Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Crin Antonescu despre despăgubirile cerute de RMGC: Parlamentul nu o să voteze o lege sub ameninţări

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

crin antonescuParlamentul nu va vota o lege sub ameninţări, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, făcând referire la faptul că acţionarul majoritar al RMGC, Gabriel Resources ameninţă că va da în judecată Guvernul României şi va cere despăgubiri de 4 miliarde de dolari, dacă Parlamentul respinge proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Crin Antonescu a făcut apel la miniştrii să clarifice acest subiect.

„Nu pot să admit ideea că România are aşa, din senin, de plătit nişte despăgubiri. Pentru ce, ce a făcut România? Drepturile cui le-a încălcat, ce angajament şi-a încălcat? Asta mi se pare o discuţie pur şi simplu ştiinţifico-fantastică”, a afirmat Antonescu, citat de Mediafax.ro

El a precizat că Parlamentul „nu va vota niciodată o lege sub acest gen de ameninţări”, menţionând că nu este interzis mandatul imperativ chiar dacă este vorba de corporaţii şi interese mari.

„Este profund incorect să vehiculeze unii o ameninţare care nici măcar nu este fundamentată, întemeiată, pentru a influenţa votul parlamentarilor. Asta este ceva ce nu s-a mai întâmplat şi sper să nu se întâmple”, a declarat Antonescu.

„Cum a apărut deodată problema asta, pe ce se bazează cifrele, evaluările, eu nu am de unde să ştiu şi nu e de datoria mea să ştiu. Am făcut un apel şi la premier şi la toţi cei care ar putea aduce clarificări să ofere opiniei publice elementele, dacă ele există, ale unei asemenea discuţii”, a mai spus Antonescu.

Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, a fost inclusă în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, în urmă cu o lună, de Guvern şi prezentată ca proiect de „exploatare cu noi standarde de mediu” de unde statul estimează beneficii de 78% din ceea ce generează proiectul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea