Rămâi conectat

Actualitate

Creșele și after school-urile rămân DESCHISE. Raed Arafat: ,,Este necesar să se ia o măsură națională”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toate unitățile de învățământ preuniversitar vor trece în scenariul roșu de luni în toată țara, cu excepția creșelor și after school-urilor, a declarat astăzi secretarul de stat Raed Arafat, într-o conferință de presă în care au fost anunțate măsurile aprobate de Guvern în ședința de joi seara.

„Tot prin ordonanța de urgență – crearea posibilității ca prin ordin al ministrului Educației să poată dispune suspendarea activităților școlare care presupun prezența fizică și continuarea lor în sistem online. Creșele și after school-urile rămân deschise, chiar dacă în hotărârea CNSU, propunerea a fost generală, în cadrul ședinței de Guvern au fost discuții asupra acestei teme și a rămas că after school-urile și creșele rămân deschise, în rest, ministrul Educației, în urma ieșirii ordonanței, va emite ordinul general de trecere a învățământului la clase online. De ce a fost necesar acest lucru?

Până acum am avut un mecanism pentru școlile individuale, adică consiliile de administrație constată împreună cu DSP-ul, inspectoratul școlar, propun la Comitetul pentru situații de urgență… dar asta era pentru luarea unor decizii la nivel local.

Acum fiind o decizie generală de trecere la pregătire online, atunci este necesar să se ia o măsură națională și aici se crează mecanismul prin care ministrul Educației să poată prin baza legală să emită acest ordin și să se treacă la învățământul online”, a declarat Raed Arafat.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea