Rămâi conectat

Curier Județean

Crucea Roșie Filiala Alba continuă demersurile de ajutorare a moților, după inundații: Au oferit pachete sanitare de 40 000 de lei celor aflați la nevoie

Publicat

în

În contextul inundațiilor din Munții Apuseni, Crucea Roșie Română Filiala Alba a continuat demersurile de ajutorare a sinistraților, prin organizarea unei ample distribuții de pachete igienico-sanitare și alimentare în localitățile: Sohodol, Ocoliș, Runc și Cărpiniș.

Prin urmare, în dimineața zilei de 06.08.2021, o echipă alcătuită din 14 angajați și voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Alba și Sibiu, completată de un reprezentant al companiei Atlas Transporte, s-a deplasat din nou în zonele afectate, cu două mașini, o remorcă și o mașină de transport marfă, pusă la dispoziție de compania mai sus menționată.

În total, au fost oferite oamenilor 344 pachete igienico-sanitare și alimentare, în valoare de peste 40.000 lei. Pachetele igienico-sanitare au conţinut: săpun, şampon, gel de duş, detergent de vase, detergent de haine, soluţie de curăţat geamuri, soluţie de curăţat suprafeţe, hârtie igienică, dezinfectant suprafeţe, lavete şi bureţi pentru curăţenie; pachetele alimentare au avut în componenţă diverse alimente de bază nepersabile.

Electrica Furnizare Discount

Pachetele au fost oferite personal oamenilor, echipele Crucii Roșii deplasându-se pe jos în zonele greu accesibile, împreună cu câte un reprezentant din partea primăriilor din zonele afectate. Astfel, au fost distribuite produse în toate comunitățile vizate, după cum urmează:
• 79 pachete în Sohodol
• 108 pachete în Ocoliș și Runc
• 157 pachete în Căpiniș.

Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba aduce mulțumiri Filialei de Cruce Roșie Sibiu, care a oferit un ajutor considerabil, atât prin atragerea unor fonduri pentru susținerea demersurilor noastre, cât prin prezența efectivă în teren.

Această acţiune a fost posibilă şi cu sprijinul financiar al localnicilor din comuna Giuvărăşti, judeţul Olt, cărora dorim să le mulţumim pentru solidarizarea cu persoanele afectate de inundaţiile din Munţii Apuseni. De asemenea, le mulţumim pentru sprijin şi locuitorilor din zona Sebeş, care au donat Crucii Roşii diverse produse alimentare neperisabile, precum şi tuturor celor au făcut alte donaţii în produse sau bani.

Nu în ultimul rând, mulțumim companiei Atlas Transporte, care a devenit un colaborator de nădejde al Crucii Roşii în ultimii doi ani, susținând logistic și nu numai activitatea organizației noastre de ajutorare a persoanelor vulnerabile.

Cu stimă,

DIRECTOR,

Adrian Ionel Dușa

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea”, Aiud, va fi reabilitată și modernizată: A fost predat amplasamentul către constructor

Publicat

în

Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea”, Aiud, va fi reabilitată și modernizată: A fost predat amplasamentul către constructor

În cursul zilei de luni, 18 octombrie, a fost predat amplasamentul către constructorul care va moderniza piața agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” din municipiul Aiud. Valoarea contractului este de 1.440.879,9 lei cu TVA inclus și durata execuției lucrărilor este de maximum 18 luni.

Obiectivul proiectului constă în reabilitarea pieței agroalimentare „Dr. Constantin Hagea” Aiud prin extinderea spațiului acoperit destinat comerțului și consolidarea structurii metalice existente, pentru a putea suporta învelitoare rigidă, protejarea spațiului acoperit, astfel încât să permită ventilarea naturală lesnicioasă în sezonul cald, totodată închiderea în sezonul rece și amenajarea pardoselii astfel încât să răspundă nevoilor funcțiunii și să se integreze în conceptul de arhitectură, dotarea cu mobilier urban adecvat cerințelor sanitar-veterinare impuse prin legislația aplicabilă și crearea unui sistem de evacuare a apelor pluviale din zona extinsă pe structura independentă.

„Din noiembrie începând, scade treptat numărul producătorilor care vin cu produse spre vânzare în piață. Astfel, predând acum amplasamentul, producătorii sunt afectați în măsură mai redusă decât dacă am fi predat primăvara sau vara”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr de 20 de ani, din Mihalț, reținut pentru 24 de ore, de către polițiști: Beat și fără permis, a condus un autoturism

Publicat

în

Tânăr de 20 de ani, din Mihalț, reținut pentru 24 de ore, de către polițiști: Beat și fără permis, a condus un autoturism

Un tânăr de 20 de ani, din Mihalț, a fost reținut pentru 24 de ore, de către polițiști, după ce a fost depistat, la volanul unui autoturism, fără permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data 17 octombrie 2021, polițiștii din Aiud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față un tânăr, de 20 de ani, din comuna Mihalț, care este cercetat pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Electrica Furnizare Discount

Acesta a fost depistat la data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 03.40, de către polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cuza Vodă din Aiud, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezulta valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

Publicat

în

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

La data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 17.20, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat, 34 de ani, din comuna Câlnic, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67C, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare