Rămâi conectat

Sport

Cristian Petropulos, președintele AJF Alba: “Promovarea unei echipe în Liga 3, benefică fotbalului județean”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos, campioana detașată din Liga 4, cu 8 puncte avans, pare foarte probabil echipa care va reprezenta Alba la barajele de promovare în eșalonul superior, din 17 și 24 iunie (adversarul se va afla luna viitoare, în urma tragerii la sorți de la FRF).

Și în ediția precedentă, CS Universitatea Alba Iulia a dominat întrecerea județeană iar ulterior a făcut pasul spre a treia scenă în urma dublei cu CSO Baraolt (Covasna).

Normal că ne dorim cât mai multe promovări. Acest lucru ar confirma faptul că în Alba fotbalul are calitate la acest nivel, că suntem competitivi. Mulți spun că dacă echipa campioană ar accede pe a treia scenă, în timp ar scădea valoric Liga 4, dar eu zic că, dimpotrivă. O echipă promovată în Liga 3 aduce după sine alte două formații obligatorii de juniori, o chestiune ce ajută la devzoltarea piramiedi fotbalistice”, a precizat într-o emisiune la Radio “Unirea FM”, Cristian Petropulos, președintele Asociației Județene de Fotbal Alba.

În ultimul deceniu Alba a avut momente extraordinare promovându-se 7 ani la rând: Europa Alba Iulia (2012), CSO Cugir (2013), Industria Galda de Jos (2014), Performanța Ighiu (2015), Mureșul Vințu de Jos (2016), Șurianu Sebeș (2017) și CS Ocna Mureș (2018, fără joc, Unirea Cristuru Secuiesc, adversarul de la baraj, neavând documentele obligatorii participării). Însă două dintre acestea, Mureșul Vințu și Șurianu Sebeș, au abandonat după câștigarea barajelor și ulterior s-au desființat. La barajele următoare au fost și rateuri: Sportul Petrești (2019, 2-3 și 0-6 cu CSM Tg. Mureș), sau Industria Galda de Jos (vara trecută lui 2021, când a retrogradat din Liga 3, după baraj cu Pobeda Bisnov, campioana din Timiș), dar și realizări: CS Ocna Mureș – în două rânduri în 2020 (turneu în 3, cu Corona Brașov și CS Gheorgheni, pentru promovare), respectiv 2021 (3-0 și 5-4 cu CS Iernut, Mureș, ocnamureșenii păstrându-și poziția în eșalonul terț). Practic, din vara trecută, după doi ani în care pandemia a bulversat sistemul competițional, s-a revenit la sistemul clasic, implementat în 2005, cu dispute de baraj între reprezentantele a două județe. În 2021 Alba nu a avut reprezentantă întrucât nu s-a organizat campionat și, ca o concluzie, numai Sportul Petrești a fost excepția de la regulă în județ în ultimii 11 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea