Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Județean Alba renunță la Agenția Locală pentru Energie Alba (ALEA) și o scoate din sediul în care stătea gratuit

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba renunță la Agenția Locală pentru Energie Alba (ALEA) și o scoate din sediul în care stătea gratuit!

Semnalele repetate trase de mai mulți consilieri județeni, în special în ultimul an, privind utilitatea finanțării din bani publici a Agenției Locale a Energiei Alba au determinat administrația județeană să ia decizia ”înțărcării” acestei entități care nu a reușit să-și mai justifice existența.

În cea mai recentă ședință a CJ Alba, consilierii au aprobat proiectul care propunea ”retragerea dreptului de folosinţă gratuită instituit în favoarea Asociaţiei ”Agenţia Locală a Energiei Alba” – ALEA asupra imobilului situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Trandafirilor nr. 9, judeţul Alba – proprietate privată a Judeţului Alba, (…) având suprafaţa construită de 75,39 mp şi suprafaţă utilă de 118,29 mp, cu destinaţia de sediu”.

Spațiul eliberat va fi ocupat de un serviciu din subordinea CJ Alba, Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Alba. ”Suprafaţa utilă totală de 118,29 mp din imobilul situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Trandafirilor, nr. 9, a fost dat în folosinţă gratuită Asociaţiei «Agenţia Locală a Energiei Alba» – ALEA, cu destinaţia de sediu, pe o perioadă de 5 ani.

În acest sens, s-a încheiat contractul de comodat nr. 4483-8/02.04.2008, care a fost prelungit prin Actul Adiţional nr.1-4552/2013 pentru încă 5 ani. În urma solicitării acestei asociaţii responsabile cu promovarea dezvoltării energetice durabile a judeţului Alba, creată prin fonduri europene, prin Programul «Intelligent Energy Europe», Consiliul Judeţean Alba fiind membru fondator, s-a aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 98/2018 darea în folosinţă gratuită Asociaţiei «Agenţia Locală a Energiei Alba» – ALEA pentru încă 5 ani şi s-a semnat un nou contract de comodat”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Hotărârea de Consiliu prin care s-a instituit drept de folosință gratuită a spațiului de către ALEA până în 2013 a fost de asemenea revocată în ședința de săptămâna trecută. Această măsură poate însemna sfârșitul pentru Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA), care de acum încolo va trebui să se susțină integral. ALEA a fost înființată în urmă cu 10 ani, printr-un proiect european câștigat de Consiliul Județean Alba în parteneriat cu Departamentul La Manche din Franța și municipalitatea Ios din Grecia.

După 3 ani de funcționare pe bani europeni, ALEA a avut nevoie de susținere financiară și din partea CJ Alba, pe lângă cotizațiile primite de la membri și din alte proiecte europene pe care le-a accesat. Director al ALEA este încă de la înființare Florin Andronescu. Potrivit celei mai recente declarații de avere a soției sale, Rodica Andronescu, Florin Andronescu a realizat în ultimul an venituri lunare de 6.755 de lei.

La acestea s-au adăugat diurnele, banii de drum și de cazare pentru desele deplasări peste hotare pe care le face la diverse evenimente, târguri și conferințe, plus venituri în valoare de 6.755 de euro realizate pe persoană fizică pentru prestarea de activități în domeniul energiei regenerabile ca urmare a două contracte încheiate cu Primăria Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea