Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Județean Alba solicită MDRAP 700 de milioane de lei pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii județene

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba a transmis astăzi Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice centralizarea, la nivel județean, a necesarului de investiții în infrastructură existent la nivelul administrațiilor locale din județ – municipii, orașe și comune.

„Împreună cu cei doi vicepreședinti ai Consiliului Județean Alba, Alin Cucui și Florin Roman, am centralizat aceste date de la toate administrațiile, indiferent de culoare politică. Astăzi, această situație a fost transmisă în format electronic Ministerului urmând ca mâine un delegat al Consiliului Județean să depună dosarelel la București.

La fe cum ne-am mobilizat până acum, în cadrul altor programe naționale, precum PNDI, de exemplu, și de acastă dată, prin parteneriatul pe care îl avem cu administrațiile locale, am strâns un portofoliu solid de proiecte. Sunt proiecte noi ce vizează dezvoltarea infrastructurii județene și sperăm să existe, la nivel central, resursele necesare pentru finanțarea lor.” –  a declarat  Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Potrivit administrației județene, “în urmă cu mai puțin de două săptămâni, pintr-o adresă transmisă tuturor primăriilor din județul Alba, Consiliul Județean a solicitat date privind necesarul de investiții în infrastructură, în domeniile prevăzute de Programul Național de Dezvoltare Locală. În urma centralizării, au fost selectate 127 de proiecte în valoare totală de aproximativ 700 de milioane de lei (RON), după cum urmeză:

–     reabilitarea / modernizarea drumurilor publice – 81 de proiecte în valoare totală de circa 558.137.380 lei;

–     realizarea / modernizarea podurilor, podețelor și punților pietonale – 12 proiecte în valoare totală de 39.507.040 lei;

–     realizarea / reabilitarea unităților sanitare din mediul rural – 3.245.000 lei;

–     realizarea / reabilitarea unităților de învățământ preuniversitar – 84.645.140 lei;

–     realizarea / reabilitarea piețelor publice – 11.171.210 lei.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea