Rămâi conectat

Politică Administrație

Crucea Roșie va fi finanțată din bugetul municipiului Alba Iulia cu 153.790 de lei în 2016

Dragoş Suciu

Publicat

în

Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Alba a solicitat Consiliului local Alba Iulia alocarea sumei de 153.790 de lei pentru acoperirea cheltuielilor acțiunilor propuse pentru anul 2016.

UPDATE: Proiectul a întrunit votul majorității în ședința Consiliului local Alba Iulia din 22 decembrie 2015.

crucea rosiePotrivit raportului de specialitate, acțiunile propuse pentru anul 2016 cuprind: cursuri de perfecționare pentru asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav, pregătirea și intervenția în caz de dezastre, cursuri de prim ajutor pentru membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și pentru angajați ai Primăriei municipiului Alba Iulia, organizate în acord cu prevederile legislației în vigoare, cursuri de instruire privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, distribuire tichete sociale, educație pentru sănătate, asigurarea de puncte de prim ajutor, asistență specială în cadrul evenimentelor locale, asigurarea asistenței medicale permanente pe perioada weekendurilor la Bazinul Olimpic, formarea elevilor în domeniul acordării primului ajutor, promovarea valorilor umanitare și a unui stil de viață sănătos, organizarea de evenimente privind marcarea zilelor înscrise în calendarul Organizației Mondiale a Sănătății, servicii de asistență medicală și transport medical asistat și neasistat.

Dacă se va aproba finanțarea, municipiul Alba Iulia va fi menționat la fiecare acțiune întreprinsă de organizația cu caracter umanitar.

Misiunea fundamentală a Crucii Roșii este de a preveni și alina suferința umană, protejarea vieții și sănătății, asigurarea respectării ființei umane, în mod imparțial, fără nicio discriminare de naționalitate, rasă, sex, religie, clasă socială și opțiune politică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea