Rămâi conectat

Politică Administrație

Cornel Comşa: Citiţi articolul acesta! E scris de cetăţeni, nu de politicieni!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Cornel Comşa, candidat PP-DD, Colegiul 4 Camera Deputaţilor – Aiud, Ocna Mureş

Am încercat să citesc un ziar articol cu articol zilele trecute, şi mi-am dat seama că nici unul dintre politicienii care cerşesc votul cetăţenilor nu îşi scrie singur articolele. Pentru că sunt toate goale de esenţă, golite de personalitate. Oamenii ferchezuiţi din poze nu au nici o legătură cu textul! Textele sunt scrise de „ghostwriters”, cum zic americanii – scriitori fantomă. Atât este de plin ziarul de promisiuni şi platitudini, încât, chiar dacă spui ceva interesant, aplicabil sau fezabil, rişti să te contaminezi de la vecinii de pagină. De-asta am luat decizia, la începutul campaniei, să las direct oamenii să se exprime, şi faptele mele să vorbească în următorii patru ani. Prin urmare, păşind zi de zi pe străzile şi uliţele colegiului Aiud-Ocna Mureş, am ales câteva opinii interesante, adevărate, de la oameni reali, opinii pe care vi le redau mai jos.
Întrebările mele au fost – Ce credeţi despre politicienii care au condus ţara în ultimii 22 de ani? Care este starea ţării, cum arată viaţa dumneavoastră astăzi în România? Ce aşteptaţi de la deputatul Cornel Comşa? Menţionez că unii dintre cetăţenii care şi-au dat acceptul să le fac publice ideile au cerut să nu le menţionez numele întreg. Iată ce am cules în prima săptămână de campanie:
Ioan Sofica – Aiud
Agricultura şi IMM-urile pot fi viitorul ţării ăsteia. Taxele stupide şi exagerate distrug orice iniţiativă privată. Când am ieşit la pensie am deschis un abator şi a trebuit să îi opresc activitatea că mă sugruma TVA-ul. Cui să explici că dacă cumperi de la un ţăran amărât un porc sau o vacă nu poate să îţi dea factură sau chitanţă? Dar tu mai departe trebuie să plăteşti ce nu ai încasat! Am pierdut o casă în numele creditului de la bancă! Putea să stea copilul meu în ea, am pierdut-o şi era să o pierd şi pe asta în care stau acum. IMM-urile sunt sugrumate, când noi trebuie să absorbim forţa de muncă disponibilizată de la stat! De asta să vă ocupaţi când ajungeţi deputat. Să reduceţi taxele. Să simtă tot omul că ia şi el ceva acasă după ce-şi plăteşte dările.
După cum conduc ăştia ţara, se distruge moralul poporului român, tinerii de 30 de ani nu au o zi pe cartea de muncă! Eu am fost copil sărac într-un stat sărac, dar am muncit de la 12 ani. Am muncit şi am avut. În ţara noastră pot trăi 80-90 milioane de oameni liniştit, dar ogoarele noastre sunt pline de ciulini.
În Parlament e tot baiu’. Şi nimeni nu recunoaşte. Aştept de la deputatul Comşa să-şi expună direct punctele de vedere, să spună public ce poate şi ce nu poate face. Şi dacă nu poate, de ce nu poate? Să nu se spargă în capul lui greşelile altora.
Ioan Goga – Jidvei
Eu „iubesc” statul român. Aţi înţeles? „Iubesc” statul român, că mă pune pe drumuri, pe mine, care am handicap de gradul 4, să îi dovedesc de două ori pe an că nu mi-a trecut handicapul. Mai am doar un deget la mâna stângă, restul le-am pierdut muncind pentru statul român. Mă duc de două ori pe an să le zic ălora – uitaţi, am făcut de tăte, am pus îngrăşământ, am pus azotat, am stropit locul ăsta tăt timpul, nu mi-or mai crescut degetele la loc! Daţi-mi ăia 28 de lei pe lună!
Da, domnule Comşa, dau 300 de lei pe an pe drumuri şi evaluări, ca să pot primi 28 de lei pe lună! Când ajungeţi în Parlament să schimbaţi legea pentru persoanele cu handicap.
Un parlamentar nu poate face ce face primarul. Parlamentul fiind cel care face legile, deputatul meu să facă aşa fel încât să simt şi eu că trăiesc. Acum nu trăiesc, supravieţuiesc. Vreau să văd că legile făcute de deputatul meu fac o diferenţă pentru omul de rând, nu într-o lună, nu în două, ci în patru ani… Lucrul ăsta cred că se poate face doar prin îndepărtarea întregii clase politice corupte care a condus ţara asta de 22 de ani. Numai cu tineri ca dumneavoastră, nu unul, 500, se poate face schimbarea adevărată!
Vasile V. – Aiud
Când mă uit la politicienii actuali parcă citesc „Aventurile baronului Münchhausen”, sunt toţi nişte povestitori; am fost liberal în gândire de când mă ştiu, condamn narcisismul acestui popor, condamn xenofobia, ura de rasă, condamn ura faţă de celălalt. Din păcate, suntem îngheţaţi în mentalitate, avem încă o gândire primitivă. Şi gândirile primitive nu mai au loc astăzi, suntem totuşi o ţară cu mai multe naţionalităţi! Nu suntem toleranţi deloc, şi suntem jenant de ignoranţi… Suntem la nivelul – „a zis la televizor!” – ca şi când televizorul este un fel de nouă Biblie.
Ce naţie suntem? Păi Eba, Vadim, Becali sunt europarlamentarii noştri… Ce notă primim noi dacă ăştia ne sunt reprezentanţii? E plin de ăştia şi în Parlamentul României, din păcate.
Sunt de acord cu deputatul Cornel Comşa, nu sunt însă pe deplin de acord cu partidul lui şi propunerile vehiculate de Dan Diaconescu. Ţara asta are limite, chiar dacă vrem să facem lucruri bune. Avem o pizza de 1 persoană, nu poate fi lungită la 6 persoane!
Ce aştept de la deputatul meu? Să cunoască strada, să cunoască de unde porneşte izvorul de apă în satul pe care îl bate cu piciorul… Izvorul, apa, este cea care ţine vatra satului, susţine comunitatea. Vă doresc succes!
Viorel Giurgiu – Ocna Mureş
Pe dinăuntru şi pe dinafară oamenii sunt la fel, ceea ce ne diferenţiază este cultura, aşa zicea un mare spirit. Mă uit cu îngrijorare la modul în care ne de-culturalizăm, ne sălbăticim. Copiii se văd fără perspectivă în ţara asta şi abandonează şcoala la 16-17 ani, plecând după părinţii lor prin Spania şi Italia.
Ocna Mureş e moartă şi de vină sunt ăştia care au îngropat-o în ultimii ani. Domnule Comşa, vă dau cadou monografia asta a oraşului nostru, ca să vedeţi cum era Ocna Mureş acum 25-30 de ani. Era un oraş plin de viaţă. Duminica te loveai de oameni pe stradă, era plin de veselie şi voie bună. Oamenii trăiau! Acum totul e pustiit! Şi vă mai dau dosarul ăsta, dar e cu retur! Trebuie să mi-l daţi înapoi. Aici aveţi detalii despre cine şi ce a furat în Ocna Mureş în 22 de ani. Să ştiţi despre ce e vorba când mergeţi în Parlament să ne reprezentaţi!
Horia Herţeg – Ocna Mureş
În 1990 Ocna Mureş avea 7314 angajaţi care ţineau în spate fiecare două-trei persoane! Lucrau la Soda, la salină, la staţia de fermentare a tutunului, la cooperativă, la fabrica de pâine… Nu mai punem la socoteală angajaţii spitalului, pe cei de la finanţe etc. Astăzi, dacă ieşim în stradă şi îi întrebăm pe oameni unde lucrează, să ştiţi că peste 60% sunt fără loc de muncă. 22 de ani cu politicienii ăştia ne-au adus în situaţia aceasta, în care am pierdut toate atuurile acestei ţări! Au desfiinţat spitalele şi au mărit cimitirele! Au desfiinţat medicii şi au promovat groparii! Fiecare partid şi-a apărat hoţii. Mai mult, au ciuruit salariile, pensiile şi speranţa noastră de mai bine.
Avem nevoie de oameni tineri ca dumneavoastră, domnule Comşa, oameni umblaţi, care să poată da un exemplu, să schimbe perspectiva de dezvoltare a acestei ţări! Să ne reprezentaţi cu succes în Parlament!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea