Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Județean Alba angajează casă de avocatură pentru procesele grele. I se cer peste 10.000.000 Iei despăgubiri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta cj albaConsiliul județean Alba intenționeazî să angajeze servicii juridice de consultanţă şi reprezentare juridică de top, pentru ca instituția să fie reprezentată cât se poate de bine în litigiile complicate.

În acest sens, a fost inițiat un proiect de hotărâre care va fi supus votului aleșilor în ședința de mâine și prin care se aprobă “achiziţionarea de servicii de consultanţă şi reprezentare juridică în faţa instanţelor judecătoreşti în vederea apărării intereselor Judeţului Alba, Consiliului Judeţean Alba şi a Preşedintelui Consiliului Judeţean Alba în litigiile având ca obiect despăgubiri formulate în considerarea Sentinţei civile nr. 3965/2012 pronunţate de Tribunalul Cluj în dosar nr. 3836/107/2008 prin care s-a constatat nelegalitatea şi nulitatea Hotărârilor Consiliului Judeţean Alba nr. 69/27.03.2008, nr. 108/30.04.2008 şi ,nr. 150/26.06.2008.

Litigiile la care se face referire sunt legate de o decizie a Tribunalului Cluj care a dispus nulitatea absolută a mai multor Hotărârii ale Consiliului Judeţean Alba, cu privire la Programul de transport public judeţean prin curse regulate pe anii 2008-2011, respectiv aprobarea atribuirii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în gestiune delegată, obligând totodată CJ Alba să reia procedura de atribuire pentru traseele respective, și eliberărarea licenţei de traseu intervenientei SC Transgilyen SRL, în calitate de câştigătoare pe traseul Aiud -Teius -Alba Iulia.

Potrivit motivației administrației județene, “în mod excepţional faţă de complexitatea cauzelor şi sumele exorbitante solicitate, respectiv peste 10.000.000 Iei, care ar afecta în mod grav bugetul Judeţului Alba în ipoteza în care ar fi admise, considerăm că este necesară achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă şi reprezentare juridică, fiind îndeplinite cerinţele legale pentru a fr iniţiat proiectul de hotărâre conform art.41-(l) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului”.

Documentul îl împuterniceşte pe preşedintele Consiliului Judeţean Alba să semneze contractele de servicii de consultanţă şi reprezentare juridică şi să negocieze onorariul aferent acestor servicii.

EXPUNERE DE MOTIVE la proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziţionării de servicii juridice de consultanţă şi reprezentare juridică:

“Tribunalul Cluj prin Sentinţa civilă nr. 3965/2012 pronunţată în dosar-nr. 3836/107/2008, a dispus nulitatea absolută a Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 69/27.03.2008 cu privire la Programul de transport public judeţean prin curse regulate pe anii 2008-2011, pe traseele judeţene corespunzătoare grupei 29, cod trasee 092-096, a Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 108/17.04.2008 cu privire la Programul de transport public judeţean prin curse regulate pe anii 2008-2011, pe traseele judeţene corespunzătoare grupei 30, cod trasee 092-096 şi a Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 150/26.06.2008 privind aprobarea atribuirii pentru executare a serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în gestiune delegata şi, totodată, a obligat Consiliul Judeţean Alba să reia procedura de atribuire pentru traseele nr. 092-096 de la ultimul act valabil şi pe traseul 006 Aiud -Teius -Alba Iulia, în sensul recalculării corecte a vechimii neîntrerupte pe traseu cu consecinţa eliberării Licenţei de traseu intervenientei SC Transgilyen SRL, în calitate de câştigătoare pe traseul Aiud -Teius -Alba Iulia.

Ulterior pronunţării acestei sentinţe de către Tribunalul Cluj toate cele trei societăţi implicate respectiv SC Man Tours SRL, SC Arion Trans SRL şi SC Transgilyen SRL si-au schimbat sediul social din Judeţul Alba în Judeţul Cluj şi s-au înmatriculat în anul 2013 la Oficiul Registrului Comerţului Cluj deşi îşi desfăşoară întreaga activitate pe raza teritorială a Judeţului Alba.

În prezent, având sediul social pe raza Judeţului Cluj, SC Man Tours SRL şi SC Arion Trans SRL deşi nu au fost declarate câştigătoare au formulat la Tribunalul Cluj acţiuni în contencios administrativ prin care au solicitat obligarea Judeţului Alba la plata unor sume considerabile cu titlu de despăgubiri. Astfel, SC Man Tours ARL a solicitat plata sumei de 6 017.497.14 lei reprezentând daune interese compensatorii şi a sumei de 30 000 Euro reprezentând daune morale iar SC Arion Trans SRL a solicitat plata sumei de 1 370 166,15 lei reprezentând daune interese compensatorii şi a sumei de 30 000 Euro reprezentând daune morale.

De asemenea, SC Transgilyen SRL a solicitat obligarea Judeţului Alba plata sumei de 3 166 261.76 lei reprezentând daune interese compensatorii şi a sumei de 50 000 Euro reprezentând daune morale.

Menţionăm că Sentinţa civilă nr. 3965/2012 a Tribunalului Cluj, a fost dată cu nesocotirea unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile anterior pronunţate de Tribunalul Alba respectiv Tribunalul Bihor, prin care s-a reţinut că nu există motive care să atragă nulitatea hotărârilor Consiliului Judeţean Alba prin care a fost aprobat Programul judeţean de transport în judeţul Alba.

Intenţia reclamanţilor de a atrage în mod expres competenţa Tribunalului Cluj, pentru soluţionarea acţiunilor în contencios administrativ având ca obiect pretenţii, încercând să valorifice modul discreţionar prin care a fost soluţionat dosarul nr.3836/107/2008, ne îndreptăţeşte să considerăm că judecarea cauzei nu se va desfăşură în condiţii de imparţialitate şi tratament egal al părţilor în proces, astfel cum s-a procedat şi în cauza în care s-a pronunţat Sentinţa civilă nr.3965/2012 a Tribunalului Cluj.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea