Consiliul Judeţean Alba partener cu Universitatea de Vest Timişoara în vederea dezvoltării durabile în Munţii Şureanu

Ion Dumitrel,Florin Roman,Alin Cucui,Consiliul Judetean AlbaConsilierilor judeţeni din Alba li se va propune în şedinţa de mâine aprobarea unui proiect care prevede un parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara prin care se doreşte găsirea unor alternative de dezvoltare durabilă în Munţii Şureanu – Focus pe turism şi conservarea naturii. 

Alături de Consiliul Judeţean Alba şi Universitatea de Vest Timişoara, proiectului se mai alătură Centrul de Dezvoltare şi Mediu al Universităţii din Berna, prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, şi autorităţiile locale din Mathon şi Blatten (ambele din Elveţia). Mai exact, Universitatea din Timişoara prin diferite departamente va face mai multe studii de specialitate prinvind arealul Munţilor Şureanu, având drept obiectiv găsirea unor oportunităţi pentru dezvoltarea turismului din zonă. Prin intermediul acestui proiect se deschid oportunităţi de înfrăţire a comunităţilor din Alba cu cele din Elveţia, facilitându-se astfel schimbul de experienţă cu alte comunităţi care se confruntă cu provocări similare în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă.

Având în vedere potenţialul deosebit din punct de vedere turistic al zonei Munţilor Şureanu, amplasarea geografică la limitele cu judeţele Sibiu, Huneoara şi Vâlcea, includerea unei părţi din această zonă în Situl Natura 2000 Frumoasa, dar şi investiţiile în turism derulate în ultima perioadă, Consiliul Judeţean Alba a realizat o serie de demersuri pentru a promova şi dezvolta din punct de vedere turistic această zonă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Bula 18.06.2014 at 14:50

Puneti la intrarea in Surianu emblema cu mutra Piticului Atomic si turistii vor pleca cu totii dupa ce vor vede moaca omului marilor succesuri !

Fariseul 18.06.2014 at 21:40

Ce draq a demarat CJ?
Niste impostori care nu pot face nici macar un drum….
Acolo e investitie 100% privata si ei in loc sa sprijine sau sa intrebe pe cei implicati, strica banii aiurea cu tot felul de avioane…
Ce draq stiu cei din Timisoara de ce se intampla in zona? De ce nu vorbeste papagalul de Popescu cu cei de la Bell-Amy, Sureanu, Sf Petru si cu cei de la domeniul schiabil?
Pt ca nu vrea sa accepte realitatea. E rupt rau de tot de ce se intampla in zona si in loc sa sprijine, face frectii la picior de lemn. Sper ca cei din Hunedoara via Petrila sa le dea o palma, ca sa inteleaga cat de insignifianti sunt.

Raisa 18.06.2014 at 21:50

Felicitari!
Excelent proiect!
Zona Muntilor Sureanu are un potential turistic deosebit si trebuie exploatat in continuare.
Avem un judet extrem de bogat natural!
Si eu nu vreau o Elvetie in Romania…Imi e suficienta Valea Frumoasei iarna!

Fariseul 19.06.2014 at 6:37

Raisa cred ca o sa ramai doar tu cu Popescu si Valea Frumoasei in ritmul asta, pt ca romanii se vor duce la ski ori unde de la Straja pana in Austria in loc sa-si rupa masinile acolo.
Si chestia ca nu vrei o Elvetie in Romania, face parte din putul gandirii f obtuze desvoltate de tovarasul Popesecu. Cred ca 99% dintre romani ar vrea…

MPB 19.06.2014 at 8:21

De ce trebuie “Universitatea de Vest” sa se implice pe Valea Sebesului nu am inteles. Aceia au “facut” rost de fonduri si..nu au cum sa le topeasca altfel?! Cum nu am inteles de ce nu au interesul sa asfalteze drumul DJ704 cel de la Barajul Oasa pana la Domeniul de Schi Sureanu. Si la fel o sa mor prost ca nu inteleg de ce nu se colecteaza gunoiul menajer din zona Luncile Prigoanei si Poarta Raiului si nu doar acolo. Tone intregi de PET-uri si doze de bere lasate 70 % de proprietarii de cabane si muncitorii forestieri din zona si restul de 30 % de catre turisti.
Nu vreau sa ne stricam ziua de dimineata, dar daca mai adaug si exploatarile forestiere nemiloase din zona, cred ca am punctat cam multe din doleantele unui cetatean / locuitor obisnuit de pe Valea Sebesului. Nu dati “like” va rog, nimanui nu cred ca ii va placea ce am scris..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...