Rămâi conectat

Sport

CS Zlatna, juniori C, echipa recordurilor în fotbalul judeţean! Antrenorii Alexandru Kalanyos şi Ionel Danciar cresc viitorii fotbalişti de Liga 1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Zlatna, campioana de toamnă a juniorilor C din Alba impresionează prin recordurile scrise în prima Nicusor Stanciu Steaua Unirea Juniors30parte a campionatului. Cu maximum de puncte după cele 13 victorii, gruparea de pe Ampoi are la activ un randament ofensiv de senzaţie: 137 de goluri marcate (medie de 11 reuşite/ joc), dar şi cea mai bună defensivă din întreg fotbalul judeţean în acest sezon: numai 3 goluri încasate. În Alba, CS Zlatna (juniori D) şi Europa Alba Iulia (juniori E) sunt echipele care au la activ numai victorii la mijlocul sezonului.

*Nocturna, ca un privilegiu

Alexandru Kalanyos (40 de ani), face din vară un cuplu de temut pe banca formaţiei zlătnene cu Ionel Danciar (60 de ani), la Zlatna punându-se bazele unei colaborări rodnice, preocuparea pentru creşterea talentelor. „Suntem extrem de mulţumiţi pentru ceea ce am realizat împreună. Vrem ca în timp să descoprim fotbalişti valoroşi, să fim o rampă de lansare pentru jucători de perspectivă”, a spus Ionel Danciar. Efectivul este compus din jucători proveniţi de la Unirea Juniors Alba Iulia (Ov. Lazăr, R. Bîrlog, R. Macarie, A. Roşu, E. Şooş, An. Crăciun), unde au lucrat cu Kalanyos, fostul tehnician unirist, plus cei care au descoperit tainele „sportului rege” în localitatea minieră. Fotbaliştii din anul CS Zlatna 22001 şi mai mici sunt privilegiaţi în Alba, având oportunitatea de a susţine meciurile de pe Stadionul „Minaur” în nocturnă, la lumina reflectoarelor.

*30-0 cu „lanterna roşie” Industria Galda de Jos

În ultima rundă, puştii din Zlatna au mai scris un record greu de egalat, marcând de 30 de ori împotriva „lanternei roşii” Industria Galda de Jos! „Suntem la primii paşi, mergem etapizat, acum ne propunem să ajungem la zonă. Anul viitor vrem să ne înscriem în campionatul naţional al juniorilor B, iar peste doi ani să activăm chiar în Campionatul de Elită organizat de FRF pentru cele mai bune echipe din ţară”, a afirmat Kalanyos.

*Pariuri cu viitorul

Kalanyos reprezintă un antrenor recunoscut pentru şlefuirea câtorva generaţii de „alb-negrii”, în vârful topului fiind, fără îndoială Nicuşor Stanciu (Steaua), cel mai valoros fotbalist ce i-a trecut prin mână. Mai adăugaţi aici alte nume precum Paul Păcurar, Florin Ilie, Alexandru Giurgiu, Alexandru Man sau Silviu Mureşan şi întregiţi tabloul unui descoperitor de talente. Kalanyos a adus cu el la Zlatna experienţa în sectorul fotbalului juvenil, trecându-se la alt „level” în privinţa perspectivei într-un proiect ale cărui roade se vor culege peste câţiva ani. CS Zlatna are şi forţă fizică, în condiţiile în care media de înălţime a primului unsprezece este undeva la 1,75 metri, situaţie atipică pentru sectorul juvenil autohton, caracterizat prin „mingicari”.

*De la N Stanciu la Roşu, Truţă şi Crăciun

CS Zlatna 1Lotul CS Zlatna a fost compus în această toamnă din următorii: Ovidiu Lazăr (de trei ori desemnat cel mai bun portar din judeţ şi în 6 rânduri campion judeţean cu Unirea Juniors Alba Iulia, la diverse nivele competiţionale, la fel ca şi ceilalţi proveniţi de la formaţia din Cetatea Uniri), Mihai Chifor – Lucian Nistor, Bogdan Cucu (cpt), Raul Bîrlog, Răzvan Macarie, Mihai Tontea, Eric Şooş, Alin Puşcău – Antonie Bradu, Moise Cărăbeţ, Andrei Mărginean, Andrei Roşu – Vlăduţ Truţă, Andrei Crăciun, Alexandru Kiraly (fiul fostului „stângaci” Alexandru Kiraly, ex-Minaur Zlatna şi Unirea Alba Iulia), Eduard Csergo.
„Sincer, în ansamblu, personal consider că dispun de o grupă mai talentată decât cea pe care am avut-o la Unirea Alba Iulia cu Nicuşor Stanciu. Dacă nu se vor ivi impedimente, 5-6 dintre actualii mei elevi vor ajunge în scurt timp, peste 3-4 ani pe prima scenă. Este o generaţie foarte valoroasă, un nou pariu al fotbalului albaiulian, dar şi al meu personal, cu viitorul”, susţine apăsat Alexandru Kalanyos. Prinde cineva rămăşagul? Eu încerc: atacanţii-golgheteri Vlad Truţă (26 de goluri) şi Andrei Crăciun (25 de goluri), portarul Ovidiu Lazăr, fundaşii Raul Bîrlog şi Eric Şooş, plus polivalenţii fotbalişti de profil ofensiv Andrei Roşu şi Alexandru Kiraly… Răspunsul… îl aşteptăm prin 2017-2018!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea