Rămâi conectat

Ştirea zilei

CS Unirea Alba Iulia solicită peste 70.000 de lei pentru pregătirea sportivilor și participarea la concursuri. Între obiective, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokio – PROIECT în CJ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia solicită Consiliului Județean Alba peste 70.000 de lei, în cadrul programului sportiv „Performanţa la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia”, banii urmând a fi folosiți pentru pregătirea sportivă, indemnizații, participare la concursuri – masă, cazare, alte taxe –, dar și pentru premierea și vitaminizarea lor. Între obiective se numără participarea la Campionatele Naţionale, Mondiale şi calificare la Jocurile Olimpice Tokio 2020.

În ședința din 19 octombrie a Consiliului Județean Alba se va supune spre aprobare proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea finanțării programului sportiv „Performanţa la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia” al Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, aferente anului competiţional 2017.

Banii sunt solicitați pentru mai multe ramuri sportive: atletism, box, haltere, judo și powerlifting, potrivit tabelului de mai jos.

 

”Crearea unui cadru legal coerent pentru finanțarea de către autoritățile administrației publice locale a programelor sportive a fost posibilă datorită modificările aduse Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000 de către O.U.G. nr. 38/2017. Astfel, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru finanțarea programelor sportive ale cluburilor de drept public și privat înființate pe raza unităţii administrativ-teritoriale. De asemenea, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru finanțarea programelor sportive desfășurate în raza județului Alba, de către asociațiile județene pe ramură de sport, federațiile sportive naționale, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba, cu respectarea legislaţiei naţionale şi comunitare din domeniul ajutorului de stat”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

De asemenea, tot prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se stabilesc condiţiile, criteriile şi procedura, precum şi cuantumul pe fiecare categorie de cheltuieli, respectiv fiecare categorie de participanţi la activităţile sportive.

Astfel, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 265/2017 a fost aprobat Regulamentul privind condiţiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive și a contractului – cadru încheiat cu beneficiarii finanțării.

”Urmare a acestei hotărâri, a fost depusă de către Club Sportiv Unirea Alba Iulia, în baza Hotărârii Consiliului Județean Alba nr. 265/2017, cererea de finanțare a programelor sportive aferente anului sportiv 2017-2018, nr. 636/2017, înregistrată la registratura Consiliului Judetean Alba cu nr. 17644/2017. În urma verificării documentaţiei depuse de către solicitant, s-a constatat că solicitantul se încadrează în prevederile Regulamentului privind condiţiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive și că a depus documentele care să ateste îndeplinirea condițiilor și criteriilor de eligibilitate”, se mai arată în expunerea de motive.

Potrivit prevederilor art. 3 alin. 1 din Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările si completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice sprijină sportul pentru toţi şi sportul de performanță şi asigură condiţiile organizatorice şi materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunităţile locale, se arată în raportul de specialitate.

”De asemenea, art. 69 din același act normativ prevede la alin. 1 că ”Structurile sportive fără scop patrimonial şi Comitetul Olimpic Român, în condiţiile prezentei legi, pot beneficia de sume de la bugetul de stat şi de la bugetele locale pentru finanţarea de programe sportive. Aceste sume se asigură pe bază de contracte încheiate între structurile sportive respective şi organele administraţiei publice centrale sau locale, după caz, iar la alin. 2 că ”Contractul va cuprinde prevederi cu privire la: obiectul şi volumul activităţilor specifice, parametrii sportivi de realizat, suma stabilită pentru finanţarea programelor, defalcată pe obiective, activităţi şi naturi de cheltuieli, obligaţiile şi responsabilităţile părţilor. Regimul de gestionare a sumelor astfel primite şi controlul financiar se fac în condiţiile legii””, potrivit sursei citate.

Astfel, a fost depusă de către Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, în baza Hotărârii Consiliului Județean Alba nr. 265/2017, documentația de solicitare a finanțării programului sportiv „Performanţa la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia” aferente anului competițional 2017-2018, cu nr. 636/2017 și înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba sub nr. 17644/2017. Aceasta a fost verificată de către o comisie a cărei constituire a fost aprobată prin dispoziția Președintelui Consiliului Județean Alba nr.555/2017, întocmind un raport privind eligibilitatea, completitudinea și încadrarea cheltuielilor în legislația națională în vigoare și în Regulamentul privind condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive aprobat prin HCJ nr.265/2017, a cererii de finanțare depuse de către Club Sportiv Unirea Alba Iulia.

”Având în vedere cele prezentate, considerăm că Proiectul de hotărâre cu privire la alocarea din bugetul local al Judeţului Alba a sumei de 70.368 lei pentru finanțarea programelor sportive ale Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia aferente anului competiţional 2017-2018, întruneşte cerințele de oportunitate și legalitate pentru a fi aprobat”, se mai arată în raportul de specialitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea