Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Județean transferă 200.000 de lei societăţii Drumuri şi Poduri Locale (DPL) Alba pentru plata ratelor la bancă

Publicat

în

Societatea Drumuri şi Poduri Locale (DPL) Alba beneficiază de un sprijin financiar din bugetul public al județului în valoare de 200.000 de lei pentru a-și putea plăti ratele de leasing la un împrumut bancar, cu care a achiziționat în anul 2010 utilaje și mijloace de transport marfă (autobasculante, autogredere, buldoexcavatoare, etc).

În acest sens, consilierii județeni au aprobat în unanimitate un proiect de hotărâre privind majorarea capitalului social al DPL Alba cu suma amintită.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, “achizițiile în active imobilizate, pe termen scurt, (este vorba despre utilajele achiziționate din împrumutul bancar) sunt consumatoare de resurse, însă pe termen lung ele vor crea surplus de capacitate de finanțare.

Electrica Furnizare Discount

Pe trimestrul I al anului 2013, datorită volumului scăzut al lucrărilor de întreținere pe timp de iarnă a drumurilor județene, nu au putut fi create surse suplimentare pentru susținerea ratelor de leasing”, fapt pentru care SC DPL Alba a solicitat CJ Alba majorarea capitalului social, în vederea asigurării lichidităților curente necesare investițiilor efectuate în utilajele de drumuri și mijloace de transport marfă.

În ședința de CJ Alba din luna martie, consilierii județeni au adoptat un proiect de hotărâre privind bugetul de cheltuieli al SC DPL Alba pentru anul 2012 și bugetul estimat al societății pentru anul 2013. Potrivit documentului pentru anul 2013, Societatea comercială “Drumuri şi Poduri, Locale Alba“ SA a estimat un  buget constituit la partea de venituri în sumă totală de 20 de milioane de lei, veniturile din exploatare deţinând ponderea cea mai mare de 99,97% din total venituri. La partea de cheltuieli este prevăzută suma de 19.980.000 de lei, cheltuielile de exploatare reprezentând 99,49% din totalul acestora.

Principalele caracteristici, ale bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 supus aprobării sunt:

Indicator Prevederi 2013 – Venituri totale, din care: 20.000.000  lei

Venituri din exploatare (activitatea de bază) 19.995.000 de lei

Cheltuieli totale, din care: 19.980.000 de lei

Cheltuieli de exploatare 19.880.000 de lei

Cheltuieli financiare 100.000 de lei

Profit brut 20.000 de lei

În ședința din martie, legat de situația societății, al cărui acționar unic este CJ Alba, consilierul județean Simion Crețu (PNL) a făcut câteva comentarii pertinente. Acesta s-a arătat îngrijorat de faptul că societatea locală de drumuri și poduri înregistrează o scădere semnificativă a veniturilor, solicitând din partea administratorilor firmei o analiză economică pentru a identifica cauzele problemelor financiare ale DPL Alba.

“Realitatea ne spune că Adunarea Generală suntem noi și semnăm convocatorul foarte repede și votăm. Dacă ne uităm pe bugetul acesta, practic la nivelul prevederilor vedem că acolo este o scădere destul de mare.

Deci bugetul scade cu o treime. La realizări scade numai cu 20%, pentru că era anul trecut undeva la 25 de milioane, iar pentru anul 2013 este de circa 20 de milioane. Se poate observa pe proiecția bugetară multi anuală că se va ajunge la un buget de 25 de milioane doar în anul 2015. Cred că aici trebuie să discutăm cu administratorii care au fost selectați și propuși cu responsabilitate, să ne prezinte o analiză, să vedem care este situația acestei firme.

În cazul în care mergem așa tot mai șchiopătând, să vedem care sunt măsurile pentru a sprijni sau ce întrevedem noi că se va întâmpla cu această societate în condițiile reale de existență”, a declarat în urmă cu o lună Simion Crețu.

Publicitate

Politică Administrație

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Publicat

în

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Politicianul Florin Roman (47 de ani), noul ministru al Digitalizării în guvernul condus de Nicolae Ciucă, a oferit o declarație halucinantă încercând să explice faptul că a fost pus în funcție în ciuda faptului că nu are legătură cu domeniul de activitate.

Astfel, Florin Roman susține în apărarea sa că ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc, pentru a nu exista tentația furtului.

Electrica Furnizare Discount

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu, eu îl văd ca pe un avantaj, pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au avut firme, afaceri în acea zonă.

E mai bine să fii fără tangență în domeniu, că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat Florin Roman la B1 TV.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Pensiile speciale trebuie ANULATE, nu amânate!

Publicat

în

România se pregătește să accepte o nouă formă de inechitate în sistemul național de pensii. De la 1 ianuarie, ar urma să intre în vigoare noile pensii speciale ale primarilor. Decizia stă în mâna Guvernului, care poate amâna aplicarea acestei legi nedrepte, inechitabile și incorecte pentru milioanele de pensionari obișnuiți din România.

Chiar și în cazul unei amânări, sistemul național de pensii trebuie să intre într-o analiză și o reformă serioasă, deoarece există tot riscul ca în următorii ani să intre în colaps. Pe de altă parte, inechitățile create de pensiile speciale sunt jignitoare pentru milioane de pensionari români care încasează o pensie direct proporțională cu valoarea contribuțiilor plătite la fondul de pensii.

Am auzit în ultimele zile că teama de baronii locali este mare în rândul celor din coaliția toxică PNL – PSD și, mai nou, unii membri ai Guvernului ar dori să dea vina pe USR și pe fostul ministru, Cristian Ghinea, dacă vor amâna legea pensiilor speciale pentru primari. Fostul ministru al Fondurilor Europene a inclus în PNRR și reforma sistemului național de pensii, iar măsurile propuse afectează direct noile pensii speciale ale aleșilor locali.

Electrica Furnizare Discount

Dacă așa se poate amâna această lege incorectă și inechitabilă, îi rog public să dea vina pe USR și pe Cristian Ghinea. Suntem vinovați că ne dorim o reformă serioasă a sistemului național de pensii bazată pe principii corecte, echitate și contributivitate.

Dacă de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare legea amintită, vom avea o nouă presiune pe sistemul de pensii: peste 600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat. Pe lângă pensia calculată în funcție de contributivitate, foștii aleși locali vor mai încasa și o pensie specială între 1600 și 5000 de lei, în funcție de numărul de mandate.

În același timp, peste 80% dintre pensionarii români trăiesc cu pensii sub 2000 de lei, iar pensia medie în România este în jurul valorii de 1600 de lei. Să vă mai spun că, în prezent, cea mai mare pensie specială aflată în plată este în jur de 77.000 de lei, adică peste 15.000 de euro. Este aproape de 100 de ori mai mare decât pensia minimă și de 50 de ori mai mare decât pensia medie.

În prezent, în România avem două sisteme de pensii, în funcție de persoane. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după diverse sisteme de calcul instituite prin legi speciale.Unde este echitatea? Unde este egalitatea în drepturi despre care vorbește Constituția României?
Sistemul de pensii din România trebuie reformat pe principii sănătoase și democratice! Toți pensionarii trebuie să fie egali în fața legii și să primească pensii pe bază de contributivitate!

Beniamin Todosiu,
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș: „Alba, sufletul României!”

Publicat

în

În acest prim an de mandat, la fel ca orice om de altfel, am împliniri și neîmpliniri, acțiuni pe care le-am dus cu bine la final, dar și unele care s-ar fi putut finaliza probabil mult mai bine, dacă aș fi putut să îi conving pe cei care au fost până acum la butoane. În ciuda criticilor, care nu vor înceta să apară, indiferent de ce aș spune sau face, de un lucru cred că s-au convins toți: fac totul cu mare patos, cu mare convingere și cu sinceritate pentru românii de rând. Chiar și unele declarații care, uneori, sunt interpretate de unii altfel decât eu, personal, mi-am dorit…Timpul le va dovedi pe toate.

Cred cu tărie pe mai departe că județul Alba este plin de oameni valoroși, de copii și tineri care sunt sau pot deveni cei mai buni în domeniul lor. În plus, copiii au puterea aceea extraordinară de a aduce bucurie, lumină și speranță în viețile noastre, dar au și capacitatea de a ne transforma pe toți în ființe mai bune, mai ales în această perioadă de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului.

Un grup de 15 copii absolut minunați: Ansamblul de dansuri populare ” Plaiuri sebeșene” de la Clubul Copiilor Sebeș împreună cu solistul Tudor Limbean – micul patriot; elevele: Mariș Maria și Șandru Ioana de la „Școala de folk” – Palatul Copiilor Alba Iulia, prof. coordonator Avram Daniel; elevele: Hoca Sonia Maria și Vesa Georgiana de la Clubul Copiilor Ocna Mureș, prof. coordonator Szocs Levente; dansatori profesor coregraf – Oprea Octavia, împreună cu însoțitorii lor, doamna director Corina Cotea – Palatul Copiilor, vor susține un mini-concert de sărbători săptămâna viitoare în Parlamentul României. Am făcut deja toate demersurile necesare pentru ca acest eveniment să aibă loc în data de 13 Decembrie și sunt convins că prin vocile lor de îngeri vor aduce multă căldură într-o clădire care, de foarte multe ori, este extrem de rece, nepăsătoare, ba chiar indiferentă la români și problemele lor.

Electrica Furnizare Discount

În Parlamentul României, vocea județului Alba se va face auzită și prin colindele noastre tradiționale. Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat invitația mea și sunt convins că evenimentul va fi unul cu adevărat special și sensibil!

Senator Psd Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare