Rămâi conectat

Ştirea zilei

Construcția Sălii Polivalente din Blaj va începe în aproximativ un an. ”Mica Romă”, campioană națională la volei și la infrastructura sportivă din județul Alba!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Proiectarea obiectivului de 2000 de locuri a fost încheiată. Urmează licitaţia de contractare a constructorului

Subiectul unei săli polivalente la Blaj nu este unul nou. Dezideratul edilului Gheorghe Valentin Rotar de a completa lista obiectivelor necesare unui municipiu emancipat din toate punctele de vedere a început să prindă contur încă de anul trecut. Dar cum uneori, oricât ți-ai dori, nu poți anticipa mutările partenerului de proiect, din cauza neîndeplinirii angajamentelor din caietul de sarcini, licitația pentru contractul de servicii a fost anulată.

Între timp, Volei Alba Blaj a obținut al treilea titlu consecutiv de campioană a României, iar necesitatea unui ”teren propriu” la standardele cerute de competițiile europene a devenit tot mai puternică. Or, sala polivalentă dorită de administrația locală urma să rezolve și această nevoie, oferind în același timp comunității un obiectiv apt de a fi folosit pentru a dezvolta performanțe și în alte sporturi. Odată creată infrastructura, rezultatele sunt mai ușor de obținut iar când ai opțiuni aproape de casă, decizia de a începe o activitate folositoare atât trupului cât și minții este mai ușor de luat.

Citește și: FOTO. Cum va arăta noua Sală Polivalentă de la Blaj, de 2.000 de locuri, în care se vor desfășura meciuri de volei, baschet sau handbal

Ideea sălii polivalente de la Blaj nu a fost abandonată, dimpotrivă, potrivit primarului din “Mica Romă”, un nou proiect tehnic cu caiet de sarcini a fost finalizat, păstrându-se coordonatele inițiale: 2.000 de locuri în sală, accent pe suprafața de joc, confortul spectatorilor, vizibilitate și mai puțin pe finisaje extravagante sau căi de acces supradimensionate. Licitația de contractare a constructorului va avea loc după data de 1 iulie. ”Din această toamnă, sau cel mai târziu în primăvara anului viitor vor începe lucrările la acest obiectiv. Cred că aceste trei titluri obținute de Volei Alba Blaj au fost un element determinant pentru factorii de decizie de la nivel local și județean în ideea concretizării cât mai rapide a acestui deziderat. Sala se va numi Darko Arena, indiferent dacă Darko Zakoc va continua la Blaj, eu îmi doresc foarte mult acest lucru.

Nu putem să uităm meritele acestui antrenor care ne-a pus pe harta voleiului românesc și european”, a declarat recent edilul blăjean. Sala va fi finalizată în doi ani de la demararea lucrărilor, finanțarea există, iar dacă lucrările vor decurge corect, va fi ulterior omologată la nivel european. ”Avem o înțelegere verbală cu Federația Română de Volei pe care o vom stabili și în scris, potrivit căreia, în primii 5 ani de la inaugurare, sala polivalentă din Blaj va putea fi folosită de loturile naționale pentru pregătire și meciuri oficiale. Ne dorim ca județul Alba, prin Blaj, să fie capitala voleiului românesc”, a adăugat edilul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea