Rămâi conectat

Ştirea zilei

Criza a „muşcat” din averile parlamentarilor de Alba sute de mii de lei într-un singur an

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Veniturile celor şapte parlamentari de Alba au scăzut substanţial în ultimul an, însă chiar şi aşa ei nu au avut prea mult de suferit de pe urma crizei. Spre exemplu, deputatul liberal Teodor Atanasiu, a înregistrat, faţă de precedenta declaraţie, o scădere drastică a veniturilor cu peste 300.000 de lei, de la 516.000 de lei la 207.280 lei, în condiţiile în care nu mai este membru în niciun consiliu de administraţie şi principalele câştiguri se reduc la indemnizaţia de deputat şi la afacerile soţiei. Atanasiu a câştigat 57.567 lei din activitatea de parlamentar, mai puţin decât soţia sa care a realizat 59.575 lei ca director al S.C. News Media SRL, la care se adaugă 34.500 lei din „alte câştiguri salariale” şi 55.638 lei „despăgubiri materiale ca urmare a decesului tatălui”. În schimb, familia Atanasiu şi-a rotunjit conturile în lei şi valută, astfel că a adunat 620.810 lei, cu 120.000 de lei mai mult decât până acum, 86.732 euro şi 18.000 USD. De asemenea, în ultimul an a mai achiziţionat bijuterii de încă 3.000 de euro, astfel că acum valoarea metalelor preţioase deţinute de familia Atanasiu este de 23.000 de euro. Deputatul are aceleaşi proprietăţi – 2 case şi 2 terenuri, la Alba Iulia şi Cugir şi încă 3/8 dintr-o casă şi dintr-un teren tot la Alba Iulia. Are un Opel Omega fabricat în 1999. Familia Atanasiu nu are datorii la bănci sau la persoane fizice.
Veniturile deputatului Călin Potor, proaspăt înscris în PNL, au scăzut, potrivit declaraţiei de vedere reînnoită, de la 254.649 lei la 123.488 lei, adică cu mai bine de 130.000 de lei. El a câştigat în ultimul an 58.473 lei din indemnizaţia de parlamentar, iar soţia sa 29.735 lei de la Serviciul de Ambulanţă Alba. Veniturile familiei Potor s-au rotunjit cu 8.400 euro, bani proveniţi din închirierea unor hale. Spre deosebire de declaraţia de avere precedentă, acum Călin Potor nu mai are niciun ban la bancă, contul de 30.000 de euro fiind lichidat între timp. A rămas în schimb cu creditul în valoare de 100.000 de franci elveţieni, scadent în 2027. A mai câştigat 2.000 de euro prin vânzarea unui autoturism către o rudă de-a sa, Radu Potor. Deţine un apartament, o casă de locuit şi un spaţiu de producţie în Alba Iulia. Are două maşini şi o motocicletă.
Veniturile realizate de deputatul PDL Clement Negruţ au rămas aceleaşi ca şi cele aferente anului trecut, şi anume 103.706 lei. Cei mai mulţi bani i-a câştigat din indemnizaţia de parlamentar – 57.414 lei, la care se adaugă încă 521 lei obţinuţi în calitate de consilier al preşedintelui CJ Alba, în timp ce soţia sa a realizat câştiguri de 45.771 lei ca director executiv în cadrul CJ Alba. Negruţ a împrumutat în acest an 112.000 de euro de la o bancă, bani pe care i-a folosit pentru a-şi refinanţa celelalte credite pe care le avea. În rest are aceeaşi avere: un teren şi două case în Ciugud, o maşină Renault cumpărată în 2004.
Corneliu Olar, deputat PDL de Alba, a realizat în ultimul an, venituri de 89.179 lei, cei mai mulţi bani încasaţi provenind din indemnizaţia de parlamentar – 57.062, iar cei doi copii ai săi au câştigat 32.117 lei. Olar şi-a achiziţionat o maşină mai nouă, un BMW fabricat în 2009, pe care spune că l-a luat la schimb. Spre deosebire de declaraţia precedentă, unde nu era pomenit niciun cont bancar, în cea actualizată Olar a completat la capitolul conturi, active bancare, un cont în valoare de 68.255 însă a uitat să menţioneze dacă e vorba despre lei sau valută. O altă noutate este creditul bancar în valoare de 37.634 euro contractat în 2010. În rest averea deputatului de Apuseni nu cunoaşte modificări: are un teren în suprafaţă de 0,20 ha la Horea, încadrat în categoria fânaţ, un teren intravilan de 0,10 ha la Alba Iulia şi 1,40 ha de pădure la Horea. Din declaraţia lui de avere reiese ca deţine o casă de locuit la Horea, una la Alba Iulia şi o pensiune tot la Horea, ultima construită în 2008.
Deputatul PSD Radu Coclici nu are niciun bun pe numele său, în afara unui ARO vechi de 36 de ani. Are datorii de 45.245 lei la o bancă şi a câştigat anul trecut 57.767 lei.
Vicepreşedintele Senatorului, senatorul PDL Alexandru Pereş a câştigat anul trecut 79.129 lei, iar soţia sa a avut venituri de 39.829 lei. A reuşit să returneze 5.000 de euro din împrumuturile pe care le avea, astfel că din 18.000 de euro datorii a mai rămas cu 3.000 de euro datorii la o bancă şi 10.000 de euro împrumutaţi de la o persoană fizică. Are împreună cu soţia un apartament şi două case în Alba lulia. Are bijuterii în valoare de 7.700 de lei, 3 icoane de lemn ce valorează 3.000 de lei şi o colecţie de mobilier Bidermeyer completat în 2009 cu o masă în valoare de 10.000 de lei.
Celălalt senator democrat-liberal de Alba, Nicolae Dobra stă mult mai bine la capitolul venituri, el realizând în ultimul an 122.427 lei, din care 51.587 lei reprezintă indemnizaţia de senator, 50.340 lei din pensia de fost militar, în timp ce soţia sa a câştigat 20.500 lei ca angajată a Ministerului de Finanţe. A acordat împrumuturi în nume personal în valoare de 133.00 lei către două societăţi comerciale. În schimb are datorii la bănci de 27.250 euro, 100.000 de lei şi 28.000 franci elveţieni.
Ioana PITICARIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| TREI CUȚITE pentru Cătălin Boroica, bucătarul din Alba care a apărut astăzi la preselecțiile „Chefi la Cuțite”: La ce restaurant lucrează

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

TREI CUȚITE pentru Cătălin Boroica, bucătarul din Alba care a apărut astăzi la preselecțiile „Chefi la Cuțite”: La ce restaurant lucrează

Cătălin Boroica, un bucătar din județul Alba, va apărea în cursul zilei de astăzi, 26 septembrie, la emisiunea „Chefi la Cuțite” de pe Antena 1.

Tânărul lucrează în prezent la restaurantul Dante Café & Dine din Alba Iulia și își va face apariția la episodul de astăzi al celui mai popular show culinar din România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ediția Chefi la cuțite care se difuzează în această seară, la Antena 1, de la 20:30, o readuce pe Gina Pistol alături de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu!

Printre concurenții acestei seri se numără și un cuplu de sportivi din lotul național de atletism categoria Masters – Ionuț și Mariana Pârju. Cei doi vin la Chefi la cuțite cu impresionanta lor colecție de cupe și trofee câștigate, ea fiind multiplă campioană națională, balcanică și europeană la probe de atletism. Nici lupta pentru amuletă nu este una ușoară, Florin Dumitrescu adoptând o strategie care nu este deloc pe placul lui Cătălin Scărlătescu. ”Eu nu vreau să mă bag, dar mi se pare că Florin forțează nota. Mi-e greu să spun că nu sunt de acord, că e colegul meu, dar de ce naibii forțezi lucrurile?!”, a reacționat Cătălin Scărlătescu.

Cum va decurge lupta pentru amuletă și ce surprize aduce prima ediție din sezonul 10 Chefi la cuțite prezentată de Gina Pistol telespectatorii vor afla în această seară, la Antena 1, de la 20:30.

UPDATE: Bucătarul a ales să gătească pentru juriu un fel de mâncare compus din carne de rață, combinată cu trei tipuri distincte de varză: roșie, albă și de bruxelles. După ce au gustat din preparat, bucătarii au decis să îi acorde tânărului trei cuțite, în laudele lui Chef Scărlătescu.

„O farfurie de nota foarte 10”, a exclamat Chef Cătălin Scărlătescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Rezultate SONDAJ | Cât de (ne)mulțumiți sunt cititorii ziarulunirea.ro de serviciile firmelor de salubritate RER Vest & RETIM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cât de (ne)mulțumiți sunt cititorii ziarulunirea.ro de serviciile firmelor de salubritate RER Vest & RETIM Alba?

Asocierea RER Vest-RETIM a solicitat modificarea prețului la serviciile de salubritate, atât la groapa de gunoi de la Galda, cât și pentru colectarea deșeurilor, majorarea lor fiind substanțială pentru populație și firmele din județul Alba. Asocirea RER Vest & RETIM prestează servciile de salubritate petru zona 1: Alba Iulia-Teiuș-Aiud-Ocna Mureș și zona 2 (Tărtăria): Cugir-Sebeș.

Ziarulunirea.ro a realizat un sondaj pentru ca cetățenii să își poată exprima liber opinia referitor la serviciile de salubritate realizate de către Asocierea RER Vest-RETIM, sondajul înregistrând un număr de aproape 1.000 de respondenți.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește calitatea serviciilor de ridicare a deșeurilor menajere de pe străzile cetățenilor, aproape jumătate (41%) dintre cei care au răspuns sondajului au apreciat ca fiind „Foarte proastă”, un procent de 31% consideră că aceste servicii sunt „Proaste”, 19% sunt de părere că este „Bună”, 6% consideră că este „Foarte bună”, iar 3% nu au putut aprecia calitatea acestor servicii, alegând opțiunea „Nu știu”.

Întrebați „Cum vi se pare actualul preț al serviciilor de colectare a deșeurilor?”, majoritatea cetățenilor consideră prețul „Mare” și „Foarte mare”, cu un procent de 39%, respectiv 31%.

Un număr de 212 respondenți, adică 23% consideră prețul ca fiind „Mediu”, 5% au considerat că „Nu știu”, iar un procent cumulat de 2% sunt de părere că este „Mic” și „Foarte mic”.

Deșeurile căzute în afara containerelor sunt o adevărată problemă, de care ne lovim la tot pasul, iar 33% dintre cetățeni au raportat că această problemă este întâlnită „Foarte des”, iar 21% au specificat că se întâmplă „În permanență”. Tot 21% sunt de părere că se întâmplă „Destul de des”, „Rar” se întâmplă pentru 16% din cetățeni, iar 9% dintre aceștia „Nu știu”.

O altă problemă este și curățenia lăsată în urma trecerii mașinii de gunoi la platforma unde sunt amplasate containerele, unde 38% dintre cetățeni apreciază că platforma rămâne „Murdară, 26% consideră că rămâne „Curată”, platforma „Foarte murdară” a fost întâlnită în 19% din cazuri, iar 17% dintre cetățeni „Nu știu”.

Toate aceste situații neplăcute ar putea fi remediate, iar 34% dintre cetățeni sunt de părere că cea mai bună modalitate a autorităților pentru a încuraja cetățenii este prin „Recompense”, 26% dintre respondenți consideră că situația se poate îndrepta prin „Amenzi și supraveghere video”, iar 19% sunt de părere că se poate rezolva prin „Informare”.

De asemenea, un procent cumulat de 20% din respondenți consideră că „Amenzile” și „Supravegherea video” pot ajuta la remedierea situației actuale.

În Alba Iulia, Asocierea RER Vest & RETIM oferă cele mai proaste și scumpe servicii de salubritate din istoria post revoluționară a orașului. Au mai fost momente când serviciile de salubritate au fost execrabile, cum ar fi în ultimele 3 luni de contract ale Salprest, când managerul societății s-a supărat pentru că nu își mai putea recupera creanțele de la asociațiile de proprietari sau în ultimele 6 luni ale Polaris, care nu avea unde să transporte și să depoziteze toată cantitatea de deșeuri pentru că firmele care aveau concesiunea la groapa de la Galda (tot RER Vest & RETIM) le-au limitat cantitățile. Însă niciodată, dar niciodată, nu s-a întâmplat în Alba Iulia ca la aproape un an de contract, atunci când serviciul de salubritate ar fi trebuit să funcționeze ”ca pe roate” să existe un grad de nemulțumire atât de mare. Oare cum ar fi domnilor de la ADI SALUBRIS ca săptămânal, atunci când se ridică gunoiul și se compactează în mașină, tot trotuarul să fie plin de un miros insuportabil de levigat? Se ”aude” domnule viceprimar Popescu, pentru că nările dvs au fost supuse unui astfel de șoc ? Interesează pe cineva ce au licitat firmele respective și cu ce hârburi de mașini se colectează în realitate gunoiul în Alba Iulia?

Totodată, numeroși cetățeni au lăsat comentarii în care și-au adresat nemulțumirile privind serviciile de salubrizare presatate de către Asocierea RER Vest-RETIM.

„Întrebarea corectă ar fi:”este cineva mulțumit”…”, a replicat un cititor fidel al ziarulunirea.ro.

Un alt cetățean a replicat faptul că „Cam lasă de dorit…mizerie de nedescris nu mătură după ce colecteaza gunoaiele, un tomberon a stat întors că nu mai avea roți câteva luni…. Am sesizat la birou dar degeaba!”

Iar comentariile negative care au fost adresate de cititorii noștri nu se termină aici. După cum se poate observa, o mulțime de alți cetățeni, care și-au arătat nemulțumirea față de serviciile de salubrizare, au ales să își exprime public dezamăgirea, după cum urmează:

„Nemulțumit total, mult sub Polaris

O firmă sub orice critică!

Nemulțumită! Am încheiat contract și după foarte multe telefoane abia după 3 luni am primit un tomberon.

Nesimțire curată, contractele au venit repede să facă la firme, de achitat achităm gunoiul dar cartele nu vin să ne aducă, că nu mai ține de asociațiile de proprietari. Așa că așteptăm cartelele.

Am încheiat contractul în septembrie, în noiembrie decembrie si ianuarie am primit facturi fără să-mi fie ridicat gunoiul și fără să am tomberon, iar în februarie ultima săptămână în sfârșit mi-au aruncat tomberonul în poartă, iar pretenția lor a fost să plătesc și pentru lunile în care nu mi-au prestat nici un serviciu, epopee, domnul director general semnează și verifică sesizările numai de două ori pe an.

Cea mai proastă firmă de salubritate de până acum. Manifestă punctualitate și profesionalism doar în cazul emiterii facturilor.

Multă dezordine, nu se face curat pe jos lângă containere, un miros foarte urât, nu se dezinfectează, prezintă focare de infecții!”, au adăugat cititorii ziarulunirea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Factură ENORMĂ, de 50.000 de lei, la curent. Avocat: Regularizarea asta este ilegală

Culda Ionică

Publicat

în

FOTO| Factură ENORMĂ, de 50.000 de lei, la curent. Avocat: Regularizarea asta este ilegală

Furnizorii de energie electrică au trimis niște facturi enorme care au ajuns să coste chiar și 10000 de euro.

Potrivit avocatului bucureștean Adrian Cuculiș, furnizorii de energie electrică au fost dați în judecată deoarece această regularizare este considerată fiind ilegală.

Elit - Gustul Desăvârșit
,,N-am pomenit sa vad asa ceva…sa ti se faca regularizare pe 4 ANI DE ZILE si sa ai de platit 10000 de euro curentul electric, la o casa!Erau niste cetateni acum cateva zile cu factura de 30000 de lei insa asta le bate pe toate….50000 de lei factura la curent.Regularizarea asta este ilegala.
Noi am inceput deja procesele cu furnizorii de energie electrica si se transforma usor , usor in procese colective, exact asa cum le anuntasem.” a spus avocatul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea