Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Contravenţii şi infracţiuni constatate în cadrul unei acţiuni organizate la nivelul IPJ Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi prevenirea riscului rutier, protejarea pădurilor şi a mediului înconjurător şi combaterea fenomenului infracţional au fost şi rămân priorităţi ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar pentru realizarea acestor obiective la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi a structurilor subordonate sunt organizate acţiuni punctuale.

O astfel de acţiune a fost organizată la nivelul întregului judeţ vineri, 12 iunie.

  • În cadrul acţiunii, în jurul orei 14,30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Ighiu au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe DN74, pe raza localităţii Şard de către Manuel A. de 33 de ani, domiciliat în municipiul Sebeș, judeţul Alba.

Cu ocazia verificărilor efectuate cu privire la documente conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru cantitatea de 2 metri steri de lemn de fag, transportată, fapt pentru care poliţiştii au luat măsura confiscării materialului lemnos şi sancționării contravenţionale a conducătorului auto conform art. 19, alin. 1, lit. “b” din  Legea 171/2010.

  • La ora 16.00, poliţiştii din cadrul Postului de Politie Crăciunelu de Jos, în timp ce executau activități în cadrul planului  de acțiune pentru creșterea gradului de siguranţă si prevenirea riscului rutier, au intervenit pentru soluţionarea tamponări produse pe raza localităţii Crăciunelu de Jos.

În evenimentul rutier au fost implicate un motostivuitor condus de P.V.V. de 31 de ani din comuna Crăciunelu de Jos şi o autoutilitara condusă de un tânăr de 27 ani din Târnăveni, judeţul Mureș.
Procedând la verificarea documentelor poliţiştii au stabilit că P.V.V. nu este posesor de permis de conducere, iar motostivuitorul nu este înmatriculat sau înregistrat în circulație. Procedându-se la testarea conducătorilor auto, aparatul alcooltest, marca Drager care, în cazul lui P.V.V. a indicat o valoare de  1.00 g/l  alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta transportat la Spitalul municipal Blaj pentru recoltarea probelor biologice in vedere stabiliri alcoolemiei.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care faţă de P.V.V., se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  infracţiunilor de ,, punerea in circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana fără a poseda permis de conducere ” si „ conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibație alcoolica peste limita legală ” fapte pedepsite de art. 85, alin. 1, art.  86, alin. 1, si art. 87, alin. 1, din O.U.G. 195/2002 republicată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

AstraZeneca scoate de pe piață globală vaccinul anti-COVID-19: Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

AstraZeneca scoate de pe piață globală vaccinul anti-COVID-19: Care este motivul Marți, 7 mai, compania farmaceutică AstraZeneca a anunțat că urmează să retragă din toate țările vaccinul său împotriva Covid-19. Motivul este un „surplus de vaccinuri actualizate disponibile,” relatează Reuters, citați de către News.ro. Potrivit presei, producătorul de medicamente anglo-suedez a recunoscut anterior, în documente […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea