Rămâi conectat

Actualitate

Cresc ratele la creditele în lei: ROBOR la trei luni a ajuns la 1%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ratele la creditele în lei sunt în continuă creştere, iar indicele ROBOR la trei luni, care intră în componenţa a peste jumătate din împrumuturile luate de români a ajuns la 1%. Analiştii avertizează că nivelul acestuia este în continuă creştere.

Acest nivel nu a mai fost atins din 5 ianuarie 2016. Cel mai mic nivel din istoria indicelui de referinţă a fost în septembrie 2016, de 0,64%.

ROBOR este indicele la care băncile se împrumută între ele pe piaţa interbancară. Dobânda unui credit se compune din marja fixă plus ROBOR la trei sau la şase luni. Majoritatea băncilor se raportează, în calculul dobânzii, la indicatorul care se actualizează la trei luni. Săptămâna trecută ROBOR la trei luni era 0,97%. Majorarea efectivă a unei rate, faţă de săptămâna trecută, este de 0,03%. Unii analişti avertizează că majorarea va fi, până la finalul anului, de 1%.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea