Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Criza vaccinurilor continuă în România. Mii de copii în pericol pentru că nu sunt vaccinaţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
vaccinCriza de vaccinuri continuă în România. Lipseşte din maternităţi  vaccinul împotriva hepatitei B, iar din unele cabinete, chiar vaccinul împotriva rujeolei, boală care a făcut 14 victime doar de la începutul anului. Zeci de mii de copii sunt în pericol, pentru că nu mai există ser care să îi protejeze împotriva tetanosului sau poliomielitei. În acelaşi timp, statisticile arată că tot mai mulţi părinţi refuză vaccinarea copiilor. 

Ministerul Sănătăţii pare lipsit de soluţii. Într-un răspuns pentru Realitatea TV, autorităţile spun că producătorul este de vină. În plus, reprezentanţii ministerului au specificat că vor iniţia procedurile de licitaţie pentru cumpărarea vaccinurilor imediat după aprobarea bugetului alocat Programului Naţional pentru Vaccinare, însă nu au specificat când se va întâmpla acest lucru.

Astfel de situaţii n-ar mai trebui să se repete odată cu adoptarea Legii vaccinării. Aceasta prevede inclusiv asigurarea unor stocuri suplimentare, la care să se apeleze la nevoie. Însă textul nu a fost pus încă nici măcar în dezbatere publică.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea