în grupă. România se luptă pentru calificarea la Campionatul Mondial de la Doha (2-18 februarie), care oferă și ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

În altă ordine de idei, la Under 15, masculin, echipa din Cetatea Marii Uniri, director Radu Urcan, s-a calificat, în premieră, în turneul pentru locurile 1-4, alături de Crișul Oradea, Steaua și Dinamo.

În turneul de calificare zona nord, CSM Unirea Alba Iulia a ocupat locul secund, din 6 echipe, cu 19 puncte fiind devansată de Crișul Oradea (30 de puncte, 10 victorii din tot atâtea meciuri)

Foto: CSM Unirea Alba Iulia (polo)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea