Copil mușcat de o viperă în oraș, la Deva, în timp ce se juca în fața blocului

Copil mușcat de o viperă în oraș, la Deva, în timp ce se juca în fața blocului.

Oamenii din Deva (Hunedoara) au semnalat prezenţa unor numeroşi şerpi din specia vipera comună (Berus), în oraş, iar un copil de 13 ani chiar a fost muşcat şi a ajuns de urgenţă la spital.

Potrivit locuitorilor, în ultimele zile, mai multe vipere au fost observate în diverse zone din oraş, iar seara trecută, un copil care se juca în faţa blocului a fost muşcat de mână.

Autorităţile locale au transmis, astăzi, o atenţionare cu privire la viperele care au ajuns în Deva.”Având în vedere atenționarea cu privire la prezența pe teritoriul judeţului #Hunedoara a viperei comune (v. berus), care deţine un puternic venin, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva, instituție aflată în subordinea #Consiliului #Județean (CJ) Hunedoara, informează populația că unitatea are în dotare ser antiviperin pentru a interveni de urgență”, se arată într-o informare a Consiliului Judeţean Hunedoara.

În cazul unei mușcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgență la spital pentru administrarea serului antiviperin.

Efectele unei mușcături de șarpe veninos variază în funcție de vârstă, condiția fizică și starea de sănătate a victimei.

sursa: observator.tv

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...