Rămâi conectat

Actualitate

Copii fugiți de acasă din cauza abuzurilor. Atenție, părinți!

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul trecut, peste 4000 de copii au fost daţi dispăruţi. Pentru 90% dintre ei a fost mai bine pe stradă decât acasă. Au fugit de bătăi, abuzuri sau lipsuri. Nici acum poliţiştii nu au reuşit să îi găsească pe toţi. Sociologii spun că, până când statul nu va dezvolta programe concrete de parenting, situaţia nu se va remedia.

Din cele peste 6.700 de persoane dispărute anul trecut, 4.408 au fost minori. Poliţiştii nu au reuşit să identifice nici până acum 107 dintre copii dispăruţi.

Pentru tot atâtea familii, fiecare zi care a trecut de la dispariţia copilului înseamnă disperare şi speranţă. Culmea este că aproape toţi minorii daţi dispăruţi au fugit de acasă, tocmai din cauza familiei. Lipsurile, neglijenţa, bătăile şi abuzurile emoţinale îi facă să creadă că pe stradă, sau adăpostiţi pe unde pot, le este mai bine.

Sunt cazuri în care copiii fugiţi de acasă cad pe mâna reţelelor de carne vie şi nu se mai întorc niciodată.

Dacă în cazul unui adult dat dispărut, poliţiştii aşteaptă 24 de ore pentru începerea investigaţiilor, când e vorba de copiii, căutările încep imediat.

Uneori, căutările sunt inutile. Sunt copii dispăruţi de ani de zile în România.

Sociologii cred că există soluţii pentru reducerea fenomenului dispariţiilor de acasă. Nu doar copiii ar trebui educaţi, ci şi părinţii lor.

De la an la an, numărul copiilor dispăruţi creşte. Aproape 2.000 au plecat de acasă sau din centre de îngrijire de la începutul lui 2018.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea