Rămâi conectat

Actualitate

CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia 72-69, în primul meci din finala mică *Popov obligat să învingă în Vinerea Mare, la Alba Iulia

Publicat

în

CSM Satu Mare a învins CSU Alba Iulia în primul meci al finalei mici din Liga Naţională de baschet feminin, cu scorul de 72-69 (26-17, 14-14, 15-18, 17-20). Echipa lui Dan Fleşeriu conduce cu 1-0 în duelul pentru medaliile de bronz, iar trupa lui Miroslav Popov este obligată să se impună în Vinerea Mare (3 mai, ora 18.00), în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” pentru a avea şansa de a juca meciul decisiv, cel de-al treilea. A fost o partidă de luptă, în care albaiuliencele au plătit tribut startului modest, însă, iarăşi, un cuvânt greu de spus a avut arbitrajul, în momentele cheie.

*Al 13-lea meci direct, unul cu ghinion!

Al 13-lea meci direct între cele două combatante a fost unul ghinionist pentru studentele din Cetatea Marii Uniri, care nu s-au regăsit în primul sfert adjudecat de sătmărence, scor 26-17. Odată pusă această diferenţă pe tabelă, amfitrioanele au păstrat ecartul, astfel că la pauza mare conduceau cu 40-31.

Electrica Furnizare Discount

În sfertul al treilea, Fleşeriu a fost obligat să ceară time-out, după ce studentele s-au apropiat periculos (47-43). Aceste 10 minute au arătat o echipă oaspete mai decisă, ce a evoluat mult mai bine şi a ajuns la un singur coş distanţă de sătmărence (49-51), însă ultimul minut al sfertului a fost favorabil tot gazdelor ce s-au dus la 6 lungimi (55-49). Ultimul sfert a însemnat o disperată cursă de urmărire a formaţiei lui Popov, ajunsă la 5 puncte distanţă (59-64), dar apoi o altă decizie a arbitrilor (fault în atac la Tobin, fază ce a declanşat protestele lui Popov şi Eleş) a stopat speranţele.

*A fost la un moment dat 63-66…

Două” libere” transformate de Amanda Thompson a propulsat CSU la o diferenţă de numai trei puncte, când mai erau 100 de secunde din meci, însă Freeman a ieşit la rampă şi a marcat în ultima secundă a atacului sătmărean şi iarăşi a dat aripi gazdelor. Când mai erau două secunde, Thompson a înscris de trei puncte, dar a fost prea târziu… „Am pierdut pentru că CSM Satu Mare a pregătit mult mai bine meciul, din toate punctele de vedere. Baschetbalistic vorbind am pornit mai greu în meci, dar ne-am revenit pe parcurs. La Satu Mare nu e uşor să câştigi, nu-i o echipă oarecare. Acum încercăm să trecem peste acest eşec şi să învingem în meciul al doilea„, a declarat Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Iulia, după eşecul din oraşul natal, împotriva formaţiei la care a activat înainte de a veni la Alba Iulia.

*Al 5-lea eşec la rând cu echipa lui Fleşeriu

CSM Satu Mare continuă astfel să reprezinte un vis urât pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care a înregistrat al 5-lea eşec consecutiv în compania adversarului din Nord. CSU Alba Iulia a încercat minunea în semifinalele campionatului, cu campioana CSM Târgovişte, dar a fost eliminată săptămâna trecută, iar acum a pierdut întâiul duel pentru bronz cu „coşmarul” condus de Fleşeriu. „Suntem echipe sensibil egale şi la acest nivel orice detaliu contează. Am început mai modest, dar apoi am reintrat în meci şi am fost acolo. În final, arbitri nu ne-au permis, prin câteva decizii, să ne apropiem de adversare. Din păcate, soarta unui meci nu depinde numai de ce se întâmplă pe parchet. Sunt convinsă că le vom învinge la Alba Iulia şi apoi vom juca mecciul decisiv, marţea viitoare, la Satu Mare„, a afirmat Eniko Laza, ce a început baschetul la Satu Mare.

Punctele vizitatoarelor au fost înscrise de Amanda Thompson – 16, Becca Tobin – 15, Ekaterina Abramzon – 11, Eniko Laza – 10, Jovana Vukoje – 7, Alexandra Uiuiu – 4, Zenta Melnika – 4, Tereza Brantlova – 2.

Foto arhivă

Publicitate

Actualitate

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o spluție de ultimă instanță

Publicat

în

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o spluție de ultimă instanță

Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este ”o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de agenţiile internaţionale de presă.

”Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare”, a declarat Hans Kluge într-o conferinţă de presă online.

”Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context”, a spus Kluge, adăugând că trebuie să se ţină cont de încrederea publicului în autorităţi. „Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta”, a atras atenţia reprezentantul european al OMS, citat de Reuters.

Electrica Furnizare Discount

Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, dezbat dacă să facă obligatorii vaccinurile COVID-19, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va impune această obligativitate de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.

Totodată, în faţa creşterii cazurilor de COVID-19 în Europa, oficialul OMS a făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în prezent cea mai afectată grupă de vârstă, potrivit OMS-Europa.

Pentru a evita închiderea din nou a claselor şi revenirea la cursurile online, filiala europeană a OMS recomandă o creştere a testărilor în şcoli şi luarea în considerare a vaccinării elevilor.

„Folosirea măştilor şi o bună ventilaţie (a claselor), precum şi testarea regulată ar trebui să fie regula în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile”, a afirmat Hans Kluge.

Potrivit OMS, cazurile sunt în creştere în prezent la toate categoriile de vârstă, „cele mai mari rate de infectare fiind observate în prezent în rândul copiilor de 5-14 ani”.

„Nu este neobişnuit în prezent să vedem incidenţe de două până la trei ori mai mari la copii decât la populaţia generală”, a mai spus Kluge.

OMS şi-a reiterat, de asemenea, îngrijorarea faţă de noua variantă Omicron de coronavirus, însă a cerut combaterea actualei variante dominante de COVID, Delta, pentru „o victorie mâine împotriva Omicron”.

„Omicron este în vizorul nostru şi este în creştere, şi avem dreptate să fim îngrijoraţi şi precauţi. Însă problema în prezent este Delta şi modul în care reuşim să luptăm împotriva Delta astăzi va fi o victorie împotriva Omicron mâine”, înainte ca numărul de cazuri să crească masiv, a mai spus oficialul OMS.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

PEDEPSE mai aspre pentru cei care agresează pădurarii: Legea, adoptată de Camera Deputaților

Publicat

în

PEDEPSE mai aspre pentru cei care agresează pădurarii: Legea, adoptată de Camera Deputaților

Un proiect de lege potrivit căruia infracţiunea de ultraj asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu să fie sancţionată cu pedepse majorate cu jumătate, la fel ca în cazul poliţiştilor şi jandarmilor, a fost adoptat, marţi, de către Camera Deputaţilor. S-au întregistrat 290 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Proiectul de lege – iniţiat de senatorul UDMR Tánczos Barna, ministrul Mediului – modifică alin.(4) al art.257 din Legea nr.286/2009 Codul penal, în sensul stabilirii drept variantă agravată a infracţiunii de ultraj a săvârşirii faptelor prevăzute la art.257 alin.(1)-(3) asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii.

„Faptele de ultraj comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”, prevede textul adoptat.

Electrica Furnizare Discount

Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Doar 16 cazuri, confirmate la testul PCR, dintre elevii pozitivi la testele pe bază de salivă: 22 de cazuri au fost infirmate

Publicat

în

Doar 16 cazuri, confirmate la testul PCR, dintre elevii pozitivi la testele pe bază de salivă: 22 de cazuri au fost infirmate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis, marți, că doar 16 elevi au fost confirmați cu SARS-CoV-2 la testarea RT-PCR. Elevii ieșiseră pozitivi după ce li s-au luat probe din salivă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că la nivel național, până la această oră, au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri identificate pozitiv prin teste pe baza de salivă.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL| Testele de salivă în școli: Primul CAZ POZITIV în Alba, depistat printre elevi. În ce localitate a fost înregistrat

Alte 22 de cazuri au fost infirmate prin teste PCR.

Electrica Furnizare Discount

Pentru restul testelor nu au fost încă raportate rezultatele.

În ceea ce privește modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unități de învățământ testele se vor administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare