Rămâi conectat

Sport

CS Unirea Alba Iulia – aur la naţionale de 10 kilometri, Ana Rodean şi Roxana Panţa – medalii de argint! An profilic pentru marşul din Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

La finele săptămânii trecute, la Bucureşti s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de marş, seniori şi tineret, pe distanţa de 10 kilometri, ultimul concurs de anvergură al anului, la care sportivii albaiulieni au cucerit trei medalii, între care una de aur (CS Unirea Alba Iulia, la senioare, antrenor Gabriel Avram) şi alte două de argint (Ana Rodean – senioare, Roxana Panţa – tineret). 

Astfel s-a pus punct într-un mod fericit unui an extrem de prolific, pentru marşul din Cetatea Marii Uniri, care a strâns 14 medalii naţionale (4 medalii), bilanţ remarcabil la care se adaugă prezenţe la cele mai importante  competiţii de pe mapamond: Campionatele Mondiale de atletism de la Londra (Ana Rodean), Europenele de tineret (Mihaela Acatrinei) şi Cupa Europei (Ana Rodean şi Mihaela Acatrinei).

*Roxana Panţa şi Georgiana Jid, recorduri personale

Dar iată rezultatele înregistrate: *seniori, individual: Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia – CS Universitatea Reşiţa) – locul doi şi vicecampioană naţională cu rezultatul 47 minute şi o secundă (campioană Andreea Arsine, CSU Galaţi, 46:45); *echipe: CS Unirea Alba Iulia, în componenţa Ana Rodean, Roxana Panţa şi Georgiana Jid, campioană naţională (pe următoarele locuri CSU Reşiţa şi CSM Craiova); *tineret: Roxana Panţa (LPS Alba Iulia – CS Unirea Alba Iulia): locul doi şi vicecampioană naţională (timpul 51 de minute şi 59 de secunde) şi locul patru la senioare; Georgiana Jid (LPS Alba Iulia – CS Unirea Alba Iulia): locul şapte (rezultatul 58 de minute şi 57 de secunde) şi locul nouă la senioare. Roxana Panţa şi Georgiana Jid au realizat recorduri personale la naţionale. În competiţie a mai fost prezentă Mihaela Acatrinei, descalificată la kilometru 8, în urma unei decizii controversată de arbitraj, moment în care se clasa pe prima poziţie la tineret şi locul trei la senioare.

*Gabriel Avram: “Sunt surprize plăcute”

După Mondialele de la Londra, Ana Rodean şi-a axat pregătirea pe alergare, marşul trecând în plan secund. În plus, timpul foarte scurt, de doar două săptămâni, de la Maratonul Internaţional Bucureşti, nu i-a permis nici măcar să se refacă complet, cu atât mai puţin să se pregătească pentru acest ultim concurs oficial al anului. În atari condiţii a trebuit să se mulţumească cu medalia de argint, însă a realizat un timp la care nici măcar nici nu ne gândeam înaintea naţionalelor. O surpriză plăcută a produs-o Roxana Panţa, prin medalia de argint de la tineret, deşi se află la vârsta junioratului, cu un nou record personal, rezultat care conferă speranţe în îndeplinirea baremului de participare la Campionatul Mondial de juniori de anul viitor (na – Finlanda, iulie). Trebuie remarcată şi prestaţia Roxanei Jid, ce a contribuit din plin la medalia de aur a senioarelor, prin recordul personal. Din păcate, Mihaela Acatrinei a fost iarăşi victima incompetenţei arbitrilor fiind descalificată într-un mod ciudat, când era lideră detaşată la tineret”, a declarat reputatul antrenor Gabriel Avram. Şi, cu siguranţă, la finele anului, în topul judeţean, nume precum Ana Rodean, Gabriel Avram şi CS Unirea Alba Iulia se vor afla, firesc, în vârful ierarhiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, victorie în primul amical, 1-0 cu divizionara secundă CSC Dumbrăvița! Blănaru, gol la debut

Dan HENEGAR

Publicat

în

Divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a câștigat, la Simeria, primul amical al verii, 1-0 (1-0) cu divizionara secundă CSC Dumbrăvița, aflată la final de stagiu centralizat. Unicul gol al întâlnirii a fost semnat de experimentatul atacant Ștefan Blănaru, la debut, acesta punctând în minutul 17, la o balon respins de portarul advers, asta după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea