Cozi uriașe la urne. Alianța USR-PLUS vrea PRELUNGIREA programului de votare

Dacian Cioloș a anunțat că Alianța USR-PLUS solicită Guvernului să se reunească de urgență și să adopte o OUG prin care să fie prelungit programul de vot până la ora 23.00. Liderul PLUS a adăugat că alianța solicită suplimentarea numărului buletinelor de vot.

„Observăm că cetățenii români sunt mobilizați la vot în mod pozitiv surprinzător și e foarte important pentru noi ca noi să le asigurăm condițiile ca ei să voteze. Lucrul acesta se întâmplă atât în țară, cât și Diasporă. Date fiind situațiile pe care le întâlnim la mai multe secții de vot Alianța 2020 USR PLUS cere Guvernului să se reunească de urgență pentru a lua toate măsurile necesare în vederea extinderii programului de vot, în loc de ora 21.00 până la ora 23.00. În mod clar acest lucru e necesar pentru că avem deja situații, cozi masive unde oameni care se pun în momentul de față la cozi cu siguranță nu o să mai poată vota până la ora 21.00”, a declarat Dacian Cioloș, duminică.

Acesta a mai spus că solicită Executivului și BEC să interpreze prevederile legale astfel încât oamenii care intră în incinta clădirii unde există secțiile de votare să poată vota și după expirarea orei de vot, ora 21.00.

„În al doilea rând cerem Guvernului și BEC să interpreteze prevederile legale privind spațiul în care se află alegătorii care au drept de vot la ora în care se închide secția de vot și să fie interpretat acest spațiu al secției de vot, nu sala în care se votează ci incinta secției de vot. Mai concret toți cei care vor intra în incinta clădirii în care există secții de vot, la momentul în care se închide secția de vot și expiră ora de vot, să fie acceptat și să poată să voteze”, a completat Cioloș.

Președintele PLUS a precizat că Alianța cere „suplimentarea numărului buletinelor de vot în secțiile de vot unde acest lucru este necesar. Am primit mai multe semnale de la mai multe secții de vot că sunt astfel de situații unde nu mai există suficiente buletine de vot și există riscul suspendării votului din cauza absențelor buletinelor de vot”.

Și PMP a făcut o solicitare către Biroul Electoral Central pentru a se întruni în vederea adoptării unei decizii de prelungire a programului de vot pentru ca toți cetățenii din Diaspora să poată vota.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...