Rămâi conectat

Ştirea zilei

CS Unirea Alba Iulia solicită peste 70.000 de lei pentru pregătirea sportivilor și participarea la concursuri. Între obiective, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokio – PROIECT în CJ

Publicat

în

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia solicită Consiliului Județean Alba peste 70.000 de lei, în cadrul programului sportiv „Performanţa la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia”, banii urmând a fi folosiți pentru pregătirea sportivă, indemnizații, participare la concursuri – masă, cazare, alte taxe –, dar și pentru premierea și vitaminizarea lor. Între obiective se numără participarea la Campionatele Naţionale, Mondiale şi calificare la Jocurile Olimpice Tokio 2020.

În ședința din 19 octombrie a Consiliului Județean Alba se va supune spre aprobare proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea finanțării programului sportiv „Performanţa la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia” al Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, aferente anului competiţional 2017.

Banii sunt solicitați pentru mai multe ramuri sportive: atletism, box, haltere, judo și powerlifting, potrivit tabelului de mai jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

 

”Crearea unui cadru legal coerent pentru finanțarea de către autoritățile administrației publice locale a programelor sportive a fost posibilă datorită modificările aduse Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000 de către O.U.G. nr. 38/2017. Astfel, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru finanțarea programelor sportive ale cluburilor de drept public și privat înființate pe raza unităţii administrativ-teritoriale. De asemenea, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru finanțarea programelor sportive desfășurate în raza județului Alba, de către asociațiile județene pe ramură de sport, federațiile sportive naționale, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba, cu respectarea legislaţiei naţionale şi comunitare din domeniul ajutorului de stat”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

De asemenea, tot prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se stabilesc condiţiile, criteriile şi procedura, precum şi cuantumul pe fiecare categorie de cheltuieli, respectiv fiecare categorie de participanţi la activităţile sportive.

Astfel, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 265/2017 a fost aprobat Regulamentul privind condiţiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive și a contractului – cadru încheiat cu beneficiarii finanțării.

”Urmare a acestei hotărâri, a fost depusă de către Club Sportiv Unirea Alba Iulia, în baza Hotărârii Consiliului Județean Alba nr. 265/2017, cererea de finanțare a programelor sportive aferente anului sportiv 2017-2018, nr. 636/2017, înregistrată la registratura Consiliului Judetean Alba cu nr. 17644/2017. În urma verificării documentaţiei depuse de către solicitant, s-a constatat că solicitantul se încadrează în prevederile Regulamentului privind condiţiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive și că a depus documentele care să ateste îndeplinirea condițiilor și criteriilor de eligibilitate”, se mai arată în expunerea de motive.

Potrivit prevederilor art. 3 alin. 1 din Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările si completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice sprijină sportul pentru toţi şi sportul de performanță şi asigură condiţiile organizatorice şi materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunităţile locale, se arată în raportul de specialitate.

”De asemenea, art. 69 din același act normativ prevede la alin. 1 că ”Structurile sportive fără scop patrimonial şi Comitetul Olimpic Român, în condiţiile prezentei legi, pot beneficia de sume de la bugetul de stat şi de la bugetele locale pentru finanţarea de programe sportive. Aceste sume se asigură pe bază de contracte încheiate între structurile sportive respective şi organele administraţiei publice centrale sau locale, după caz, iar la alin. 2 că ”Contractul va cuprinde prevederi cu privire la: obiectul şi volumul activităţilor specifice, parametrii sportivi de realizat, suma stabilită pentru finanţarea programelor, defalcată pe obiective, activităţi şi naturi de cheltuieli, obligaţiile şi responsabilităţile părţilor. Regimul de gestionare a sumelor astfel primite şi controlul financiar se fac în condiţiile legii””, potrivit sursei citate.

Astfel, a fost depusă de către Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, în baza Hotărârii Consiliului Județean Alba nr. 265/2017, documentația de solicitare a finanțării programului sportiv „Performanţa la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia” aferente anului competițional 2017-2018, cu nr. 636/2017 și înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba sub nr. 17644/2017. Aceasta a fost verificată de către o comisie a cărei constituire a fost aprobată prin dispoziția Președintelui Consiliului Județean Alba nr.555/2017, întocmind un raport privind eligibilitatea, completitudinea și încadrarea cheltuielilor în legislația națională în vigoare și în Regulamentul privind condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive aprobat prin HCJ nr.265/2017, a cererii de finanțare depuse de către Club Sportiv Unirea Alba Iulia.

”Având în vedere cele prezentate, considerăm că Proiectul de hotărâre cu privire la alocarea din bugetul local al Judeţului Alba a sumei de 70.368 lei pentru finanțarea programelor sportive ale Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia aferente anului competiţional 2017-2018, întruneşte cerințele de oportunitate și legalitate pentru a fi aprobat”, se mai arată în raportul de specialitate.

Publicitate

Ştirea zilei

Accident rutier la Abrud: Doi bărbați au ajuns la spital, în urma coliziunii între două autoturisme

Publicat

în

Accident rutier la Abrud: Doi bărbați au ajuns la spital, în urma coliziunii între două autoturisme

La data de 24 iunie 2022, în jurul orei 15.30, pe DN 74 în localitatea Abrud, un bărbat, de 48 de ani, din comuna Almașu Mare, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Bucium.

În urma accidentului rutieri cei doi conducători auto au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier la Sebeș: Coliziune între un tânăr motociclist și un autoturism. Ce nereguli au fost depistate în cazul motociclistului

Publicat

în

Accident rutier la Sebeș: Coliziune între un tânăr motociclist și un autoturism. Ce nereguli au fost depistate în cazul motociclistului

La data de 24 iunie 2022, în jurul orei 15.30, pe strada Călărași din Sebeș, un tânăr de 22 de ani, din Sebeș, județul Alba, în timp ce conducea o motocicletă a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Daia Română.

În urma accidentului motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că motociclistul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei pentru autovehiculului condus, iar motocicleta condusă este neînmatriculată.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul de către o persoana al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul, conducere cu permisul suspendat și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Două intervenții ale salvamontiștilor din Alba: A fost salvată o persoană blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice

Publicat

în

FOTO VIDEO| Două intervenții ale salvamontiștilor din Alba: A fost salvată o persoană blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice

În cursul acestui weekend, salvamontiștii din județul Alba au intervenit pentru salvarea a două persoane, fiind vorba despre o persoană care a rămas blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice, care a alunecat pe o porțiune mai abruptă si a suferit o entorsă de gleznă.

Sâmbătă, 25.06.2022, in jurul orelor 17:30, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Alba, a primit un apel prin care era solicitată interventia salvatorilor montani pentru a salva o persoană blocată pe o stâncă în zona Vânătările Ponorului, din comuna Sălciua.

Elit - Gustul Desăvârșit

Apelantul vorbea foarte greu limba română. La scurt timp după acest apel, un al doilea apel semnala faptul că la circa 30 de metri sub balconul din lemn de la locul de belvedere deasupra de Vânătările Ponorului, se vede o persoană blocată în peretele stâncos. Apelurile s-au efectuat prin numărul unic de urgență 112.

Salvamontişii ajunşi la faţa locului au constatat că era vorba despre un tânăr în vârsta de 25 de ani, din Odorheiu Secuiesc, care a coborât neasigurat, fără echipament, in avenul respectiv, unde a rămas blocat, la prima săritoare, fără posibilitate de a se mai întoarce.

Salvamontistii au coborât pana la tânărul blocat, l-au asigurat, iar pentru evacuare au folosit tehnici de coarda specifice, pana când acesta a ajuns la suprafață. Menționăm că tânărul în cauză nu a suferit leziuni sau vătămări cat timp s-a aflat blocat la intrarea în aven. Este lesne de înțeles că bravada şi curiozitatea, în acest caz, a avut pentru tânărul nostru, efectul invers faţă de ceea ce a vrut să demonstreze.

Tot în acest week-end, salvatorii montani au asigurat şi asistenţa salvamont în zona cetății de la Căpâlna, în cadrul Festivalului Cetăților Dacice, desfășurat în comuna Săsciori.

Pe lângă implicarea merituoasă pe care au avut-o în organizarea si pregătirea festivalului, au intervenit pe traseul TA (triunghi albastru), unde o femeie, participantă la eveniment, a alunecat pe o porțiune mai abruptă si a suferit o entorsă de gleznă, fără posibilitatea de a se mai deplasa.

După acordarea primului ajutor, aceasta a fost coborâtă de pe munte, până în Sasciori, unde avea autoturismul, cu recomandarea de a se prezenta la UPU, pentru investigații mai amanuntite.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare