Ziarul Unirea
 

Copii fugiți de acasă din cauza abuzurilor. Atenție, părinți!

Anul trecut, peste 4000 de copii au fost daţi dispăruţi. Pentru 90% dintre ei a fost mai bine pe stradă decât acasă. Au fugit de bătăi, abuzuri sau lipsuri. Nici acum poliţiştii nu au reuşit să îi găsească pe toţi. Sociologii spun că, până când statul nu va dezvolta programe concrete de parenting, situaţia nu se va remedia.

Din cele peste 6.700 de persoane dispărute anul trecut, 4.408 au fost minori. Poliţiştii nu au reuşit să identifice nici până acum 107 dintre copii dispăruţi.

Pentru tot atâtea familii, fiecare zi care a trecut de la dispariţia copilului înseamnă disperare şi speranţă. Culmea este că aproape toţi minorii daţi dispăruţi au fugit de acasă, tocmai din cauza familiei. Lipsurile, neglijenţa, bătăile şi abuzurile emoţinale îi facă să creadă că pe stradă, sau adăpostiţi pe unde pot, le este mai bine.

Sunt cazuri în care copiii fugiţi de acasă cad pe mâna reţelelor de carne vie şi nu se mai întorc niciodată.

Dacă în cazul unui adult dat dispărut, poliţiştii aşteaptă 24 de ore pentru începerea investigaţiilor, când e vorba de copiii, căutările încep imediat.

Uneori, căutările sunt inutile. Sunt copii dispăruţi de ani de zile în România.

Sociologii cred că există soluţii pentru reducerea fenomenului dispariţiilor de acasă. Nu doar copiii ar trebui educaţi, ci şi părinţii lor.

De la an la an, numărul copiilor dispăruţi creşte. Aproape 2.000 au plecat de acasă sau din centre de îngrijire de la începutul lui 2018.

Sursa: digi24.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...