Ziarul Unirea

Consiliul Județean Alba pune la bătaie 1,4 milioane de lei pentru promovarea gropilor de gunoi ecologice

*Comisia de evaluare a ofertelor este formată din: Dorin Țimonea, Nicoleta Elena Irimie, Lăcrămioara Nicoleta Botar, Vitan Camelia Elena Galac, Ana Maria Toma, Aneta Burjan, Ariana Codruța Leahu și Ioan Holom.

Consiliul Județean Alba a lansat recent una dintre cele mai mari licitații pe secțiunea de promovare din istoria instituției –  “Servicii de publicitate și campanie de informare și conștientizare pentru proiectul Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”.

ELIT

Este vorba despre un contract cu o valoare estimată de reprezentanții instituției la 1.453.449.00 de lei (14,5 miliarde de lei vechi). Banii sunt plătiți de la Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul de stat și bugetul local

Această sumă importantă a fost pusă ”la bătaie” de organizatorii licitației deoarece ”Implementarea cu succes a proiectului, acceptarea acestuia şi a condiţiilor acestuia de funcţionare şi operare, incluzând şi componentele de tratare şi eliminare a deşeurilor, de către populaţie şi societatea civilă, depinde într-o mare măsură de implementarea cu succes a unei campanii de informare şi conştientizare care vizează diseminarea informaţiilor şi formarea/modelarea opiniei publice cu privire la deşeuri şi modul de gestionare a acestora”, după cum se arată în caietul de sarcini.

Cum era de așteptat pentru o licitație cu o astfel de ”miză” a fost întocmit și un caiet de sarcini ”cu greutate”, sau mai bine zis cu condiții destul de greu de îndeplinit pentru majoritatea firmelor de profil astfel încât sunt foarte aproape de a fi numite chiar restrictive.

De exemplu, se cere ca ofertantul să prezinte lista principalelor servicii similare din ultimii 3 ani (elaborarea strategiei de informare şi conştientizare, organizarea campaniei de informare şi conştientizare publică, publicitate şi asigurarea vizibilităţii proiectului) conţinând valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi. ”Prestările de servicii se confirma prin prezentarea a maxim 2 certificate/ documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de către clientul privat beneficiar, pentru 2 contracte care, însumate, să fie în valoare de 1.400.000 de lei”, se arată în fișa de date a licitației.

De asemenea, ofertantul trebuie să demonstreze că dispune în prezent de personal calificat şi cu experienţă în domeniile specifice acestui contract iar echipa trebuie să cuprindă cel puțin 3 experți (Lider de echipă cu studii superioare, care a mai participat la proiecte ca Lider de echipa/ Coordonator/ Adjunct lider de echipă – Expert cheie promovare şi comunicare în minim o campanie de conştientizare publica; Expert relaţii publice şi comunicare cu studii superioare în domeniul relaţii publice, comunicare sau similar, care a participat ca expert/ specialist în minim un contract care a avut ca obiect o campanie de informare şi conştientizare; Expert gestionarea deşeurilor cu studii superioare în unul din domeniile: inginerie, ştiinţa mediului, biologie, chimie, geografie sau similar și participarea ca expert/specialist în minim un contract privind managementul deşeurilor).

Nu în ultimul rând trebuie să menționăm că există condiții destul de ciudate, impuse în ceea ce privește difuzarea de spoturi radio-TV și publicitatea în presa scrisă. Astfel, dacă pentru posturile radio și TV propuse aria de acoperire a județului trebuie să fie de peste 80%, în ceea ce privește presa scrisă ”Vor fi luate în considerare doar publicaţiile (locale şi/sau regionale) care au un tiraj mediu brut de minim 5.000 de exemplare/ediţie”, fără să se ceară o anumită perioadă în care acestea să fi avut respectivul tiraj și fără să se specifice (cum ar fi normal) dacă este vorba despre tirajul vândut sau despre tirajul tipărit, astfel că nu există nicio garanție că respectiva publicație acoperă o suprafață destul de mare a județului (cum sunt condițiile pentru radio și TV).

La finalul contractului care se va încheia pe 28 de luni, campania de informare trebuie să se materializeze în: 1 material informativ general; 1 site web al Proiectului funcțional; minim 90.000 de pliante (variante diferite pentru rural și urban); minim 90.000 de pliante (variante diferite pentru cele 4 zone de transport); minim 5.000 de afișe; minim 2.000 de tricouri inscripționate; minim 2.000 de băscuțe inscripționate; minim 2.000 de sacoșe de bumbac inscripționate; materiale de informare și conștientizare (printuri, spot-uri, machete de presă etc); minim 1 spot TV cu 200 de difuzări în prime-time și 200 în ouţ of prime-time; minim 1 spot radio cu 400 de difuzări în prime-time și 400 în ouţ of prime-time; minim 20 machete de presă; minim 10 advertoriale; 1 banner publicitar on-line pe 2 site-uri de presã on-line; 89 întâlniri cu publicul țintã; participarea la 3 evenimente de diseminare; 10 panouri pentru afişare temporară; 10 plăci pentru amplasare permanentă; 90.000 de fluturași; 1 banner exterior; 1 banner interior; 5 roll-up-uri; 13 bannere outdoor.

Prestatorul îşi va desfăşura activitatea în judeţul Alba. Pe întreaga perioadă de derulare a contractului, prestatorul va fi răspunzător pentru asigurarea facilităţilor suport şi efectuarea tuturor aranjamentelor necesare în vederea desfăşurării unei activităţi normale şi care să asigure îndeplinirea tuturor obligaţiilor contractuale, cum ar fi: asigurarea unui spaţiu de birouri adecvat pentru derularea activităţilor contractului; asigurarea cazării pentru propria echipă; organizarea transportului pentru propria echipă; vehicule, incluzând întreţinerea/repararea şi carburanţii; facilităţi şi cheltuieli de comunicare (telefonie fixă şi mobilă, fax, internet, etc); închiriere sală şi asigurarea protocolului (apă, cafea, ceai) pentru toate întâlnirile; obţinerea tuturor aprobărilor necesare desfăşurării activităţilor în spaţiul public şi privat. Prestatorul trebuie să se asigure că experţii sunt dotaţi din punct de vedere logistic în mod corespunzător. Prestatorul îşi va asigura propriile mijloace de transport precum şi echipamentul de lucru (calculatoare, imprimante, copiatoare, scanner etc)”, se mai arată în caietul de sarcini.

Proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”, pentru care se va încheia contractul de servicii de publicitate este implementat de Consiliul Județean Alba în perioada mai 2012 – octombrie 2015, fiind co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Valoarea totală a proiectului este de 48.761.526 de euro, fără TVA (212.015.115 de lei), din care valoarea eligibilă, conform POS Mediu, este de 43.310.393 de euro (188.313.589 lei). Scopul lui principal este proiectarea unui sistem integrat de management al deșeurilor și programul de investiții pentru județul Alba, care să asigure îndeplinirea obligațiilor legislative.

Printre componentele proiectului se numără: Implementarea colectării separate a deșeurilor municipale şi introducerea compostării individuale în mediul rural; Construcţia a 2 staţii de transfer la Blaj (15,000 t/an) şi Tărtăria (33,044 t/an); Construcţia unei staţii de sortare la Galda de Jos (43,000 t/an); Construcţia unei staţii de tratare mecanico – biologică simplă la Galda de Jos (85,566 t/an); Construcţia unui nou depozit de deşeuri în Galda de Jos (543,000 m3) – prima celulă; Închiderea şi reabilitarea a 7 depozite urbane de deşeuri neconforme (în Abrud, Câmpeni, Blaj, Cugir, Aiud, Ocna Mureş şi Alba Iulia).

Proiectul »Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba« va duce la îmbunătățirea calității mediului și a vieții umane prin intermediul dezvoltării infrastructurii în sectorul deșeurilor solide”, spun reprezentanții Consiliului Județean.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena, unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, sărbătoriți pe 21 mai

Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena, unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, sărbătoriți pe 21 mai… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

RADU 24 aprilie 2013 at 21:49

PROMOVARE?…Sa inteleg ca, Consiliu Judetean Alba (un mare si bogat investitor!!!)pune la (bataie)14 miliarde de lei vechi, numai pentru reclama la gropile de gunoi si gestionarea deseurilor??…Sunt impresionat de aceasta potenta licitatie, oare ce firma/firme vor castiga tiparirea de pliante???….Alba Iulia curat oras!!!!

Un cititor 25 aprilie 2013 at 20:03

Alo, ziarul Unirea, eu cred ca nu va doare nici in cot de banuții UE, ci doar va gândiții să prindeți ceva din tortul de 1, 4 milioane de lei. Poate va fura de sub nas mogulașul Corcoz cu a lui Alba 24….Nu ne mai prostiți cu grija voastră….

Straja dacu 26 aprilie 2013 at 18:27

NU VAD GROPI/ NU VAD DE CIT UNIRE SI IUBIRE LA ALBA DACILOR..in fata evenimentelor declasate pentru intregire cu dacii basarabeni ..sa mai inchidem ochi .. LOVITURA TOTALA PENTRU RAUFACATORI ..care ia topit genetica HAMBURG ia lovit…iar pe noi ne-a infratit…BASARABENI treceti PRUTU -ABA IULIA va asteapta..

Comentariile sunt oprite